Отговори
# 315
  • София
Няма, но не всеки мъж може да мисли по женски (хахаха, това вече съм му го писала). Моят мъж има soft skills, то пък той си ми е уникален.
..
Правите оценка на   Ежко на база постовете му като арогантно, а така и не получих линк с точен цитат. Т.е. имаме мнение, заключение (judgement), но нямаме цитат за точните думи с които е обиждал деца.
...
А моят син ми говори за "школа на СС", той отличава децата от СС (за тези, които не знаят, моят е учил в БШ и Меридиан-22 преди това), а не децата от СМГ - на база лекотата, с която навлизат в ритъма на ежедневна подготовка в АК. 

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 11:46 от Sharky*

# 316
  • София
Leika_moja, да.
Sharky*, не е здравословно да се рови.

# 317
  • в страната на чудесата
Благодаря, Десем.
Бях супер впечатлена как покриха всичко, без никакви медии, нищо. Хора, чиито деца учат там не знаеха. Трябва да призная, че това е най-големият ми проблем с колежа. Признавам, че може да е глупав довод, но ми стои мнооого подозрително откъм права и свободи Simple Smile

# 318
  • София
Лейка, понякога, когато човек не е запознат, е добре да не се изказва. Имаше писмо от управата на Колежа до всички родители, в което се обясняваше цялата ситуация, намесата на полицията, проверките, които ще се правят на децата.
Айде спрете се, наистина вече се прекалява. Никой не ви кара да харесвате колежа или да одобравяте преподаването в него, но поне не пишете откровени лъжи.

# 319
Айде спрете се, наистина вече се прекалява. Никой не ви кара да харесвате колежа или да одобравяте преподаването в него, но поне не пишете откровени лъжи.
Ако не сега, кога? Сега му е времето. Тече кампания по записване в колежа.

# 320
  • В офиса
Много време отделихме на Ежко. Никой не е идеален. Наистина ще е полезно да преосмисли дали пламът, с който защитава тезите си, е най-подходящият. Допускам, че той наистина не знае някои неща, допускам, че децата му по-малко разказват, защото познават характера му, или знам ли...
В крайна сметка, АК не е онова, което е било по времето на Росс, но е много хубаво училище, поддържащо еднакво високо ниво по всички предмети. От една страна е за амбициозни и трудолюбиви деца - те извличат максимума, от друга е за мързеливи (защото има контрол, да не падат под даден минимум). Но на математиците и физиците, мястото им е СМГ (да се надяваме и НПМГ).
Скрит текст:
ако знаете колко хубаво ми стана когато чух от моето апатично и пасивно дете думите - ама много ме кефи школата, щото си мисля, че са минали 20 минути, а като погледна часовника, то е минал час и половина - който иска да говори за конкуренция, резултати и състезателни коне, аз по тази писта не бягам. Но ако детето ми намери нещото, което го кара да забравя за времето (пък и да може да изкарва пари с него), че то това е част от дефиницията за щастие 
Leika_moja, Америка като цяло отдавна не е свободна държава.
rosi_ta, и да, и не. Писмото не беше свързано директно със случая на продажба и употреба на наркотици в самото училище, а за това, че полиция е извела момче, у което са намерени психотропни вещества и трева (? не помня точно)
А тези в СМГ пият - знам че математиците пият, но бива ли толкова масово и толкова много.
Това са наши родителски отговорности, и все пак тук АК печели по точки - за действия, превенция, или за брой ученици, неупотребяващи ни едното, ни другото.

# 321
Но на математиците и физиците, мястото им е СМГ (да се надяваме и НПМГ).

На тези, които искат безкомпромисно ниво по математика, на всяка цена и  всякакви компромиси по останалите предмети - мястото им (все още) е в СМГ.
За физиците не съм съгласен. Мисля, че Пенева и един куп още хора ще ме подкрепят.

# 322
  • в страната на чудесата
Лейка, понякога, когато човек не е запознат, е добре да не се изказва. Имаше писмо от управата на Колежа до всички родители, в което се обясняваше цялата ситуация, намесата на полицията, проверките, които ще се правят на децата.
Аз точно това имам предвид - нямаше публичност, нищо. Писма до кои родители? Тези с деца в колежа, видях го сега и се редактирам. Видях и писмото.

Кое наричате лъжа? Посочете ми няколко публикации в масови медии или ТВ и ще поднеса извинение.
С отиване на изпит, хората са решили, какво общо има обсъждането на арогантността с кампанията по приема?

# 323
  • София
Тинки, точно за това беше 😉
Спомням си, че от там разбрах за изведеното момче. Моята дори не беше чула за въпросната ситуация.

Лейка, посочи ми едно училище, чийто директор е поканил националните медии и е дал предконференция, че дете е употребило наркотици, както и, че в продължение на седмици е работено с полицията, за да бъде хванат разпространителя. И да, твърденията ти, че не е имало реакция от управата не са верни.

# 324
Аз точно това имам предвид - нямаше публичност, нищо. Писма до кои родители? Тези с деца в колежа, видях го сега и се редактирам. Видях и писмото.

Кое наричате лъжа? Посочете ми няколко публикации в масови медии или ТВ и ще поднеса извинение.
С отиване на изпит, хората са решили, какво общо има обсъждането на арогантността с кампанията по приема?

Къде е проблемът? В това, че АК, вместо да си чешат езиците по медиите, са помогнали на полицията да арестува проблемната личност? Нещо, което все още не знам да се е случвало в ДУ. Може би защото там не се разпространяват и употребяват наркотици.
Аз се чувствам по-комфортно с подхода на АК.

# 325
  • София
Ето пак. Той просто не може да кротне, по-силно е от него... А после питате защо хората се впускат в обяснителен режим. Който искал СМГ заради високо ниво по мат,  трябвало да направи  компромиси по всички останали  предмети...Тия деца,  изкарали пет години с толкова много компромиси,  живи да ги ожалиш.. Провокира,  съвсем преднамерено при това,  а пък после - защо Колежът все се коментирал. Не мога да повярвам,  че не виждате,  затова съм на мнението на Блисс, че се правите,  че не виждате..

# 326
  • В офиса
Но на математиците и физиците, мястото им е СМГ (да се надяваме и НПМГ).

На тези, които искат безкомпромисно ниво по математика, на всяка цена и  всякакви компромиси по останалите предмети - мястото им (все още) е в СМГ.
За физиците не съм съгласен. Мисля, че Пенева и един куп още хора ще ме подкрепят.

Мен много ме беше страх от това, бях убедена, че ще е така. И точно за това пиша тук - мит е това, мит е. В класа, който аз знам, от всички преподаватели, само един не е читав. Късмет, или тенденция? Каквото и да е, само показва, че болднатото горе не е вярно. Не казвам, че всички са читави, или че във всеки клас е така - не знам това и към момента нямам в главата си картина на съотношението читави:нечитави за всички учители от училището, по начина, по който мога да го твърдя за Св. София, да кажем.
В АК учителите се сменят всяка година. Може блестящ да се замени от силно посредствен. И така тъкмо се е породил някакъв интерес по даден предмет, и заминава на кино. В другите училища учителите не се сменят на такъв принцип. Ясно е, че е зле, ако учителят е слаб, особено ако е по предмет, който е интересен за детето. Но силно се надявам да се изградят работещи механизми на конрол на такива учители и че ако директорът държи на реномето на училището, ще ги освобождава своевременно.
Скрит текст:
преподавателите по физика в АК са готини, но истинската класа е на друго място. Част от преподавателите по математика в АК също са много готини, точно математичка е една от 3-мата учители, които липсват най-много на моето дете (другите двама са Йънгс, естествено, и преопдавателка по БЕЛ), но е ясно, че дълбочината на учене е съвсем различна

# 327
  • София
Leika_moja, нямах предвид това, че са покрили нещата, а че този случай не е показателен и обобщаващ за училището...
Алкохол, наркотици има навсякъде около децата ни. Важното е да знаят какво правят, опасностите. Едва ли някое училище няма са се опита да прикрие, каквато и да е изцепка на децата учещи там.
Както има такива неща има и обратното - обсъждане на опасностите, групов интерес към здравословното -  НЕГ мога да дам като пример - упражнения/фитнес, здравословна храна отказ от купуване на каквито и да е боклуци - зеленчукови фрешове, храна от вкъщи.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 13:27 от Desem

# 328
  • в страната на чудесата
Вие сте облъчени. Десем, извинявай, не беше свързано с твоя пост Simple Smile
Може би е разумно да се пренесем в темата за АК.
За последно - някои институции имат механизми за влияние върху медиите и като цяло липсва информация за репутационни проблеми.
Проблеми, възникнали в други училища се коментират широко в медиите. Колежът за външно око изглежда имунизиран за критика.
Ежко, искаш да кажеш, че ДУ никога не помагат на полицията (или даже пречат?) или никога не са имали ученици с проблеми? Simple Smile не ми отговаряй, аз разбрах.

Надявам се в образованието да има повече избор.
——-
Десем, съгласна съм напълно. Както и с това, че е трудно да си обективен за което и да е училище - и ако детето ти учи там и ако не учи там.

——

# 329
  • София
Хаха,  навсякъде се спрягаше из медиите миналата седмица  как хванаха двама от НЕГ 12 клас да рисуват на фасадата на училището за "Довиждане". Колкото и да е зле директорката, не можа да попречи и на бунта и жалбите  на ученици/родители
 срещу Детелин Кънев и активното им отразяване в медиите,  като господинът в резултат на това бе отстранен от длъжност. И не прикри директорката,  макар вероятно да се е пробвала, анкетата на ученици с множество насоки за подобрения на учебен процес и организация,  копие от която има и при нея,  и в РУО, и в МОН,  и в медиите.. Та ето,  че имат/придобили са ги все отнякъде и други умения децата,  не са на само голо зубрачество по държавни стандарти. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт