Отговори
# 480
  • софия
И се знае защо покрива на унито е плосък...

# 481
  • в страната на чудесата
И се знае защо покрива на унито е плосък...
Защо?

# 482
  • софия
За да може лесно да кацат с метлите...

П.С извинявам се за включването си( не по съществена тема), но имам две много красиви приятелки  завършили ТУ и чут от тях е още по-забавно...

# 483
  • в страната на чудесата
Ами то същественото се изчерпа с информативния пост на русалката. После се наложи да си разказваме вицове, за да преглътнем по-лесно активиста.

# 484
  • София
Въпрос: Защо парк Мир и дружба (ако още се казва така) е между УНСС и ТУ?

Отговор:
Скрит текст:
За да не могат студентите от ТУ да завършат в междучасията УНСС

# 485
Да, Призма, моя грешка - става въпрос за АР АВ и ВС. Редактирах поста, за да не внася объркване.
Елективите се правят при наличие на достатъчно интерес.
На срещата на РУА с Мария Ангелова този месец беше поет ангажимент да се организират такива елективи, ако се съберат достатъчно желаещи.

Елективите за AP коя учебна година за последно са били организирани? Подразбира се от написаното, че тази ги няма поради "липса на интерес" ...

В сайта на АК пише:
"Макар че не се преподават официално предмети по програмата AP, всеки заинтересован ученик може да избере да се подготвя самостоятелно и да се яви на изпитите."

# 486
Елективите за AP коя учебна година за последно са били организирани? Подразбира се от написаното, че тази ги няма поради "липса на интерес" ...

В сайта на АК пише:
"Макар че не се преподават официално предмети по програмата AP, всеки заинтересован ученик може да избере да се подготвя самостоятелно и да се яви на изпитите."
Нека да разграничим учебни програми, съобразени с АР (както е в много училища в САЩ), където ученикът избира основните предмети, които изучава и може да избере така наречените honors групи (ако изпълни входните критерии) и учебни програми, съдържащи в себе си задължителни предмети,  по твърдо зададен списък плюс елективи, допълнително подготвящи за АР (като АК).
Всяка година в АК досега е имало елективи, подготвящи за АР. Кои години е имало подготвящи АР по математика АВ или ВС не знам. По спомени, по-миналата имаше. Сега с двустепенното гимназиално образование нещата ще се променят. Но е поет ангажимент да има подготовка за определени АР (вкл. математика), ако има достатъчно желаещи.

# 487

В сайта на АК пише:
Нека да разграничим учебни програми, съобразени с АР (както е в много училища в САЩ), където ученикът избира основните предмети, които изучава и може да избере така наречените honors групи (ако изпълни входните критерии) и учебни програми, съдържащи в себе си задължителни предмети,  по твърдо зададен списък плюс елективи, допълнително подготвящи за АР (като АК).
Всяка година в АК досега е имало елективи, подготвящи за АР. Кои години е имало подготвящи АР по математика АВ или ВС не знам. По спомени, по-миналата имаше. Сега с двустепенното гимназиално образование нещата ще се променят. Но е поет ангажимент да има подготовка за определени АР (вкл. математика), ако има достатъчно желаещи.
За колко часа седмично става дума?

# 488
Привет!
Днес нашата госпожа е писала в групата на второкласниците от нашето училище, че заедно с другите учителки са подготвили "Сборник за домашна работа през лятната ваканция" 😮 Тъй като "сигурно се чудите (родителите) с какво ще се занимават децата през ваканцията". 🤦
Та.... въпросният сборник представлява задачи по български език и математика за всяка една от 15-те седмици от 01.06 до 15.09.
Чудя се има ли такава практика и в други училища?
Кога се предполага, че децата ще имат ваканция от ваканцията? 🤦
Страшно съм възмутена, учудена, изумена и нямам думи просто!
Това го правели, защото децата през лятото забравяли материала, а този за 3-ти клас бил по-обемен и труден?!? Че нали затова има предговор в началото на учебната година? 🙄

Освен сборника, допълнително ще има и списък с книжки за четене.

Ето една страничка от въпросния сборник

# 489
  • София
А как ти се струва децата да не получат дори списък с четене?
Синът ми получи такъв само след 1 клас.
След 2ри клас не получихме. 3 пъти попитах - може да е станала грешка, да не съм получила майл (доста дейна беше в е-mail-а), детето да го е за губило - не, не получихме, аз намерих от Интернет. Следващите 2 години знаех как да намеря това което ми трябва без въпроси.

Браво на г-жите от вашето учулище!

# 490
Чудесно са се организирали тия учители. Това отнема на децата максимум половин час  но е безценно за упражняване действие против забравяне на основните учени неща. На моите деца аз им търсех летни опреснения.  Защото е нормално да се забравя през този толкова голям период от време.

# 491
В първото училище на детето за всички ваканции, вкл и ако се събе рат 3 почивни дни се даваше "книжка" - Великденска книжка, Коледна книжка, дори имаше и Гергьовска книжка. "книжките" съдържаха задачи, въпроси от граматиката, писане, въпроси от Роден край и каквото беше там. В резултат, сега до 7 клас почти няма дете, което да ходи с желание на училище от въпросното.

Според мен е достатъчен списъкътс книги, за да си разширят кръгозора децата. Отделно, като пътуваме си говорим за реки, планини, посещаваме музеи. На една полянка едно до друго показах на детето храст, широколистно, иглолистно и тревисто и така ги научи много по-добре, отколкото "да ги минава" в книжка.

В някои училища се престарават с домашните. И без домашни за ваканциите се усвоява материал. Децата много бързо възстановяват.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 07:20 от Светкавица

# 492
  • България
Светкавичке май ще минеш на старобългаски Grinning Сборникът звучи супер и може би ще е полезен за детето.

# 493
  • около Варна
Един час седмично писане няма да открадне ваканцията на децата, но пък ще помогне за запазване на формата.

# 494
Светкавичке май ще минеш на старобългаски Grinning Сборникът звучи супер и може би ще е полезен за детето.

С един шантав таблет и с още неизпито кафе, това е резултатът Joy

Общи условия

Активация на акаунт