СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 179
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Frowning1 В новия клип на Валката, на два пъти Мартин спомена - скъпоо.. и съм съгласна с него, ама то може ли да се смогне на тази кифла.. Искам тук мъфин, там кафе, тук бургер, там фиби с перли..
И тази сладникава интонация направо.. хахаа
Усещам, че на Мартинчо вече му е бая скучно.. Frowning

# 676
Здравейте! Simple Smile
Днес бях на преглед при друг АГ. Излиза, че бебчо расте с 2 седмици напред. Също препоръча обременяване с глюкоза, както и изследване на TSH. Предполага се, че ще се роди със секцио, заради големината... Sad (С моите дискови хернии го очаквах, но се надявах все пак на естествено раждане. Вече с 2 фактора за секцио, надеждите изчезват. Sad )
Нямаше кантар да се премеря.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 11:21 от sun_777

# 677
Здравейте момичета, относно раждането - аз съм се насочила към бившата Тина Киркова, тя ми е най-близо. Все още не съм решила дали ще има избор на екип, все още проучвам лекарите, тъй като ми се ще да бъда при някой, който държи на нормалното раждане и не прибягва към секции при първа възможност.
Имам и питанки към вас. Усещат ли тежест в  коремчетата, не знам как да обясня, но аз определено усещам натиска от бебето, особено когато се навеждам, лягам, въртя се в леглото и т.н. Та не знам дали е ок да усещам тежестта ( май почнах да параноясвам). И имам и второ питане, вчера ки се случи нещо адски странно, което според АГто ми е "изпускане". Непосредствено след като се бях изпишкала изведнъж от мен бликна течност, адски много се притесних да не ми изтичат водите, обадих се веднага на АГ и тя ми каза да си сложа превръзка и да видя, ако се мокри да отида на спешен, а ако е суха най-вероятно бебето ме е изритал в мехура тъй като е седалищно разположен и ме притиска. Течение повече нямаше, превръзките са сухи, но нещо се тревожа - първа бременност ми е и "филмите"  са ми малко повече. Случвало ли се е на някоя от вас, има ли смисъл да се притеснявам?

# 678
Тежестта и аз я имам. Дъх не ми достига понякога, а нощем дори е болезнено да де въртя, не просто ми тежи корема. Мисля, че е нормално- опънато е яко шкембето.

А за другото - и аз така понякога се чувствам сякаш се изпускам, но е течение. Много ми се засили откак съм бременна. Мокри ми се бельото чак, но после остават белезникави следи като изсъхне и си личи, че е течение.

# 679
И аз имам обилно течение напоследък, както и ужасни болки в гърба като постоя седнала повече от 30 минути, а вечер се въртя като" шаран на сухо" ту на ляво, ту на дясно, не мога място да си намеря. Качвам си кг. може да се каже по 1 кг. на една седмица, но като чета из нета за близнаци това е нормално, май е неизбежно.

# 680
Болките в гърба и опашката са толкова ужасни при седеж дълго време, че от другата седмица ще бачкам от нас полулегнала

# 681
Здравейте момичета, относно раждането - аз съм се насочила към бившата Тина Киркова, тя ми е най-близо. Все още не съм решила дали ще има избор на екип, все още проучвам лекарите, тъй като ми се ще да бъда при някой, който държи на нормалното раждане и не прибягва към секции при първа възможност.
Здравей, и аз съм на същото мнение - да родя там, но лекарите не ги познавам...
МОЛЯ за съвет! Следя се в Торакс, но АГ-то там не изражда, искам помощ от вас - може ли да се преместя по НЗОК при лекар в  Тина Киркова или например в окръжна... исках с избор на екип, но като гледам цените няма да имаме възможността заради покупка на жилище и бебе и всичко, което  ни очаква - надявам се ме разбирате!

Та... може ли толкова късно - 6 месец, нали 7 ще стане да се преместя ? Disappointed
Lyubomira_buba надявам се като проучиш лекарите да споделиш с  мен !
Благодаря!

# 682
RelaxedАз съм 23 г.с. и също имам силно течение, болки в кръста Sad при продължително време изправена краката ми оттичат разбира се и когато съм у нас гледам да ги повдигам на високо. Бебка я усещам постоянно да се мести, да ритка  Relaxed
За килограмите в началото бях 57,5 - 58. Сега съм 65кг .. доста съм качила, но в началото и много се увличах в яденето на тестено и може би това оказа влияние. Сега пак си похапвам ту сладичко, ту някоя пица/паста, но всекидневно гледам да залагам на салати с месо и плодове. Ще влизам във форма след това Scream

# 683
  • Стара Загора
Аз до сега съм +3 кг, но аз си започвам и от повече и уж гледам да внимавам какво хапвам. В 23+6 г.с малкия беше 620 гр. Вече е голям и силен и освен мен и баткото го усеща, и постоянно повтаря как няма търпение вече да се ражда бебето. А на мен това като че ли ми е най-голямото притеснение, да не тръгне по-рано.
Аз за сега болки в кръста нямам, явно стола в офиса ми е доста удобен Simple Smile.

# 684
Момичета, а някоя има ли дискомфорт при пишкане- чат пат ми пари, чат пат приболява някакво като мускулче. А изследванията на всичко са наред

# 685
Момичета, като ви чета, май аз съм най - напред с килограмите... Sad Забременях 65 кг, след което заради повръщането стигнах до 61. Миналата седмица на прегледа вече бях 70кг в 25 г.с., което ми се вижда много, но доктора нищо не каза. Иначе болежки и аз имам в кръста и ниско долу понякога. Натежава си бебо и сигурно затова. Аз и все по-тромава се чувствам, но то при мен си е и от многото лежане.

# 686
  • Sofia
И аз да вляза в статистиката. Май вървя на горната граница на килограмите за моя ръст, но не се притеснявам. Знам, че си е индивидуално и това, че не влизам идеално в някакви таблици не е страшно.

Започнах 56 кг, сега съм 64 кг в 24-та седмица. Бях болна няколко дни с гадене, така че почти не съм яла и сигурно щях да съм повече, ако не беше това.

# 687
Lyubomira_buba надявам се като проучиш лекарите да споделиш с  мен !
Благодаря!
Обещавам да споделя мнения Simple Smile

# 688
За 25-те седмици от как съм бременна съм си качила едни чисти 10 кг, като 6-7 от тях са за първите 4 месеца, ядях адски много тестяно, но от друго ми ставаше лошо Sad сега се старая да наблягам на плодове, Салати и леки храни. За последните 2 месеца и малко съм качила 3 кг., което според доки е ОК, защото и мъника вече над дава бързо Simple Smile направо ме е страх до 9ти месец в какво буре ще се превърна Scream

# 689
Момичета, като ходите на преглед за ЖК доктора мери ли ви кръвотока по лявата и дясната маточна артерия? По време на феталната морфология задължително се измерва, но се чудех дали се прави и при всеки преглед за ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт