СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 278
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Дам, и при мен е така. 8 часа пред компютъра започват да ми идват в повече Sad Всичките ми наскоро родили приятелки ме съветват да изляза болничен по-рано и да не чакам 45-те дена, защото няма да имам след това кога да си почивам. И все повече започвам да го обмислям. Притесняваме да не започна да се филмирам, ако си стоя вкъщи по цял ден Sad Вие 45-те дена ли ще си чакате?
Здравей, и аз съм по 8 ч на ден пред компютър и мен всички родили приятелки ме съветват да си използвам болничния (освен 45дни преди термина) да си почивам, защото гърба и кръста са ми слаби места и вече го усещам... Обмислям малко отпуск и през седмица да си взимам от АГ-то 1-2 дни болничен в седмица.Нещо такова, но определено и на мен ми е трудно вече Sad

# 601
Аз съм вкъщи от началото на месеца и никак не ми е скучно, но имам и една петокласничка, която добре ми уплътнява времето. За болките в гърба много помага йогата, има чудесни упражнения, също и повече движение. В дните, които седя повече и мен ме боли гърбът, иначе не.

Може ли повече информация за лекциите на Ла лече лига?

# 602
  • Sofia
Засега съм решила да си ходя до последно на работа. Просто си се познавам и знам, че ще откача вкъщи. Пък и от какво да си почивам сега, имам нужда от действие Simple Smile Разбира се, зависи си от работата по принцип, моята не е чак толкова напрегната, пък и следващите месеци могат да се окажат тегави. Така че ще видим.

# 603
Е честито на всички които пък вече за добро или лошо, а в случая наш ще е само за добро, сме си у дома. Мислих и аз да работя до последно, но малкия има друга нагласа.След като от месец получавам контракции, пия хормони и  други лекарства за задържане, всъщност едва чаках днешния ден първи на почивка.Чувствам се далеч по—спокойна и щастлива, нищо че има още три месеца бременеене, време за наслада с бебчо в коремчето. Ще си измислим занимания, а и сега ще имам време за баткото пре лятото, кокто ще си ми е основен другар през деня. Истината е, че осъзнах колко заменим е човек и колко безсмислено да стоиш до края за тиквен медал. Поздрави на всички, аз също съм с болки в гърба и кръста, едва си намирам.място.и поза за спане 😕

# 604
Момичета, аз съм си вкъщи още от началото на януари. Първо лежах, защото се чувствах като парцал и постоянно повръщах, сега лежа заради скъсена шийка на матката. Никога не съм спирала да работя преди това и винаги съм мислела и че като забременея пак ще работя, но уви. Въпреки това не съжалявам за нищо и мисля, че така е по-добре. Няма нерви, няма излишен стрес. Simple Smile

# 605
ухх, аз съм страшно уморена и сънлива.. в 23 седмица съм.. отдавам го на ниския хемоглобин- 84 Sad

# 606
  • София
няма да издържа. мисля да си пусна цялата отпуска за 2019 в началото на юли и да я слея с 45-дневния.
Същото го мисля и аз. Обаче моят 45-дневен болничен започва на 16-ти август и мисля да помоля за болничен за 14 дни преди това, колкото може да се даде без комисия. От дълъг болничен май се отказах, защото не ми се лежи в болница, а и май няма как да си оставя децата. Дано всичко да е наред, пък ще си изхабя отпуската през юли и август - болничен до 45-дневния и така ще си почивам по-отрано. Иначе мен кръста не ме боли, но ме боли таза долу ниско като стана от стола. После първите крачки са голяма мъка. Повече движение, редувано с лежане е много по-добре Simple Smile

# 607
Лекциите наистина са много полезни, но ми е такъв късметът, че колко пъти се записах, толкова пъти все не успявах да отида поради различни причини. Иначе сега си търся лекция за кърменето за Пловдив, че първият път въобще не ми се получи.
Здравей, sini_o4i4ki. Лекцията за кърмене в Аг Селена е на 21.05(утре демек) от 17:30ч(и да закъснееш не е проблем, защото първо има презентация на представители на различни продукти). Както казах, не е нужно и записване. Simple Smile

# 608
  • Sofia
Аз съм вкъщи от началото на месеца и никак не ми е скучно, но имам и една петокласничка, която добре ми уплътнява времето. За болките в гърба много помага йогата, има чудесни упражнения, също и повече движение. В дните, които седя повече и мен ме боли гърбът, иначе не.

Може ли повече информация за лекциите на Ла лече лига?

Това е сайта им, пише събитията за всички градове: https://lllbg.org/meetings/

И фейсбук страницата: https://www.facebook.com/lllsf/

# 609
Момичета, тъй като ми е първа бременност и има доста неизвестни, да попитам нещо. Докторът отбеляза къса шийка на матката при преглед, но не ми каза нищо друго и аз не питах. После една приятелка анестезиолог ми обясни какво означава това и че не значи, че ще имам проблеми, та аз съм над нещата и се разхождам, ходя на йога. Сега прочетох няколко коментара на мами относно "пазенето". Докторът ли ви препоръча да си почивате или?
П.С.- благодаря за добавянето ми в списъка на мамчетата!

# 610
Ти много зависи колко къса е шийката. На мен доктора ми каза да се пазя много, повече покой и кратки разходки. Тъй като при мен е дълго чакана бременност и затова гледам наистина да полежавам много. 

# 611
И аз си мислех че до последно ще работя.... Но уви. Миналия месец изкарах 10 дена в болница - бъбречна криза,от там месец болничен ми дадоха. Мислех да се върна на работа, но почнаха контракции и доки каза яко почивка. Та приключих с работата.... Е поне за сега

# 612
Да се включа и аз по темата за болките в гърба. При мен са обикновено сутрин, заради изключително неудобно спане. Въоражила съм се с възглавници и ММ е почти в едно ъгълче на леглото - пак не е удобно и той милия страда.
Краката ми леко бяха отекли онзи ден, заради резките промени в температурата, но сега всичко е наред. Сутиена започна много да ме дразни и вкъщи съм го изоставила тотално.

Днес бяхме и на преглед, малката е цели 620грама, като в момента съм в 23-та г.с. Развива се добре, сърцето го огледа обстойно и всичко беше наред. Потвърди, че е момиче отново, за наше спокойство. Структурата на лицето и е идентична с моята, освен носа и. Той е на ММ. Дано неговия нрав да е взела, с още една като мен не му трябва Grinning Grinning  ..

# 613
Момичета, да се оплача.... В ужас съм. Вчера в на малката групата едно от децата е с варицела. Моята в петък е била контактна с нея. Аз не съм я карала..... И съм в тих ужас Sad знам, че е опасно точно сега. Ще се по бъркам, снощи не съм спала да го мисля Sad(

# 614
tani_chka, напълно е възможно да си карала варицела без симптоми, можеш да си направиш тест за антитела. Имаш ли възможност да ограничиш контактите с малката, докато разбереш дали се е заразила? Някоя баба?

Общи условия

Активация на акаунт