1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 342
  • 384
  •   1
Отговори
# 180
Трябват повече протести... Мами от Пловдив, кога отново ще протестираме....извинявайте, но защо срещата е на четвъртък пазара... не може ли директно пред общината на пл. Централен . ...някои мами сме с триколки и нямаме шанс с подлеза на Съединение.... Laughing

# 181
  • Pernik
Скъпи Мами,освен писмо, имам и значета, ама не знам- как да ги извадя,че да ги видите всички!
прати ми ги аз ще ги кача на фтп-то
devetakova@e-card.bg
момичета извинявайте, че пиша тук не по темата, но мисля че ако някой може да ми помогне то той пише точно в тази тема. Днес в една аптека искаха да ми продадат коларгол на прах който сама да си забъркам в къщи, а на опаковката дебело е подчертано че трябва да се приготвя в аптека. А тая патка аптекарката ми каза че съм проста щом не искам сама да си го направа за детето при това. Това е накратко ако може някой да ми каже къде трябва да се оплач за да и резнат бизнеса на тая некадърница. Пишете ми на личн да не задръстваме излишно темата. Още веднъж се извинявам че пиша тук! Ако модератора прецени да я махне

Последна редакция: чт, 06 юли 2006, 14:01 от hAnibal

# 182
Хора много се радвам на това, което Весела Драганова е казала за 6-те месеца! Дано и наистина занапред го знаят повече жени и да се борят за това си право, защото според мен проблема идва от една страна от неинформираността,  а от друга от това, че в самата поправка не е уточнено, че 6те месеца може да са произволни и непоследователни и т.н. - коварничко нали...Другият проблем е, че самото майчинство на осигурените се получава чрез последният работодател /така ли е?вие кажете/ - тоест явна все пяк трябва да си работеща до забременяването си newsm78... Вчера говорих с една плевнска майка и тя се оплака за това, че работодателят и бави майчинството, взима удръжки и т.н...Не може ли в разговорите с политиците и законодателите да задавате и въпроса не може ли осигурените да получават майчинството си от независима страна, да речем през дебитна карта/както е при неосигурените, направо с детските примерно/, някаква служба тип социалните, НОИ и т.н. - с цел да се избягват злоупотреби и забавяния!...Чакам мнения.

# 183
Да не би да сте пуснали някъде анкети разни за лого, сума за вноска за сдружението, председател и т.н и на мен да ми е убегнало? Нямах нет един ден и се ориентирам още ooooh!

Аз с моите липсващи в момента доходи мога да отделям по 3 лв на месец за членски внос..Предполагам 5 е по-нормална сума, но за момента не мога да ги отделя...Като цяло вноската сигурно трябва да зависи и от това колко членове би имало в сдружението...Да вземем да пуснем анкета най-напред кой ще се включи като член, пък тогава другото...А да ви кажа и че в Устава има разни точки за заплати  ит.н, не знам те как се уреждат, предполагам ако тр да плащаме на председател, счетоводител и т.н членския внос ще отива само за това и се губи смисъла му...Може би, ако за в бъдеще спечелим пари по някой и друг проект ще може да се плащат пари на момичетата, които се занимават само с това и нямат друга работа, но засега ми се струва невъзможно..Мишле, дано адвокатката ти е обяснила и тези подробности, аз само си разсъждавам в/у документите, които имам тук...

# 184
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Adara,мила на BGfoto-то няма нищо.
Ти нали не се засягаш,щото само обяснявам каква е процедурата и какво не съм направила.Бая  чак не съм се трудила ,но все пак 5г.гимназия,6-академия/нямаше още компютри всичко се правеше на ръка/и 15г.работа като график-дизайнер все нещо трябва да излезе.Казвам,че сериозната работа изисква повече време.Не се засягай, видях знаците на сестра ти не са лоши,но може още малко да ги помисли/знака е графичен като петно, а надписите на абревиатурата бледнеят спрямо петното,да ги види като баланс освен ако ще залага само на знака,но видях,че не е това идеята и.Иначе интересно е подвела стилизацията на майка с дете и видях,че се е пробвала и буква да изведе от там/
Имах още варианти,но няма смисъл ще станат разсейващи вниманието.

Не мога да се засегна защото не разбирам. Mr. Green Сестра ми каза, че има още доста работа по знаците, но първо иска да види дали ще се харесат идеите и и после ако има време да ги доразвие. Ша зема да и кажа да ги донаправи, че си имаме и човек който разбира тука  Mr. Green, ако не друго поне ще получи една справедлива оценка. Mr. Green

А ти давай всички варианти, че ще се поболеем от лИУбопитство. Grinning

# 185
Ами разбирам я!Поне туй съм учила джанъм!Виж от нормативни актове и юридически казуси хич не отбирам ама и там си вра гагата,щото няма кой друг да се грижи за нещата ми освен, мен самата.

# 186
Забравих да разкажа нещо, което ще възмути доста от вас. Една приятелка ми каза за нейна позната, която не ни подкрепя, забележете причината - заради онази точка за кампании или часове за репродуктивното здраве в училищата! /между другото другият вариант е просто задължителни профилактични прегледи след 18 годишна възраст - 2-3 пъти в годината/ Въпросната жена е от крайно вярващите православни, които си спазват канона и т.н. и се страхува, че говоренето за подобни неща в училище ще предизвика и разпали интереса на децата и т.н на тема секс, което не било хубаво..NO COMENT - 18 век или кво? Аз уважавам всички вярващи, независимо от религиите им, ама точно ей заради такива мнения и предразсъдъци цялото ни общество е супер дезинформирано за много неща, било заради вяра, предразсъдъци или срам. За 4-те месеца, в коите работих по такава програма се убедих, че нуждата децата да знаят повече за това е крещяща и е нужен един единствен час за цялата учебна година, за да ги просветлиш за повечето неща...

# 187
Момичета, Анимими ми изпрати още знаци, разгледайте ги:
http://lssdp.hit.bg/Sarce6.jpg
http://lssdp.hit.bg/BulgarskiMAJKI10.jpg
http://lssdp.hit.bg/BulgarskiMAJKI6b.jpg
http://lssdp.hit.bg/BulgarskiMAJKI1.jpg
http://lssdp.hit.bg/BulgarskiMAJKI6a.jpg
Според мен са чудесни, направо не мога да се спра на един Sunglasses

Трябват повече протести... Мами от Пловдив, кога отново ще протестираме....извинявайте, но защо срещата е на четвъртък пазара... не може ли директно пред общината на пл. Централен . ...някои мами сме с триколки и нямаме шанс с подлеза на Съединение.... Laughing
Не се притеснявай, не минаваме през подлеза, а през светофара на пазара Peace Заради нас спират движението - докато се източим Mr. Green А пред Общината не е удачно - нали знаеш, че сменят плочките - шум, прах, мръсотия... Пък и сме шествие, не митинг Wink Другият път непременно ела, няма да съжаляваш Hug

# 188
съжалявам, че толкова приказвам, но за още нещо се сетих - в яслата на дъщеря ми им пускат телевизия! И Яна ми го каза и едно друго дете, а и аз знам че има телевизор там. Знам и за една градина, в която пускат на децата. Ние сме включили в искането за Плевен да има контрол над използването на техниката и да се пуска само с образователна цел..Аз ако исках да зарибявам дъщеря си да гледа ТВ, за да е послушна щях да си я държа вкъщи и да не я давам на ясла...Отделно пък и бях свидетел, че им пускат някаква радиостанция с поп-фолк - ами аз не съм съгласна - нека си слушат детските пееснички, ама за вс останало им е рано! Според Световната Здравна Организация в ранна детска възраст гледането на Тв е много вредно. Аз не вярвам да им пускат чак постоянно и по много, но кой и как контролира това?!

# 189
Анимими, много си се постарала и са ти чудесни нещата...И явно си фенка на бибероните! Grinning Аз обаче, с риск да те издразня /както стана като предложи за Майчино сърце/ ще кажа, че малко са претрупани някои от тях от към цвят и картинки. За лого не трябва ли да е нещо по-малко и изчистено - представи си ги как ще са в някакъв минимизиран вариант - няма да се различава много какво има по тях. А и шаренията от гледна точка на печатането нали излиза по скъпо? Също и нали търсим вариант, който да може в черно и бяло или едноцветно./когато ще правим флаиери и подобни по-евтинджийски неща/ Да не говорим за блузки и по-големи плакати... Аз мисля, че ни трябва нещо по-изчистено и загатващо майката и детето, затова и подкрепям тези, в които има силует на бременна майка с дете, подобно на това на Кравичка и онова на бременната майка с двете деца отстрани, което някой беше направил във вариант цветно и черно-бяло...
Кравичке, пробвай твоите да ги направиш и с някакъв цвят да видим какво ще излезе...

# 190
Des-Qna ти мила явно не си запозната с изказването ми по-предишна страница,където напълно умишлено съм обяснила намеренията и търсенията си за знак!Също така съвсем ясно обяснявам, че предлагам цалостна концепция която включва-проект за знак с черно-бял вариант,вариант черно+цвят,вариант много-цветен като едно става за плакатче,друго за тишърт, трето за лого!Стават и за чаша,не съм ги разяснила подробно, щото си мислех, че не се налага,но явно греша...Ще трябва подробно да обяснявам кое за какво е!
До скоро!Има пълен набор в комплекта!

# 191
Анимими според мен знаците ти са страхотни и идеята с биберони е много свежарска. Много си талантлива и аз самата толкова много се обърках, че не знам точно кой знак най-много ми харесва.
Браво на теб! Перфектна работа!   bouquet

# 192
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
А, пък аз да ви кажа, най-много харесвам нещата на сестра ми! Mr. Green Най-хубави са, най умни и въобще по-по-най са!

Мисля, че е най-добре да се пусне анкета с предложенията, че да няма после сърдити. Всички предложения са добри разбира се тези на сестра ми са най-добри и всички заслужават уважението ни, ако не за друго, то поне за труда и емоциите вложени в тях.

# 193
Предлагам да оставим още една седмица да се дават предложения за лого и другия петък да пуснем анкета със всичките предложения, която да стои до следващия петък - и без това за никъде не бързаме и защо да пришпорваме нещата!

Аз другата седмица съм в Сф и ще мога да помагам за каквото искате и сметнете, че мога да съм полезна...Мисля, че и време ще имам. Който иска може да ми пише на лични...

# 194
  • София
Имам предложение: когато решим да има нов протест, да организираме разлепване на плакати по кварталите, защото повечето майки не бяха информирани нито за първия протест, ните за втория. Знам, че е свързано с пари, така че тези мами, които се организираме, ще търсим съмишленици и за финансовата част.

Общи условия

Активация на акаунт