Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 591
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Аз правя ориз на пара.
В специален съд ли? Понеже аз имам стерилизатор 3 в 1 на Кангуру и в него приготвям зеленчуците на пара, но не виждам как може да стане ориз там, понеже дупките са си огромни.

# 301
В яйцеварката на Делимано, има си приставка и мерителна чашка за вода, там варя и просо на пара.

# 302
Здравейте! Как научихте вашите бебета да ядат парченца и на колко месеца бяха? Моето бебе е почти на 10 месеца и от доста време се опитвам да й давам парченца, но тя категорично ги плюе. Досега основно беше на кърма, пюрета давах в малки количества. Дали ще прояви интерес към парчета по-натам сама или да продължа да й ги предлагам, докато прояде?

# 303
  • Плевен
Дай нещо да яде сама например хляб, мъфин, бисквити, банан.
Алек ядеше сам много неща, но в манджите не искаше големи парчета( кубчета) и мачках. След годинката вече ги ядеше. Не съм спирала да предлагам и  ги прояде.

# 304
Голямото ми дете категорично отказваше да дъвче до годинка и 2-3 месеца. Никакво парче не можех да пробутам, даже попарата пасирах, защото плюеше иначе. Като започнах да предлагам от нашата храна взе че прояде и продъвка. Иначе съм чела, че трябва храната да се сложи при бузката и това стимулирало дъвкането. Малкото от доста малко си дъвче, но когато има да излиза зъб не иска много и плюе парчетата, предполагам, че тогава и е неприятно.

# 305
  • София
Ще въдеждам чушка /зелена/. Тъп въпроса, ама трябва да я обеля, след като я сваря, нали? Т.е. трябва да я сваря цяла?

# 306
  • Плевен
Аз така процедирам с чушките, дори и за нашата храна. Ненавиждам люспи в манджата.

# 307
  • София
Аз така процедирам с чушките, дори и за нашата храна. Ненавиждам люспи в манджата.
Аз затова питам за бебе как беше, че аз пък обичам да ги готвя с люспите. По-натурално ми е, напомня ми на бабините манджи. Simple Smile

# 308
  • Плевен
За начало най добре без люспа. По натам може да ги готвиш както за вас

# 309
Аз не съм белила.

# 310
  • Лайпциг / Перник / София
Момичета, здравейте! Аз да попитам кога започнахте да давате прясно изцедени сокове на малките? Синът ми е на 13++месеца и друго освен вода и кърма не е пил. Иска ми се да му предлагам и прясно изцеден сок, но разбира се съобразено с възраста му.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 311
  • Плевен
По принцип са за след година година и половина. 2-3 пъти съм давала по малко изцедени мандарина и портокал. Правя му плодов айрян, шейк, нектар.

# 312
  • Лайпциг / Перник / София
По принцип са за след година година и половина. 2-3 пъти съм давала по малко изцедени мандарина и портокал. Правя му плодов айрян, шейк, нектар.
Delenita, може ли малко повече информация относно шейка и нектара, които приготвяш? Как и колко често ги предлагаш? Всеки ден ли редуваш по нещо наприемр със закуската или как?

# 313
  • Плевен
Нектар не съме правила скоро. Иначе до скоро имах компот от праскови без захар и го пасирах и той си пиеше по една чаша между храненията.правила съм и от круши като варя крушите в малко вода и после пасирам и охлаждам. Шейк му правя с банан и ягоди. Слагам един банан ( ако добавям и ягоди банана е половин) пасирам със 100 мл АМ и готово. Напоследък му давам или шейк или плодов айрян със закуската, та всеки ден пие по нещо.

# 314
Аз не съм давала сокове, прекалено са агресивни, няма нужда от тях. Ядеше си плодовете на парчета и като пюре.

Общи условия

Активация на акаунт