Отговори
# 660
  • София
трия се: дет се вика как пък се не научих, че в общия случай нищо, за коет сме убедени, че не е по нашто си, не само не се приема, ами най-добре е и да се иронизира, набий канче и др.т.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 08:50 от Milenita

# 661
  • София
Той Нотарис по-скоро се будалка,  та да разведри малко обстановката тук. Защото след 4 клас е разбираемо човек да насочва,  след седми също,  вече по-фино и съобразено все пак с желанието и нагласите на детето,  но след 12-ти..Трудна работа,  все си мисля, че и бъдещите студенти не биха се поддали на обработка,  поне що се отнася до специалност. Иначе държава,  университети с плюсовете и минусите им си е нормално да се дискутират с родителите, все пак, поне в началото, те ще финансират начинанието..

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 07:53 от пенсионирана русалка

# 662
Русалке, това ясно. Аз затова и не изказах мнение, той и за Испания се будалкаше.Sweat Smile
И аз син отглеждам. Трето, за десерт.
Та не знам какво ме чака, но след 12-ти клас да прави и да учи квот ще.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 09:20 от Фран

# 663
С две щерки, Фран, широко ти беше около врата. А ся да те питам, де ще найдеш снаха, да те отмени в управлението на сина? Joy
Хем навреме, преди да е станал стар ерген на 18?

# 664
Преди да почна да търся снаха, да попитам кога момчетата започват да правят нещо, без майките да им казват или напомнят?
Бисери и вицове всеки ден се раждат около комуникацията ми с него. На моята възраст ми е и особено забавно.

# 665
Винаги съм се чудила на родители, които насочват, търсят, питат...вместо децата си в тази възраст.
Че и държава си харесал вместо нея. Grinning

Фран,
Тук съм раздвоена. И аз съм била на твоето мнение.
Когато дъщеря ми (голямата) записа профил химия в училище и каза , че с това ще продължи в унито, един господин, който пишеше тук (PlamenK ли беше ника), ми прати книги - какви са възможните професии с такъв профил.
Не знам дали ги е прочеля. Тя после и друго реши,че я влече, но беше по такова стечение на обстоятелствата.
Но разнообразието е голямо. Едно дете няма как да знае за съществуването на много професии, ако не е имало досег до тях и все пак е нужно възрастен да разясни кой с какво се занимава, как протича такъв вид работа.
Детето може да каже искам с тези предмети, искам да работя с хора или не, искам да правя изследователска дейност или не, искам професията ми да е свързана и с много пътуване или не и тн.
И в къщи могат да се обсъждат вариантите, като то слуша, анализира си според неговото си виждане и решава.
С малката сме имали подобни разговори и в един момент ние се опитваме да наклоним везните на някъде. Тя казва твърдо "НЕ". Казва си доводите и дори да се опиташ да кажеш нещо , казва, че така си й харесва. Мисля, че младите хора много добре знаят какво искат и няма лошо да ни ползват за източник на информация.

# 666
Преди да почна да търся снаха, да попитам кога момчетата започват да правят нещо, без майките да им казват или напомнят?
Бисери и вицове всеки ден се раждат около комуникацията ми с него. На моята възраст ми е и особено забавно.
Ни-ко-га! На моята възраст хич не ми е забавно, че синовете ми са големи (големи магарета имах предвид Smiling Imp, не 10-11 годишни сладури), а щерката ми е за десерт и за разкош Smirk

# 667
Росс, да си чувала вица за трите бика?
И аз, подобно на стария, съм на мнение, че който иска - да дойде и да пита. Simple Smile
Фран, писах ти кога.
Пенева, подай десерта насам...
Joy

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 09:24 от Ezhko

# 668

моят син оня ден ме успокои "никога няма да забравя за нещо... освен ако ти не забравиш" 😎

# 669

Цитат
кога момчетата започват да правят нещо, без майките да им казват или напомнят

Когато самите те започнат да го намират за важно.
Значи зависи си и от нещото.

# 670
  • София
Малкия (почти на 17!!!) продължава -  поне веднъж на тримесечие - да си забравя ключа за вкъщи като тръгва на училище. Иди после не проверявай сутрин на излизане дали си е взел ключа. Макар че най-култовата фраза, която чух на тема забравяне, дойде от клиент (жена, или поне за такава се представя):"Ще те държа теб отговорен да ми напомниш да не забравя!"

# 671
Simple Smile antea, твоят син е стигнал до същината. Допълнение от един забавен речник:

Мама: Човек, който кара всички неща, които не си намираш, да се появят.

# 672
Изобщо не проверявам - ни за ключ, ни за раница. Големият така ходи веднъж в началните класове без раница на училище. Негова си работа. Не съм му я носила.  Laughing Който забравя, да си носи последствията. Често напомням стари, но златни: "На който му е слаб акъла да са му здрави краката." и действа. Спряха да ги забравят поне тези важни неща рано-рано. Другите неща, както писах, ако са им важни, ще си ги помнят. Щом ги забравят, очевидно не са им важни и така.
...
Нали детето имало към майка си хиляди въпроси от типа на "Къде ми е...", а към баща си - само един: "Тате, къде е мама?".

# 673
  • София
Идва до офиса след училище, да вземе моя ключ (след като се е усетил, примерно 100на метра, преди да стигне вкъщи). Здрави крака, да.

# 674
Ми значи не му тежи да се разхожда. Значи пък няма проблеми със забравянето към момента. Като му стане неизгодно, ще спре да забравя.

Общи условия

Активация на акаунт