През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 135
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Да, амниоцентезата е много застрашаваща... Пренаталният тест е буквално преглед на ДНК-то, т.е. вижда всичко, но ти докладват само 2-3-5 параметъра, за колкото си си платил. Гледах щатски пакети тестове - буквално всичко могат да ти кажат - само да си го платиш...

# 196
Нека не говорим на тази тема защото е тежка и пази Боже да се сблъскаме с подробностите около тези тестове. Нека който има възможност да си направи и да стискаме палци все по-рядко да чуваме за аномалии 🤗🙃🙃

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 12:28 от Анонимен

# 197
Момичета и аз минах феталната и скрийнинга , вс е наред , вс изследвания са ми прекрасни и бебо се развива повече от добре , но от 3-4 дни имам високо кръвно 140/80 , 145/80 и ме изпратиха на кардиолог. Моля някоя от вас , която знае за добър кардиолог в София, който работи със Здравната каса да ми каже 💋

# 198
Момичета аз тази сутрин се събудих  с болки в гърлото. В аптеката ми дадоха Тонзилотрен, казаха че било безвредно тъй като е хомеопатично но аз съм такава паника че не смея. Цял ден се церя с лимон и мед. Кажете някоя от вас вземала ли е това лекарство.

# 199
Не пише ли в листовката дали става за бременни? Аз съм взимала смучещи бонбони на Хималая - Кофлет, с джинджифил и черен пипер, но са гадни. Според мен целта е да не се оставя гърлото да засъхне, смучи по-често някакви бонбони и пий чай с мед и лимон

# 200
Пише че  може да се приема от бременни и кърмачки пък не знам смуча цял ден лукчета и се наливам с лимон и мед дано да мине по бързо

# 201
Тези хапчета не влизат в кръвта което ги прави безопасни за бебето.
Тези дни смучех стрепсилс интенз, а с предната бременност аг ми каза да пия ефизол и фервекс (може и друго подобно да е).
За всеки случей е по-добре да пресечеш инфекцията бързо и ефикасно, отколкото да се развие и да стане на проблем.

# 202
Моята лекарка ми беше казала Куикс Протект спрей за гърло и спрей за нос. Могат да се ползват и от бременни и от кърмачки и на листовката го пише. Могат и да се ползват за предпазване от вируси.🙂

# 203
Момичета и аз минах феталната и скрийнинга , вс е наред , вс изследвания са ми прекрасни и бебо се развива повече от добре , но от 3-4 дни имам високо кръвно 140/80 , 145/80 и ме изпратиха на кардиолог. Моля някоя от вас , която знае за добър кардиолог в София, който работи със Здравната каса да ми каже 💋

Здравей Никол, много се радвам, че всичко е наред. Моят преглед е сега в четвъртък на 25.04. И ми е доста притеснено, тъй като последния ми преглед беше преди 2 седмици. Можеш ли да ми кажеш колко дни/седмици имаше между твоя последен преглед и феталната? Не знам защо така съм се панирала, нямам повод за това, но са ме обляли черни мисли дали всичко е наред с бебо, ще се чуе ли пак сърдечен ритъм, ами ако го е изгубило... 😭 и ей такива разни глупости.

# 204
Момичета как сте ? Аз утре съм на фетална и много ме  страх :/ . Днес станах в 5и30 с голям глад 🐷 хапнах и заспах . За сега в кг не мърдам , макар утрогестана и дуфастона , които пия . Чак си мисля не е ли нормално малко да качвам (не че държа 😬) , иначе коремчето си е там , има го макар и мъничко 🤰🏻💛.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 10:16 от mmoira

# 205
Момичета, аз май малко прибързах със заключенията - всеки като ме пита дали ми се гади и казвам не, защото до сега не ми се е случвало. Сега съм в 10 седмица и от 2 дни ми се гади, въпреки,че навсякъде четох, че ако не е започнало до момента, най-вероятно няма да имам. Малко тъп въпрос, но на вас как точно ви се гади? Питам, защото ясно си спомням отвратителното усещане, когато като съм била болна и повръщам. А сега е по-скоро все едно съм се мъчила да чета книга в кола и ми е станало лошо. Чудя се дали е от бебето или от антибиотика, който пих за уринарната инфекция...

# 206
Аз съм на преглед днес, вече съм в 12 г. с., но и мен едни такива черни мисли ме връхлитат, дали всичко е наред, дали е продължило бебето да се развива след последния преглед, изобщо.... Не можах и да спя нощес дори.... Но си обещавам, че ако всичко е наред сега, повече няма да се паникьосвам така....
И коремче нямам май все още даже.... А като гледам снимки в интернет на кореми в 12 седмица.... Ми те бая големи....
Абе , изобщо...

Шоколадче, ти как си.... Мина ли ти?

# 207
Lilly_TeaRose и аз съм почти в 12 г.с.,също нямам корем..  ФМ ми е чак на 30.04. По същият начин ме тревожат същите въпроси като теб.Уж се старая да съм спокойна, но се събудих с 3 херпеса на устата.Явно подсъзнателно доста се тревожа..Стискам палци при всички ни бременността да е лека и без негативни емоции...

# 208
И аз тази сутрин съм с херпес.... Тъкмо се чудех дали мога да го мажа с нещо....
И освен него, отдолу пък ми се е цепнала устната в края, отвратително е.... И едни пъпки по цялото тяло.... От хормони ли е, не знам, ама не мога да се гледам...

# 209
Лили, по-добре съм сякаш, ама и аз в отбора на параноиците Smile Чудя се къде и как да се запиша за преглед само... А бях в сряда, и след това в събота, когато ходихме до спешния кабинет. Но ми е притеснено покрай тия болки в корема. Чакам да стане 01.05, че тогава е феталната морфология и нямам търпение вече. Всеки ден си влизам в календара да проверя в коя седмица и ден съм, сякаш така ще дръпне рязко напред Grin Днес показва 11 г.с и 3 дена Joy Вече няколко пъти, ама така и не помръдва

Общи условия

Активация на акаунт