Търпи ли природата дисбаланс, или "всичко се връща"?

• 15 740
  • 391
  •   1
Отговори
# 150
Гласувах с номер 3. Аз съм върл търсач и защитник на справедливостта. За жалост в последните години започнах да осъзнавам, че наистина такава няма. Във вселената и безкрайността вероятно да, но не винаги тук и сега ...

# 151
  • София
Че то това се прави и сега. Има опити по градини и училища по- будните деца да бъдат изравнявани насилствено с другите, за да няма голям разрив между последните и първите. Включително и най- глупавите- тикани напред, за да клонят към средното. Като първото намирам за кощунство, тъй като точно по- будните ще издърпат света напред и няма нужда да им се секат крилата от малки, но пък мисля, че на всички ни стана ясно какво се има предвид под равен старт в контекста на капиталистическо или комунистическо общество и това не е уравновиловка на масите по критерий природни дадености, а по външни блага.

П.П. И богатият с пари често си купува пороци и не става извисена личност.

# 152
Ами преподава се  по нивото на  последния  възприел и  разбрал , дъвчат дано разберат всички.Не по  първите . За това има школи и  учители извън класните стаи. Като Тео и  други. Тези награди от математика не са от училищни знания , те са от кръжоци и извънкласни форми ,дето децата са подбрани по интерес и възможности.
И да ,всеки може да се развали и бедени  богат. Парите развалят. Но   някои  ги влагат и  размножават, дават работа на други , правят  неща и развиват идеи. Огреничени духом хора това не го могат ,независимо категория на бедност и  богатство. Но и  без пари нищо не се реализира ,чужди често ,но пари. Така се почва и после се въртят .И всичко зависи докъде стигат мечтите ...

# 153
  • София
Нямах предвид нивото на преподаване, а изкуствено избутване на нивото.
Примерно порязване или прекомерна взискателност към по- можещите, чрез което се секва ентусиазмът и което се крие зад приказки за по- добро представяне и стимулация по суров начин, от една страна, и толериране на по- неможещите, от друга. Всякакви индиректни прийоми има Simple Smile

# 154
Ами преподава се  по нивото на  последния  възприел и  разбрал , дъвчат дано разберат всички.Не по  първите . За това има школи и  учители извън класните стаи. Като Тео и  други.
Чета и се надявам, че това не е вярно, че е някаква форма на сарказъм и не съм разбрала нещо...Боже, дано е така, защото иначе и последните надежди гаснат. Що за карма влачи тая страна 😁

# 155
Не само е вярно, много е вярно. И в училище, и в университета, и в професията - търсете я кармата колко щете, будният си намира пътя, ако ще и крачка назад и голямо зло, че го сполита, да изглежда в очите на околните.

# 156
 Сиренке , не ме интересуват титаничните ти бъртвежи. Нека другите ти ги четат Ти както винаги не си в час и оплескваш всяка тема и показваш комплексите си Имам си час за лягане и за разлика от теб хич няма да седя и да дращя като зомбирана по нощите . Дерзай и като много "голема" ..драскай та дано някой се намери в този живот да ти каже веднъж браво .

# 157
Нямах предвид нивото на преподаване, а изкуствено избутване на нивото.
Примерно порязване или прекомерна взискателност към по- можещите, чрез което се секва ентусиазмът и което се крие зад приказки за по- добро представяне и стимулация по суров начин, от една страна, и толериране на по- неможещите, от друга. Всякакви индиректни прийоми има Simple Smile

Точно това става , изкуствено надолу по най-  назадничавите , това стана ниво. напредничавите скучаят докато дъвчат на другите да научат нещо. Отдавна е така , работих в училище преди  доста годиин и  тогава се почна и се очаква  да продължи. Някога един учител като стана класен си подбра деца по родителите ,докато се усетят другите ,той направи класа. И  имаше разлика, вечните отличници и   с постижения.Селски постижения , но  напред от другите два класа ,три паралелки бяха. Сега е още  по  ...Политкоректност  напред и навред...Да не се обидят някои ,че нямат капацитта ,че не е работено с тях  и са назад.И желание нямат. То капацитет по принцип всеки има, но да го развива  не всеки иска.

# 158
  • инфантилно и разглезено хлапе
Аз отговарям с 3 и 4, първите две, с които съм съгласна.

Има неща на света, които изглеждат несправедливи, и аз бих дала краен пример - смърт на невинно дете. Всеки нормален човек, би си задал въпроса ,,Защо, ако има съдба и карма, какво е причинило едно чисто, невинно дете"? Да, но това дете носи по - възрастна душа, и в предишен живот е сторило ужасно зло. По този въпрос, това е моето мнение. Докато някой не ми предостави по - добър отговор, в който да вярвам, мнението ми няма как да се промени.

Вярвам в кармата, имам си причини за това. Някой друг път ще пиша пак в темата.
Има една поговорка, че децата плащали за греховете на родителите си до еди кое си коляно. И в Библията го пише.

А помните ли какво се случи със сина на директорката, която се е опитала да прикрие убиеца на намушканото момче в Борисовата градина и после заплашваше по медиите, че ще съди всеки, който я обвинява? Умира от нож - заклан от сина си. Ето това е възмездие. После как да не вярваш, че рано или късно се плаща за всички деяния?

Синът на директорката на Йоан Матев убит по гащи от момчето си

По гащи отворил вратата Жоро Николов, който в нощта срещу събота беше брутално заклан от сина си Севелин Николов, съобщи шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Той обясни, че Николов - младши е позвънил на вратата на баща си около полунощ. Още с отварянето на портата, мъжът се нахвърлил върху баща си и го пробол над 20 пъти с нож. До там го закарал негов приятел, пред който надрусаният преди това с амфетамини младеж казал, че смята да убие баща си.

Още на следващия ден полицаите стигнали до Севелин, но той се опитал да ги заблуди. В последствие обаче признал.

Убитият Жоро е син на Василка Николова, директорка на задържания за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матов.

# 159
Ле-ле, не го знаех това. Уоу!

Бих ви казала само, че човешкия ум е изключително повърхностен, че да разбере вселенските закони. Това, което знаем истински, го разбираме вътре в себе си, трудно го описваме с думи, просто знаем, че е така. Останалото е игра на мозъка, душата е тази, която знае и разбира, обаче честичко е заглушена. По - лесно е да вярваме, че знаем, че можем, без да осъзнаваме собствената си посредственост. Всеки вярва в това, което е най - добре за самия него, в крайна сметка истината, която виждате е 0,0001 % от цялата такава. Нека се стараем да бъдем добри със всеки и всичко живо, па нека си има карма. Ясни в мислите си и чисти в сърцата си, че да виждаме поне мъничко нещата, красиви, каквито са в тяхната неперфектност. Справедливостта съществува, но не и така, както си я представяте. Всичко е в перфектен баланс, така се крепи света. Малко ми доскучавате в тази тема, не ме грабва нещо, заради, което да я следя, мислех, че ще е по - интересно Simple Smile

# 160
  • София
Така е. Всичко е в баланс. Не според нашите индивидуални мерки за добро и зло. Не според мерките на егото, а според душата и Вселената. Но човек трябва да се вдигне на едно по-високо ниво, за да може да види този баланс.
В мига, в който сериозно си помислим, че нещо ама много сериозно и важно трябва да стане абсолютно необходимо, ние започваме да дърпаме. И накъде ще отиде това дърпане - не се знае.
Примерно, получаваш повишение, обаче малко след това - болест.

# 161
А помните ли какво се случи със сина на директорката, която се е опитала да прикрие убиеца на намушканото момче в Борисовата градина и после заплашваше по медиите, че ще съди всеки, който я обвинява? Умира от нож - заклан от сина си. Ето това е възмездие. После как да не вярваш, че рано или късно се плаща за всички деяния?

Това ли е възмездие? За евентуално укриване на заподозрян за убийство (изглежда да е споделен акт на цяло даскало, кой го видял да мие, кой нещо друго), когото тъй или иначе по-късно съдят и е в ареста, наказанието е внукът ти да убие сина ти? Нещо везната се е катурнала. А родителите и братът на убиеца как са, наказани ли са вече или чакаме с нетърпение да им се случи нещо лошо?

# 162
По мярката на древните най-голямото прегрешение е арогантността. Тоест да мислиш, че ще се измъкнеш безнаказано. Това предизвиква Немезида да се заеме с живота ти.

# 163
Има една поговорка, че децата плащали за греховете на родителите си до еди кое си коляно. И в Библията го пише.
Не го пише. И изобщо няма такова тълкуване за наказание/плащане.

# 164
Децата са най-онеправдани в този буламач от отмъстителни вярвания.

Не стига, че родителят ти е Ужасон към околните, това означава и към теб обикновено, още откакто си малък, крехък, впечатлителен, ами и те наказват заради негови дела; но това не е всичко, уважаеми зрители, после хората злорадстват, че родителят-ужасон е наказан чрез теб и се кикотят доволно, забравяйки, че си отделна личност и може хич да не одобряваш делата на родителското тяло и цял живот да се бориш в своя си, по-добра посока.

Не им и хрумва, че ужасонът може да е от онези родители, на които децата са им стотната дупка на кавала, дори може да са в такива отношения, че родителят да се зарадва на злото, което се е случило на детето им, което ги е отхвърлило.

Общи условия

Активация на акаунт