Отговори
# 645
Ами дайте тогав идеи за образование на девойка с хуманитарна насоченост, без медицина.  Защото нищо не мога да измисля.
Ако е хубавка - кино, театър.
Ако е по-замечтана - литература.
Ако е със социална насоченост и комуникативна - ПР, журналистика, политология, социология.

# 646
Фармация,
Логистика,
генно инженерство,
педагогика

# 647
  • София
И така модерната сред младите психология. Wink

# 648
  • София
Ама Notaris, защо ти ще измисляш? После теб ще обвиняват за избора. Порасналите ни деца трябва да си избират сами и после да си носят последствията от избора. Това е част от "удоволствието" да си възрастен.

# 649
Той само ще даде идеи, човекът.

# 650
Не. Правилното да се каже е "ще насочва". Simple Smile

# 651
  • София
И така модерната сред младите психология. Wink

Joy или бизнес администрация ( стопанско управление)  Simple Smile

# 652
  • София
Ако детето няма никаква идея е малко сложничко. Спомням си, навремето имаше едни кандидатстудентски справочници със специалности. Когато аз разглеждах един такъв тогава, много се зарибих по най-различни специалности, повечето от които даже не бях чувала, че съществуват и то в коренно различна област от тази в която се бях насочила. И това въпреки, че много добре си знаех каква специалност искам още от 7-ми клас Satisfied Е, не че избрах някоя от тези, де (сред които и китаистика) Simple Smile Но идеята ми беше, че сега университетите си имат подробно описание на специалностите в интернет и може би, ако седнете и просто ги разгледате, може да изскочи нещо, което не сте се сетили до момента, а да се окаже привлекателно за вас.

# 653
Благодарен съм ви за идеите. Бизнес администрацията изисква да имам бизнес за администриране, ама нямам. Иска ПР, комуникации, нещо такова, писах вече, на мен ми изглежда пенкилер без практическо приложение. Ходи на стаж в една рекламна агенция, явно й харесаха каките. А правото - мога книга да напиша защо "не". Слугинска работа. Работя го и пак не го обичам вече.

# 654
  • в страната на чудесата
Въпросът е имаш ли бизнес в правото, който да наследи?

Аз от сегашната си гледна точка бих учила онова, което ми е интересно за задълбаване. Освен ако не искам да практикувам регулирана професия, която е в лицензионен режим (право, медицина, някои инжинерии, авио- и пр...).
Това е според мен УНИВЕРСитет - място, което дава обширни познания, философия, култура. Другото е политехническо училище за овладяване на професия (пък макар и високо ценена или с академичен привкус - медицината също). Плюс това за времето на един бакалаврат човек увеличава кръгозора си и може да реши какво би искал или какво може да прави в бъдеще.

Изпратете я да учи история. Това винаги е много полезно за хора, които не са сигурни. След това може да работи PR, да продължи друго, да работи като журналист. Освен това със сигурност ще увеличи шанса да задържи вниманието на интелигентен мъж Simple Smile (това в продължение на предходен разговор тук Flowers Hibiscus)
Струва ми се впрочем доста глупаво да се учи журналистика...

# 655
  • София
А то щот ПР-ът и рекламата не са слугинска работа. Откак изобщо ги има у нас клиентите в общия случай се държат с хората от агенциите асъл кат със слуги и като дибавим как у нас всеки разбира от рИклама... Поне адвокатите са по-добре платени. Комуникационният бизнес у нас е в такава криза и не може да намери себе си, че не знам колко ще го има след пет години. Дигиталният маркетинг е единственото с бъдеще (малко категорично плямпам, ама вирея в една от големите агенции от векове, та не е кат да не знам Simple Smile))

# 656
Само около 15% от хората наистина си обичат работата.  Запознайте дъщеря си с такива хора, за да поговори с тях на тема реализация. 

# 657
Благодаря отново. Правото е занаят, моето не във вид на бизнес. Детската мечта ми беше, ама станаха много. И трябва да си добър, и е връзкарска работа, и е беззаконие малко, съд също има невинаги, абе зарежи, да не ви губя времето.

Дигиталният маркетинг гледам, че го учат на тримесечни курсове по софтунитата, иначе естествено има бъдеще.

Вероятно ще търсим нещо ПР, маркетинг или нещо такова, то зависи и от конкретния университет, разбира се. Харесал съм си добрата стара Англия.

ПП Днес на Шел една руса кака с крака на тенисистка, ама не Серена Уилямс, слезе от един Кайен. Как не се сетих да я питам какво е завършила .

# 658
Все си мисля, че и да я беше питал, отговорът й нямаше да ти помогне, ама като си рекъл пък - питай другия път... 😂

# 659
Винаги съм се чудила на родители, които насочват, търсят, питат...вместо децата си в тази възраст.
Че и държава си харесал вместо нея. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт