1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 351
  • 384
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, мое мнение е, че трябва да поспрем в протестите и да започнем с диалога с институциите, защото иначе ще спрат да ни вземат на сериозно, а като онези, които все намират за нещо да мрънкат.
Все пак - както "виждам" в София момичетата ходят на срещи с властоимащите, имат възможност да изразят нашата гледна точка. На местно ниво също има наченки за започване на диалог.
Та във връзка с този диалог имам питанка към Пловдив и София:
Как стоят нещата с електронния регистър при вас? Ще проработи ли или не? Имате ли вече идеи , които може да споделите относно критериите за прием? И въобще каквото се сетите по този проблем?

# 196
Хайде сега аз да се оплача като една уфсъ /разбирайте овца - ми такава съм по зодия и природа/, вече цели 24 часа псувам лудо моя интернет доставчик, че нямям нет. Обнвих горките лелки дето са не телефона, че са малоуми и т.н. ..... няма да казвам какво им насолх и колко ги обиждах, но както казват повредата е в твоя телевизор. МЪжо каза - ти си товариш нета, ти висиш по цял ден там ти се занимавай - ма това преди цели 2 седици и аз патка недоспала не съм го платила, те ми пращат мейл с напомняне, но понеже аз сметки не палщам и не поглеждам съм го отебела. И така псувах мазах, после офицялно се извинх де, но сега съм на линия.

За логата аз съм пълно пас, всяко ми харесва, уж като разработчик на сайтове трябва да имам естетически вкус, да ама не - нямам /ниц, трънк, не става/. Аз в таз дискусия не участвам.

За протестите продължавам да смятам, че малко въздух трябва да им се даде на управляващите и заинтересованите. Да се срещаме, искаме да видим как на неофицялно /наякой да ме светне това с "я" или с "и" се пише/ седят нещата.
За членски внос 2-3 лева при услове , че сме достатъчно - е добре. За това дали упраевител или председател взима заплата може изрично да се упомене, че всичко е на доброволни начала.  

Писмото ми се струва малко остро, но това лично мнение е.

Друго не се сещам по наболелите проблеми.

П.С. ако някои иска някъде да качва материали, няма проблем само кажете, цял сървър имам, издържа на снимките за протерста значи става.

Това от мен аз пак отивам да почивам на село или по точно мъжа да почива аз да му правя салатата /такова е споразумението/.  

# 197
Имам предложение: когато решим да има нов протест, да организираме разлепване на плакати по кварталите, защото повечето майки не бяха информирани нито за първия протест, ните за втория. Знам, че е свързано с пари, така че тези мами, които се организираме, ще търсим съмишленици и за финансовата част.
Скъсахме се да лепим плакати за втория протест (бяха чудесни!). Събрахме пари от всички, които пожелаха да дадат. Ефектът не беше какъвто очаквахме Sad Разбрах, че в София почти веднага са махали плакатите. И на някои места в Пловдив беше така. Обаче в нашия квартал се наложи аз да ги свалям тези дни - стояха си и явно не пречеха на никой Wink
Салай, не се ядосвай, важното е, че не е била някаква повреда, която да отстраняват дни и седмици...  А за другото - неофициално Mr. Green

# 198
  Чух някакво изказване че за процент от дохода и за двете год.не можело дума да става! е нали това искаме да започне ДА МОЖЕ! Спря да се коментира и минимумите за майчинство които предложихме! За тях не говорите ли по срещите? Нещо ми се струва че нещата се отнесоха в незнайна посока или нямаме достатъчно информация за това какво точно се обсъжда по срещите, но така изглежда че ние се присъединяваме към техните предложения а те не вземат под внимание нашите.Пак си правят това което са си наумили и не разбрах каква полза имаме до тук за това което протестираме.Галят ни с перце и ни теглят ножа а ние си мислим че сме станали важни с някакви срещи.Поправете ме ако греша,ще изслушам всеки който иска да ми покаже че не съм права!  bouquet

# 199
Имам предложение: когато решим да има нов протест, да организираме разлепване на плакати по кварталите, защото повечето майки не бяха информирани нито за първия протест, ните за втория. Знам, че е свързано с пари, така че тези мами, които се организираме, ще търсим съмишленици и за финансовата част.

Не знам в коя част на София живееш ......
Ще ти кажа за Люлин .......населението е колкото Варна
Площта е огромна...... бяхме само двете с Бифана ......
ааааааа и Насинда налепи около тях, защото детенцето и беше болно
Та за 10 микрорайона .....
Бифана ....която е с един сладур....и го влачи милия по жегите ..... или на моменти го оставя в колата ......., БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЯТО въобще имаше какво да се разлепва.....защото отиде с колата да вземе плакатите и листовките...........отиде до общината за разрешение и разлепи в яслите, детските градини и детските кухни
И аз .... с количка дето не можеш да я качиш в транспорта / то коя ли можеш / .....с кърмаче на месец и малко дето е недоносено и се кърми на поискване...... Едвам резлепих в 2 микрорайона и то не кой знае колко качествено и обяснявах на познати и непознати неща дето "Въобще не ни вълнува...... "
колко мислиш че може да обиколиш .........
А плакатите ги сваляха на някои места за има няма 10 минути .....
А и се надписваха на ръка...... листовките също......
Това са фактите за мен и нашата околност ....... за мен беше благотворно....не се оплаквам......започнах да влизам във форма след раждането
Ако разработиш стратегия как може да информираме тук по-добре ... ще се радвам да я споделиш...... и да дойдеш да помогнеш следващия път, за да разбереш какви са ни разстоянията тук Simple Smile

Аз например за следващия протест имам идея как да пресека в зародиш свалянето на плакатите ........ и мисля да я реализирам
Само трябва да проуча колко ще ми излезне

Последна редакция: чт, 06 юли 2006, 23:06 от BgViki

# 200
  Чух някакво изказване че за процент от дохода и за двете год.не можело дума да става! е нали това искаме да започне ДА МОЖЕ! Спря да се коментира и минимумите за майчинство които предложихме! За тях не говорите ли по срещите? Нещо ми се струва че нещата се отнесоха в незнайна посока или нямаме достатъчно информация за това какво точно се обсъжда по срещите, но така изглежда че ние се присъединяваме към техните предложения а те не вземат под внимание нашите.Пак си правят това което са си наумили и не разбрах каква полза имаме до тук за това което протестираме.Галят ни с перце и ни теглят ножа а ние си мислим че сме станали важни с някакви срещи.Поправете ме ако греша,ще изслушам всеки който иска да ми покаже че не съм права!  bouquet

Жедна, ти защо не беше на последния протест? Ако имаш желание да дойдеш с нас на срещите си добре дошла, за да видиш с какво малодушие се борим.   bouquet Ако имаш да питаш нещо, попитай с друг тон, този обвиняващия според мен си го спести  bouquet Какво ти става напоследък, появяваш се тук веднъж на 2 седмици и то за да се изкажеш срещу някоя от нас или пък да ни държиш отговорни за нещо? Ако не съм те разбрала добре извини ме прадварително, но държа да дойдеш на следващата среща, която ще имаме с депутатите.   bouquet Отстрани е много лесно. Днес бях на среща с Мръцков, 2 часа си изгубих и накрая едвам успях да изцедя от него обещание, че `ще види какво може да направи за приемане на Конвенцията`. Бяхме с момичетата от Зачатие и с едно от комитета на майки с деца с увреждания и го натиснахме по всечки точки яко, той се съгласи, че всичките проблеми са много наболели, но нищо не поиска да обещае или да каже какво конкретно може да се направи. Това ми е третата среща с него и все това си говори и въпреки всичко ходя и си губя времето, защото от него научавам неща, които не се казват в публичното пространство. На следващата държа да дойдеш и ти  bouquet  Както и на следващи япротест  bouquet

# 201
Хора,предполагам,че не е редно но ще си позволя да споделя цитатати от други теми които страшно ме впечатлиха:
Здравната каса пак оряза бременните и недоносените бебоци - ВЪЗМУТЕНА СЪМ
Azaf
Ами, май да.

В някои "по-нормални" държави спасяват дечица родени преди 20-та г.с. Първото ми детенце се роди в началото на 6-тия месец (живо, но колкото шепата ми), но просто не направиха нищо, защото нямали апаратура и условия. Записаха "спонтанен аборт".
Момиченцата ми пък се родиха в 8-мия месец и останахме в болница 1 месец - грижите за тях наистина бяха на ниво (не съм платила и стотинка за лекарства, храни и т.н.), но след изписването им трябваше специално мляко, което общо за двете ни струваше над 300 лв. на месец и го пиеха до 10-тия месец.
Ами инжекциите за разкриване на дробчетата? Опитаха се да ме накарат да ги платя, но имах щастието аптекарката на самата болница (т.е. жената, която зарежда с лекарства болницата) да ми е близка и да им обясни, че има достатъчно лекарства и те се поемат от касата. Сложиха ми 3 инжекции, за които трябваше да платя над 400 лв. и без тях децата ми трябваше да са на кислород.
Просто настръхнах - не мога да проумея как може буквално да лишат от живот толкова много мънички душици.
Това, че все повече деца се раждат недоносени, не е каприз на майките или просто надписване - това е световна статистика - причината може да е в динамиката на живота ни, в стреса, в по-голямата възраст за раждане на деца и т.н., но е факт, пред който някои хора искат умишлено да си затворят очите.
Дано Господ пази децата ни и децата на децата ни в тази държава.
Поредното безумие за последните няколко дни (за 2 дни вече научих за 5 "мъдри политически решения").
Все повече се отвращавам.
Vivita
не стигали парите? а къде отиват? според мен бременните жени, недоносените и болни бебета са първи приоритет на здравните институции. или трябвва да са!
със сигурност ходят по командировки и конференции и подобни. колко ли трябва да си коравосърдечен, за да знаеш, че харчиш парите с които може да бъде лекувано едно малко беззащитно същество и да не ти пука и пак да ги похарчиш!
а олко бебета могат да се лекуват с парите с които държавниците си правят международните посещения насам - натам? не могат да ме убедят, че всички тези посещения са особено важни. ако са толкова важни - къде са резултатите от тях.
Как да е хора сме си и такива ще си останем. Аз вече в думата човек все по-малко положителни характеристики вкарвам. пък да не говорим за думата българин. За съжаление.

ZZZ
Ето на това му викам ГЕНОЦИД.... Гадове мръсни.... Не помня от колко време не се бях ядосвала така... Тия ГЛУПАЦИ трябва да влезнат в затвора

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ СЛЕД КАТО НЗОК ОТРЯЗА БЕЗПЛАТНОТО МЛЯКО ЗА ДЕЦАТА НИ
"Кутия Фризопеп  е 1-2 лв. по-скъпо от обикновеното АМ, което е по силите на некърмещите майки. Каква е разликата дали ще купувате Фризолак или Фризопеп за детето си? Опитвам се да разбера, не се заяждам! Ако ползвате 10 кутии месечно излиза 20 лв. по-скъпо. За 20 лв. ли е цялата драма непосилна?  "

Мила Kаren явно не си запозната с проблема, а още по-малко с видовете храни за деца с такова заболяване.Тук нестава въпрос за 20 лв./ месечно. ФРИЗОПЕПА (400гр. = 20.40 лв.) е СПЕЦИАЛНО мляко, което не е просто вид храна за дечицата ми, а и лекарство.То не се пие само когато по меню детето приема мляко, ами поради лечебното си свойство и поради това, че децата ни неприемат друга белтъчна храна, от това мляко се добавя във всяко хранене (без месните пюрета) - с него приготвяме кремчета и други нещица които обикновенно се копуват от магазина, когато детенцето ти няма този проблем. Благодарение на това след определено натрупване в организма тази алергия ще се потисне трайно.Бъди сигурна, че ако можеше да пием друго мляко без да има проблем - например Фризосой чиято цена е 8-9 лв., то тогава нямаше да сме толкова притеснени с майките, като мен, и нямаше да вдигаме шум. НО КОЯ МАЙКА БИ РИСКУВАЛА СЪС ЗДРАВЕТО НА ДЕТЕТО СИ???

Благодаря на Aneta lolova за информацията в  клуба в dir.bg, по този въпрос.

Благодаря на всички които болеят за нашие проблем. Подължаваме да търсим изход от ситуацията.Аз лично съм се ангажирала да направя предаване по тази тема н БНТ, с помощта на добри хора там.

До скоро!
Ники 

Информ

# 202
  Мишленце определено не си ме разбрала!С никой не се заяждам,и не се появявам 1път на 2 седмици а чета всичко всеки ден!лошото е че нямам никой до себе си за да ми гледа детето и нямам автомобил с който да идвам в София когато ми скимне.Просто попитах каква е ползата от срещите по които "си губиш времето" защото ми се струва малка информацията за тези като мен които не общуват с теб на срещи и по телефона.Та като нямам възможност да присъствам поне мога да питам как се развиват нещата и на къде отиват!Не пускам излишни постинги но това не означава че ме няма!И нито ти нито друг ще ме спре да си казвам мнението!И да питам,пък ако има кой-да отговори....
  Определено не си разбрала и тона ми !  Радвам се на всички които отделят време и сили да се занимават с това.Мнението си е мое и само аз знам колко ме боли да го кажа,но каузата ни май е загубена!
  Кажи ми едно нещо от исканията ни за което са ни послушали!Пак не се заяждам а се опитвам да не се обезсърчавам!
  Не подритвай тези които нямат възможност да летят по задачи-има много такива и всеки който иска да пита нещо,да изрази съмнение или мнение,би трябвало да може да го направи без да е упрекван че няма възможност да участва.все пак подкрепя!Направих всичко което можах в първия протест,но за повече нямам възможност а не желание.  bouquet

# 203
  • София

Ако разработиш стратегия как може да информираме тук по-добре ... ще се радвам да я споделиш...... и да дойдеш да помогнеш следващия път, за да разбереш какви са ни разстоянията тук Simple Smile

Аз например за следващия протест имам идея как да пресека в зародиш свалянето на плакатите ........ и мисля да я реализирам
Само трябва да проуча колко ще ми излезне

Живея в краен квартал, който е доста голам, е не колкото Люлинските микрорайони, но при желание доста голяма група, ако е информирана ще дойде на следващ протест. Бих разлепвала и информирала непрекъснато майките.

# 204
Току що-11.20 дадох интервю по радио Атлантик и ми обещаха че разговора е с отворен край!
Нямам идея дали казах важните нещау които трябваше да кажа, но се постарах.Лошото е, че времето което ми отделиха беше крайно недостатъчно да си разкажа нещата.Казах за организацията,какъв е бил протеста и за какво,и че чакаме развитие на диалога, който е почнал вече,че очакваме подкрепа, и се опитах/беше глупаво от моя страна/да си пробутам писмото,но те ме стопираха и не можах да изредя други важни неща за останалите сдружения към нас...Но и ме подведоха в предварителния разговор,че ще говорим по-дълго,а то се оказа
много кратко!Дано не съм Ви изложила МАЙЧЕТА!Те са със симпатия към нас и обещаха нови срещи...дадох им телефона си и имейла си!Ами това е за сега от мен!

# 205
  • София
Браво!!!

# 206
Браво и от мен animimi   bouquet мисля,че доста се стараеш ,което е похвално...и не само ти (дане се обидят другите майчета,които ходят да се разправят и преговарят с "непукистите" по институциите)   bouquet
Ако имах време и възможност бих ви подкрепила 100 % и бих помогнала с каквото се наложи,но бебка не мисли така  Laughing
Та исках само да кажа,че съм "леко"  възмутена (незнам дали е точно възмущение) от 2 "женски" вестника...излязоха тазседмичните броеве на "Ние жените" и "Всичко за жената" и в нито един от двата вестника не се споменаваше абсолютно нищичко за протеста или изобщо за тези проблеми .....

# 207
може да видите материал за протеста /отивате на "социално" и там статията с неособено адекватно заглавие, но е добре инфрмираща горе-долу/  тук - http://www.bgsever.info/

къде се изгубихте всички?да не стана и тук "всяко чудо за три дни"? Thinking

# 208
Натискаме депутатите да вдигнат поне минимума за майчинството, ама срещаме отпор за всичко. Т.е. от двата законопроекта, които са приети на първо четене ще стане 1 и още не се знае комисията кой от двата ще предпочете или дали ще ги комбинира. Въпроса за нещо допълнително като предложение въобще не седи, защото не искат и да помислят за това. Въпроса е ако можем поне някоя малка корекция ако направим да я направим.

Не пиша много за срещите, защото на всяка се говори едно и също, изслушват ни поблемите, потвърждават, че проблем има и след това идват оправданията. Всеки път едно и също. Досега конкретно предложение за промяна или за да се направи каквото и да е не сме имали. Т.е. няма никакъв резултат.

Ако нещо ни обещаят да направят, нали не мислите, че ще пропуснем да се похвалим Mr. Green

Клео в няколкото си последни постинга е дала доста подробна информация на това, което се случва, включително и за въпросните неосигурени, които са се осигурявали поне 6 месеца в живота си. Никой нищо не каза по въпроса, а мислех, че за много от вас това е важно и затова го повдигнахме на разговор с Драганова. Въпроса е през последните 6 месеца преди раждането жената да е имала поне 1 ден осигурителен стаж и да се е осигурявала 6 месеца поне през живота си, независимо кога в последните 10 години право на платено редовно майчинство ИМА.

Приятна вечер на всички, надявам се поне някоя от вас да е гледала сутрешния блок по 7 дни, за да сподели впечатления от интервюто с мен днес.

# 209
Ами информацията беше много интересна!Аз лично бях много изненадана от това което Клео е писала за въпросните спорни 6 м.Нямам идея защо на практика няма никаква информация!
Чудна държава!Благодаря за обясненията Мишле за жалост не гледах Сутрешни блокове днес!
Има ли начин да се види повторение!?

Общи условия

Активация на акаунт