През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 108
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
И аз така. Просто като спомена, че съм на лекар и веднага “и аз ще дойда, разбира се”. 😁
С мъжете си ли ходите на фетална? Иска ми се да взема моя, но ако нещо не е наред.... А и имам чувството, че съм много по-устойчива на напрежение от него, та се чудя още.
Аз на всички прегледи ходя с мъжа ми. 😁

# 151
С предната бременност дойде само на 4Д прегледа - там поне има какво да се види. Беше страшно ентусиазиран и в еуфорията си освети снимката😂Добре, че я бях щракнала с телефона.

Сега по стечение на обстоятелствата ще ми е шофьор. Ако му се влиза, да заповяда.

Ако се открие проблем, най-добре е да сте двамата и да обсъдите с лекаря всичко. В шока и многото обем информация, част от нея се забравя. А като сте двамата, сумарно ще запомните повече и заедно ще вземете информирано решение.

# 152
Lidsy до днес и аз бях с такъв проблем. На обяд случайно в кафенето ми се припи едно фрапе с мляко и повече захар иии срам не срам... не знам как съм стигнала до вкъщи
Сега се чувствам перфектно! 😀

Аз ще правя БХС на 23, а ФМ на
25.. нямам търпение да го видя вече оформено.
Тогава ще съм 11г.с.+3дни

# 153
  • София
Искам да запитам някоя от вас вземала ли е някакъв лаксатив, в този тъй деликатен период? Чувствам се като гайда. Просто "много вода, движение и фибри" не действа. Нямам желание да пробвам никакви домашни илачи, плодове и отвари, защото само "наливам" в системата. Освен газове, нищо не излиза (сигурна съм, че мога да убия средно голям бозайник, като овца или едро куче).

Аз се сблъсках с този проблем още почти в самото начало. Даже май се сдобих с вътрешен хемороид. На мен ми помогнаха много свещички Melilax (не трябва обаче да имате алергия към мед) и люспи от семена на бял живовляк, известни с търговското име Husks.

# 154
Момичета днес пак ми е кофти ден.. 9с3д гърдите ме болят, но понякога не са издути или нещо такова просто са чувствителни на моменти и вените ми са изпъкнали.. Според вас всичко наред ли е все си мисля лоши неща и от два дни ме боли корема кръста.. Депресия ли е предчувствие ли е не знам... При вас как е?

# 155

Момичета днес пак ми е кофти ден.. 9с3д гърдите ме болят, но понякога не са издути или нещо такова просто са чувствителни на моменти и вените ми са изпъкнали.. Според вас всичко наред ли е все си мисля лоши неща и от два дни ме боли корема кръста.. Депресия ли е предчувствие ли е не знам... При вас как е?

Песимизъм. Всичко е наред, спокойно. Липсата или наличието на симптоми нищо не гарантира. На мен например ми намаля гаденето последните дни, но днес бях на преглед и всичко е ок. Иначе малко ме шашна лекаря относно третото секцио...Като ми остане малко време ще пиша по-подробно. В гърдите нямам никаква промяна и никаква по-особена чувствителност, но може да е тъй като не ми е първа бременност. Въобще, освен гадене от време на време, нямам никакви симптоми на бременност, а човечето си е там и расте ❤

Момичето с близнаците (не помня ника че сме много), как си?

# 156
Момичето с близнаците е още в болница😔 Имам отлепване на горното сакче и ще си полежа доста време тук или вкъщи. Ще ги мътя бая 😁 Поне нямам кръвотечение сега, а само кафеви петна. Докторите не са притеснени, това явно е често срещано, но заради това, че са 2 се презастраховат. Никакви пътувания нито с кола, нито със самолет поне за 1 месец. Даже и на работа няма да ходя май..

# 157
Момичето с близнаците е още в болница😔 Имам отлепване на горното сакче и ще си полежа доста време тук или вкъщи. Ще ги мътя бая 😁 Поне нямам кръвотечение сега, а само кафеви петна. Докторите не са притеснени, това явно е често срещано, но заради това, че са 2 се презастраховат. Никакви пътувания нито с кола, нито със самолет поне за 1 месец. Даже и на работа няма да ходя май..

Ужас. Аз съм в същото положение, само че и с доста кървене. Единия близнак леко се е отлепил отдолу. А лекарите са видимо притеснени. До къде ще я докарам незнам.
Надявам се по бързо да минава.

# 158
Момичета като лежах в болница за същото , не можех да повярвам колко момичета приеха с отлепяне и кървене . Никога не съм знаела всъщност колко много жени преминаваме през това . Ще се оправите ❤ Сигурна съм !

# 159
Момичета, днес бях на ехограф и кръвни изследвания за скрининг. Много вълнуващо, бях  с мъжа ми,бебето спинкаше, но го събудихме, взе да мърда, да смучи палец. Доки каза, че за сега вс е наред, отговаря на 12 гс и 1 ден, а по цикъл 12г.с и 4 дни. Пол не се видя.. Не се показа, така че нямаме предположение, но самия ехографски преглед беше много вълнуващ. сега ще тръпнем за резултата от кръвните изследвания , резултатите най-вероятно ще излязат на 30. 04, заради Великден. Дано всичко да е наред, това бебе засега е герой, като се има предвид, че майка му работи по 11-12 часа при ежедневен стрес,но за сега ще се опитам да работя, докато мога.

# 160
4-я месец започва с първия ден на 14 гс, т.е. 14+0. Според дължината на цикъла ти, ще се падне в някой от първите дни на май месец. Калкулаторите за бременност ще ти го изчислят.

# 161
  • София
Аз пък имах гадене и непоносимост само 5 дни, в които успях и да повърна 2 пъти. И това беше.
Ако не ми се гадеше от любимото ми кафе, щях да се усъмня в бремеността си, честно казано. В понеделник съм на преглед да видим бебе и сърце, защото на първия преглед преди 2 седмици само констатирахме сакче в матката. Май не съм го писала тук.

На момичетата в болница - стискам палци да ви пускат да си почивате и да ви глезят вкъщи. И всичко да е наред Heart

С всички нас също Hug

# 162
Искам да запитам някоя от вас вземала ли е някакъв лаксатив, в този тъй деликатен период? Чувствам се като гайда. Просто "много вода, движение и фибри" не действа. Нямам желание да пробвам никакви домашни илачи, плодове и отвари, защото само "наливам" в системата. Освен газове, нищо не излиза (сигурна съм, че мога да убия средно голям бозайник, като овца или едро куче).
Микроклизма ако си запечена.
Също бебешко пюре от круша или сок круша на Хип, Ганчев или Грено.
А пиеш ли някакви хапчета? Аз бях на утрогестан и бях толкова подута, че ме болеше като се свия да седна. Проблема с тоалетната продължи седмица и накрая се отказах от него. Също за 2 седмици качих 3кг именно от него.
Та мисълта ми е да не е от някое лекарство.

# 163
И аз пия Утрогестан и имам проблеми с ходенето до тоалетната, а съм и качила наистина около 4 кг, а не ям много, да речеш, че от много ядене.... Може и така да е, наистина.
Аз съм го намалила вече на 1х1,бях на 2х1, ще го пия и в 12 седмица и го спирам от 13 г. с. Така каза доктора. Ще видя дали ще има тогава разлика.

А ФК до кога трябва да се пие? Мисля от 13 седмица да я спирам и да си взема пак витамини, ама не и Пренатал, че от тях повръщах и ги спрях... Четох за някакви на Допелхерц, като съдържание изглеждаха много добре, а и са евтини... Активмама май се казваха. Някоя от вас пила ли ги е?

# 164
Утрогестана е прогестерон.. Демек хормонални таблетки. С предната бременност пиех до 14 седмица и бях плондер. Разбира се тогава бях по-плаха и дори не се интересува какво вземам,а пиех каквото ми се нареди.
Сега с тая бременност се чувствах толкова зле от него, че едва си гледах детето и казах на аг, че ще рискувам, тя ми е мъничка на 1г и 6м и просто няма как да я пренебрегна. Та го спрях преди месец и от тогава само 1кг съм качила. Предния път качих 30кг, като до 5я месец бяха около 18... Искрено се надявам да е от утрогестана които пиех до 14гс тогава 😁 дозата беше 3х2

Общи условия

Активация на акаунт