Къванч Татлъту-в "Carpisma-Сблъсък"- Шоу тв/§ минали проекти, партньори/-тема 84

• 45 072
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Светле Hug, не съм гледала цялата серия с превод... ще се изкажа малко неподготвена.
съгласна съм,че малко прекаляват с въртенето в кръг с тия пищаци и заплахи за убийства. Tired
но в никакъв случай не мисля, че тъпчат на едно място вече 17 серии Peace
толкова много неща се случиха през тези 17 серии, толкова сюжетни линии се развиха....а има и още.
Улуч може да не е от най-добрите режисьори на любовни сюжети.
но на мен това, което ни показваха двете ни двойки, съобразно сюжета и жанра на сериала много си ми харесваше!! Heart Eyes Бяха искрени, нежни, сладки и романтични.
и как така няма какво да играят newsm78
ами това, че не играят любовни сцени в екшън -трилър, не значи че няма какво да играят Whistling ами,че те любовните сцени са най-лесни за играене.

Дива Hug винаги те чета с удоволствие, благодаря!!! bouquet
и това, че си ми харесала колажа за РД!!  Simple Smile

Цитат
После на Кадир колегите са му предоставили досието на Иван Сокуров,
 защото във фрага той казва на Вели, че знае кой е убил семейството му.
 Та акцията е планирана за следващата серия.
 Дали ще се изправи Иво в сцена с Къванч, не знам, но би било добре.
 Според мен Кадир Адалъ иска да види Иван Сокуров очи в очи
 и да му закопчае белезниците.
 И после по етапно да го върне там, от където е дошъл.
Peace

Ранини за ЗП в Испания
http://www.ranini.tv/haber/36248/1/ask-i-memnu-ve-elveda-derken- … da-ekrana-gelecek

...............
Филмът с Фарах З.А. - Шампион
с руски суб. Peace
http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/203 … sskom-yazyke.html

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 17:22 от Airra

# 31
Привет момичета,

споделям мнението на Светлето, че сценарият не е на нивото на тези страхотни
артисти, които участват в проекта. Прекалено черни краски преобладават в сериала,
Кадир постоянно е един намръщен, свъсен, а двамата със Зейнеп ми приличат повече на
брат и сестра, отколкото на любовна двойка. Сигурно няма да ви хареса коментара ми,
ами такива са моите усещания.
Но гледам заради Киво и съм се зарекла този път да изгледам сериала докрая,
за разлика от последните му два проекта.

Хубава събота и неделя на всички!

# 32
Момичета  Hug не съм ви чела, че отивам да спя у майка. Сега и татко го приеха в болница, че сърцето го заболя, в понеделник ще му правят коронарография. Ще се побъркам с тези мои старци, ама не мога да я оставя сама. Не иска да дойде нито при мен, нито при сестра ми и така ще се редуваме тримата ... Да не се чудите къде съм изчезнала, де Laughing Утре не знам кога ще се прибера  newsm78

# 33
Hug Момичета, здравейте и от мен!
На първо място голямо благодаря на Айрето за прекрасните теми, които ни подготвя и грижливо съблюдава!
Фенче, стискам палци всичко да е наред! Сигурна съм, че ще е така!

На следващо място по епизода:
За мен този епизод е началото на края - т.е завръзката или развръзката на цялата сюжетна линия (тука бързо някой учител по български да ме редактира). Всичко се разви за мен съвсем логично и последователно, без излишен патос и сълзливост, но с достатъчно силни чувства и състояния.

Краят на Селим беше драматичен и разтърсващ, но не и неочакван. Той беше първата брънка от веригата на помитащото "разчистване на сметките" на Джансъз. Играта си той я изигра по най-деликатния и същевременно жесток начин - накара този, с когото иска да се разплати, да страда толкова много и да се страхува толкова силно за дъщеря си, че сам да се съгласи (а може би частично и да пожелае) да сложи край на живота си. Очевидно тертипът на действие на Джансъз не бива да бъде подценяван, както изглежда прави Вели. А може би поставям акцента на различно място - може би не го подценява, а по-скоро надценява собствените си сили и възможности. Независимо от това кое е по-правилното твърдение, неминуемо ще му изиграе лоша шега на Вели, защото попада в епицентъра на най-силната страна на Джансъз - отмъщението! А тук вече границата на възможния сценарий е само във въображението на Улуч Байрактар и турския СЕМ!

Изключително силни сцени между Асие и Ариф! Страшно ми хареса това, че макар и косвено, по нейн си начин, Асие не отдава незаслужени почести и не демонстрира всеобщото страхопочитание към бившия си, а просто и ясно го нарича по име, вместо със зловещия му прякор! Тази малка демонстрация на смелост и на непреклонност у тази толкова изстрадала жена ме удивлява! Въпреки че страхът ѝ от него е виден, тя ясно дава да се разбере, че не се страхува за себе си или за живота си, а само и единствено за сина си. Не се страхува от това, че може да я убие, а само от това, че така ще открадне от скъпите ѝ възможни мигове с него в бъдеще!

От друга страна Джансъз - страхотна игра, мен лично този образ много ме впечатлява! Да обрисуваш един злодей посредством злодеянията му е ако не лесен, то поне "малко по-лесен" подход, отколкото да разкриеш образа му посредством неговите най-големи слабости! Няма как да не ми е интересно да видя продължението на семейната сюжетна линия!

Сега, няма да съм аз, ако не изтъкна, че много ми хареса палтенцето на Вели от финалната сцена! Този прекрасен цвят - комбинация между изгоряла дървесина, пушена сьомга и малко пепел от рози, или на кратко казано "пепел от сьомга" много му отива! Трябва по-честичко да го барват в свежи пролетни нюанси, за да контрастира нещо цветово на черното бъдеще на героя!

И ,разбира се, нашето момче....Ами не е лошо момчето, изглежда добре в близък план, но на мен малко ми лъха по-скоро на див балкански субект, отколкото на руски колхозник, ама както и да е, какво ли разбирам аз от духова музика.... Мисля, че Иво ще се справи добре с ролята си и съм доволна от нашето скромно, но за сметка на това атлетично присъствие на сета!
И пак по темата да допълня - радвам се, че са избрали такъв актьор, защото ни представя добре поне на пръв поглед! Другото вече си зависи от неговия талант и усилия, но поне начално има положителна оценка от мен! Представете си, че бяха докарали някой шкембелак с три косъма на кръст на главата, току-що изкаран от кръчмата по време на полуфиналите, барабар с пакетчето семки в ръка и чинийката със сельодка за мезе! Е, верно, много щеше да е реалистичен, ама нека и на това момче да му дадем шанс да ни впечатли, въпреки всичките му видни "недостатъци"!

Хубава вечер на всички!

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 19:15 от Polina_

# 34
Привееет  Party Party Party Party

Вече официално съм отпускарче  Party Party Party егати кефа  newsm68 newsm44

Малко по-късно ще си изгледам серията с превод и с кеф ще си метна прането.

Светле  Hug уважавам мнението ти, но с някои неща не съм съгласна. Като цяло отдавна мина времето на романтиката и нежностите в турските дизите. Друг е въпроса, че не разбирам как може да ги глобяват за една целувка или една гола сцена, но пък е съвсем нормално да се гърмят постоянно. Нейсе! И на мен ми писна от агресия, пищови и убийства, ама тва има, тва гледаме. Не само в Сблъсък! Имало е моменти, в които сценария издиша, но не смятам толкова да го тъня дет се вика. Не виждам логика ДжемКерите да изпадат в нЕкви разгорещени страсти предвид развитието на връзката им до сега. Спомням си един от 1те епизоди, когато Керем и Мералката се натискаха на един диван. Това с Джемрето го нямаше и няма логика и сега да го има - просто връзката им е друг тип. И последно, че опнах предпране на прането - пак казвам, че не съм кой знае какъв фен на Иво. Но в момента сме си баш българска работа - да гледаш мача от дивана и да псуваш си е наща система 4 4 2. Предпочитам да се фокусирам върху факта, че има българин в успешен турски проект, от колкото  да гледам уши, носове и торсове. И аз не обичам толкова "тренирани" баклави, но пък въпрос на гледна точка.

Много моля никой да не се чувства обиден от поста ми. Само споделям размисли и страсти!  Peace

# 35
  • AMS

Е, Светле, ти ме вдигна от стола,
 излязох да се поразходя и пак ме накара да седна.
 Изобщо не съм съгласна с това, че се тъпче на едно място.
 А за пищовите и картечниците -
 ами Сблъсък е екшън драма, а не романтичен сериал.
 Тумбите с пищови и картечници започнаха още с първите кадри.
 Както и за отношенията Кадир - Зайнеп.
 Не са по на 20 години, а и бяха женени и с деца.
 Не се забравя и това, че в домовете - "много бързо се пораства".
 И кажи речи са живели близо 30 години заедно.
 Та са ми много логични и естествени.
 Според мен, и това е любов, дори на по-висока степен.
 За Джемре и Керем - ами харесаха ми, когато Джемре прибра телефоните
 и се изключиха от реала. А Керем през цялото време е пиян от любов,
 та даже две приказки на кръст не може да каже на моменти.
 За участието на Иво Аръков, ама много ми хареса, че е българин
 и най-вече, че не е отказал високомерно да гостува в турска сапунка.
 Вече казах, че е попаднал на точното място
 и с правилните хора, дори и с дъвка в устата.
 Има какво да даде и има какво да научи.
 Стига са ни плюли, че гледаме турски сериали, та ги и обсъждаме,
 но сме по-долу от тези, които ги гледат тайно.
 Писнало ми е пренебрежителното отношение към турските сериали,
 дори тук във форума.
 bTV има сериозен повод да започва излъчването на Сблъсък.
 Хайдиии!!!

Извинете, че подпалих, пак!!!
 Айре, благодаря!!!
 Фенче, стискам ти палци!!!
 Трудни са тези моменти и никога не са по график!!!
 Дано се успокоят нещата по-бързо!!!
 Поли, Фиф, сега ще ви чета!!!

# 36
Фенче Heart Eyes
оооо бързо да се нормализират нещата и да няма нищо сериозно!!! fingerscrossed fingerscrossed
Фиф Hugчеститооо!!! Simple Smile
със здраве да си я ползваш...а колко време е?
за споделеното Peace
Цитат
И на мен ми писна от агресия, пищови и убийства
я стига лъга Naughty, ако беше така, нямаше да се забиеш и у Чукура Joy Joy

Поли Hug
много ти благодаря за коментара по серията, хареса ми и ме разсмя, както винаги!! bouquet
Цитат
Този прекрасен цвят - комбинация между изгоряла дървесина, пушена сьомга и малко пепел от рози, или на кратко казано "пепел от сьомга" много му отива! Трябва по-честичко да го барват в свежи пролетни нюанси, за да контрастира нещо цветово на черното бъдеще на героя!
Joy Joy Joy Joy

Дива Hug smile3521
много ми хареса частта за връзката м/у Кадир и Зейнеп...и на мен са ми ОК Peace това, което показват като игра и сценарий.
 Heart Eyes Crazy

Хоги wavey
явно не ти допада жанра и стила...ноо всеки с усещанията си и нуждите си какво да гледа Peace
не знам дали гледаш друго турско в момента....ами няма кой знае какви шедьоври.... Wink

има и снимка с рожденичката Heart Eyes
доволна съм Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 20:49 от Airra

# 37
  • София
Привет,обещах на Фенчето,че ще се включа.
Споделям мнението на Светлето,не ми е интересен сериала,гледам го заради Киво,така беше и с предния с Туба.Изчерпани са вече,с тези мафиотски и гангстерски сюжети.За Улуч не съм съгласна,Карадай на който пак беше режисьор и който гледах с такова удоволствие, имаше страхотни любовни и романтични сцени. Явно наистина имат забрани,които спазват стриктно,то и целувките са някак мижави,претупани.Не ме разбирайте погрешно,не говоря за сцени 16+,а за нормални любовни сцени,наистина Кадир и Зейнеб са супер скучни.

# 38
Привет,обещах на Фенчето,че ще се включа.
Споделям мнението на Светлето,не ми е интересен сериала,гледам го заради Киво,така беше и с предния с Туба.Изчерпани са вече,с тези мафиотски и гангстерски сюжети.За Улуч не съм съгласна,Карадай на който пак беше режисьор и който гледах с такова удоволствие, имаше страхотни любовни и романтични сцени. Явно наистина имат забрани,които спазват стриктно,то и целувките са някак мижави,претупани.Не ме разбирайте погрешно,не говоря за сцени 16+,а за нормални любовни сцени,наистина Кадир и Зейнеб са супер скучни.

привет ти!
ехх тоя Киво бе Mr. Green
как ни кара да гледаме такива тъпи сериали ooooh!
на мен Зейкад са ми супер като емоция Heart Eyes
за Улуч и Карадай-така е, но там любовните сцени ги е снимал другия режисьор - Джем Карджъ.

# 39
  • София
Айре:grinning:,някаква нотка на сърказъм усещам ,ама наистина го гледам общо взето заради Киво,не че се насилвам,просто не ми е особено интересен,аз за това и не пиша.
Не знам кой точно е отговарял за любовните сцени в КД ,ама е факт че сега няма такива в  повечето им сериали,така че исках да кажа,че може би проблема не е в режисурата.

# 40
Чета коментарите и оценявам мненията ви, но се чувствам длъжна да изкажа точно сега и своето по засегнатите въпроси:

В "Сблъсък" има много екшън, факт неоспорим, ако някой го отрече, значи вериятно гледа друг сериал. Има много патрони, много пищови, много кръв и много престъпници.
Така е от еп.1, та до еп.17 (към момента), което, само по себе си показва, че сериалът не изневерява на първоначалната заявка да бъде напрегната история за четири преплетени съдби на фона на динамични обрати и мафиотски бойни сцени. За мен това е плюс, защото показва последователността на създателите му, които очевидно следват своето виждане за развитието му, независимо от противоречивите мнения и желания на зрителите, които доста често съпътстват много проекти.
В тази връзка смятам, че сериалът не заслужава критика по отношение на постоянните екшън сцени, просто защото това е замисълът му и очевидно таргетира тази част от публиката, която е склонна да гледа такъв жанр. Иначе казано на мен ( изцяло лично мнение) критиката, че "Сблъсък" има твърде много екшън ми звучи като да отидеш на концерт и да не ти хареса това, че има твърде много музика. Няма лошо - всеки да гледа колкото и каквото му харесва, аз лично следя и други сериали, защото търся и резлични емоции, така че моля, не приемайте думите ми като критика, а просто като мнение!

И на следващо място - отново лично за себе си говоря, аз си виждам любов и това е! Виждам различна любов и когато искам да видя друг тип любовна история, просто си пускам друга такава! Но разнообразието винаги е било и ще бъде градивно и хубаво нещо, особено в развлекателния жанр!

Споделям мнението, че напоследък в доста проекти липсват хубави любовни сцени! Тази цензура е ограничаваща и орязва творческата свобода на иначе много талантливи хора, което в крайна сметка е загуба за зрителите! Но....тук май няма какво друго да се прави, освен да се заобикаля забраната посредством малко косвени изяви на интимност!

# 41
Айре:grinning:,някаква нотка на сърказъм усещам ,ама наистина го гледам общо взето заради Киво,не че се насилвам,просто не ми е особено интересен,аз за това и не пиша.
Не знам кой точно е отговарял за любовните сцени в КД ,ама е факт че сега няма такива в  повечето им сериали,така че исках да кажа,че може би проблема не е в режисурата.
извинявай Wink Blush
ама не мога да разбера как гледате сериал, който ви е тъп, не ви харесва.... заради един актьор - пък и той все напръщен, мрачен и крещящ. Wink
ами няма кой знае какви любови в Сблъсък...но пък тук момичетата, които пишем си го харесваме Peace
за Карадай-много добре си спомням, че са се редували двамата..и когато е бил Джем-сте се надявали  на нещо по-така Wink
е Берг и Кенан бяха уаууу-не мога да го отрека Peace

Поли Hug, сега ще те прочета.
много хубаво си го казала!!! Peace

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 21:54 от Airra

# 42
  • София
Айрич,за вкусове не се спори,всеки изказва мнение и всеки има право да усеща нещата както той иска,нали за това споделяме тук.
Не знам защо, ти е чудно,как може заради определен артист/ка да гледаш нещо,или обратното-сюжета да те отвее,но определени персонажи,да не са ти ок.Наистина най добронамерено го споделих,не съм целяла някой да се обиди или засегне,факт е че сериала не е шедьовър, естествено не искам да кажа,че изобщо не става,но определено си мисля,че ако някой друг,а не Къванч играеше главната роля,щеше да бъде преждевременно спрян.

# 43
Айрич,за вкусове не се спори,всеки изказва мнение и всеки има право да усеща нещата както той иска,нали за това споделяме тук.
Не знам защо, ти е чудно,как може заради определен артист/ка да гледаш нещо,или обратното-сюжета да те отвее,но определени персонажи,да не са ти ок.Наистина най добронамерено го споделих,не съм целяла някой да се обиди или засегне,факт е че сериала не е шедьовър, естествено не искам да кажа,че изобщо не става,но определено си мисля,че ако някой друг,а не Къванч играеше главната роля,щеше да бъде преждевременно спрян.

Фейче, за мен сериала е много добър.
на фона на това, което върви в момента, в ТР Peace
всеки гледа това, което му е интересно и го влече Wink
ако искате гранде аморе истории-Сблъсък не е вашия сериал Peace

продължавам си с интересната 17 серия Whistling

# 44
  • гр. Върбица обл. Шумен
Вечерен привет, момичета!  bouquet На мен "Сблъсък" ми харесва. Неведнъж съм споделяла, че съм лаик по отношение на турските сериали. А и късно ги "открих" за себе си. Преди време не съм си и помисляла, че ще ги харесам. Но.., в действителност се оказа, че не е точно така. Първоначално започнах с проектите, в които участват харесвани от мен артисти, а после взех да "проучвам" и други, просто "заради спорта"... Реших да не си поставям високи очаквания по отношение на сюжет, режисура, логика и т.н., затова съм окей със себе си и нямам скрупули, задръжки и тем подобни стопери. Не търся навсякъде "висш пилотаж", а неща, които удовлетворяват моите нагласи и задоволяват "вкуса" ми. Ако, в процеса на "гледане" на филм или сериал, или каквото и да е друго нещо не ми хареса, просто спирам да го следя. Това не означава, че и други зрители ще го направят... Различни вкусове, различни критерии, различни усещания, различна степен и адрес на емпатия... Хора всякакви...

Поли, изтрих една трета от поста си, защото щях да те дублирам.

Айре, аз също се чудя на този ненужен мазохизъм... Който не харесва, да не гледа. Получих déjà-vu с ДК, какво ли не се изписа... и пак се гледа и още се гледа. Приемам всяко обосновано мнение, но си имам свое, също обосновано...Peace Предварително се извинявам на инакомислещите и моля, не ми се сърдете!

Общи условия

Активация на акаунт