През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 457
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Аз пусках микробиология преди месец и половина, но нищо не се изолира, чак ми се струва нереално... Но пък месец и половина преди това бях на антибиотик заради цистит.

Дано успеете да се преборите. Знам за жена с много упорити Ешерихия коли, които не се повлиявали от нищо и накрая успява да се изчисти с помощта на Гинофит. Може да питаш лекаря си

# 526
Да ще попитам . Лошото е че ако може да се каже на нещо по-добро , ешерихия са къде къде по-приятни и стрептококи . Важното в бебчо да е добре ще направим както трябва . Хич не ми се пият антибиотици с него ...

# 527
Mimiora,както и да излезне,в крайна сметка най-важното е бебчето да е в безопасност Simple Smile
Момичета,вие на БХС в 12-Та седмица,всички ли ще ходите на фетална или просто на УЗ за измервания?

# 528
Те тогава на това което правят му казват фетална или измервания всеки различно . Но се измерват важни части на бебчо които се описват в един въпросник  и ти се взима кръв Simple Smile . При мен записаха нухалната , размер , пулс и тн .

# 529
Разбирам те, но понякога ползата е по-голяма от вредата. Само внимавай да не ти изпишат антибиотик със съставка левофлоксацин. Вчера попаднах на тази тема, и макар и аз да съм пила такъв АБ за цистит и да не помня да е имало странични ефекти, то след прочетеното бих имала едно на ум.... Т.е, не бих рискувала с приема му.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1083023

https://www.forbes.com/sites/brucelee/2018/12/21/fda-warns-about … K5uk#2ef188855e7e

# 530
И аз така мислех,че тези измервания са като фетална ,но наскоро разбрах,че е различно.С предишната бременност ми правиха само измервания(на тези органи които си споменала и ти),но една приятелка,която беше бременна миналата година си ходи на истинска фетална морфология в 12-Та седмица,тя си се прави при такъв специалист и се гледа всичко подробно.Чудех се дали има нужда обаче от таЗи фетална толкова рано ?

# 531
Аз лично там където се следя си пуснах БХС и гинеколога ми измери записа и така . Но за наша успокоение ходихме както ти казваш при професор Балев (аз съм от Варна ) той е образна диагностика и се води най-добрият тук за фетална . Та така де голямо оглеждане падна .

# 532
Момичета, Вие смятате ли да ходите на курс за кърмене - за тези от Вас, които ще са с първо детенце, тъй като от скоро родили приятелки, които не са ходили на такъв курс за подготвяне, ми споделиха че е много болезнено /зависи си и от детето де,но все пак за информация/? Тези мамита, които пък вече имат дете/деца може да споделят мнение дали са ходили и те или има ли смисъл?!

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:25 от Alex0711

# 533
Здравейте!
Аз от вчера съм с постоянни болки в зъб/зъби..... Трудно ми беше да преценя, но се оказа, че цялата работа май е заради един мъдрец, който хем е с кариес, хем не е израснал хубаво още , хем расте май и накриво.... И ми идва да си забия главата в стената вече.... Не можах да спя от болки.... И сега чета много различни мнения относно ваденето на зъб по време на бременност.... Не знам какво ще го правя тоя зъб, страх ме е да го извадя, ама май това ще е по-добрия вариант..
На някоя от вас налагало ли ѝ се да взима такива решения с предишна бременност?

# 534
Съчуствам ти. Мен много ме мъчеха мъдреците и зъболекаря ме посъветва преди да забременя да ги извадя, за да нямам проблеми. До колкото го разбрах, кариеси с леки упойки могат да се правят по време на бременност, но вадене не, тъй като упойката там си е стабилна и след това се пие антибиотик /за такива ретинирани, какъвто го описваш/. Ясно е, че най-добре да се консултираш със зъболекар.

# 535
На мен два долни са ми вадили - растяха криво, но нямаха кариеси. Доста тежко се преминава операцията, упойката е сериозна особено ако трябва да дълбаят кост, а след това възстановяването е с антибиотици задължително и т.н. Поне седмица не си на себе си.
Не бих рискувала бременна да премина през това.

Консултирай се за всеки случай с АГ-то, стоматолог, хирург (задълж.)

# 536
  • Наблизо
Алекс,аз бих отишла ако намеря удобен за мен.И аз знам,че боли.Преди бях с голяма нагласа 'Аз ще кърмя'',но сега съм на мнение ''Ще видим как ще се чувствам и ако не ми е удобно,боли ме,има и други решения''.

# 537
Момичета, Вие смятате ли да ходите на курс за кърмене - за тези от Вас, които ще са с първо детенце, тъй като от скоро родили приятелки, които не са ходили на такъв курс за подготвяне, ми споделиха че е много болезнено /зависи си и от детето де,но все пак за информация/? Тези мамита, които пък вече имат дете/деца може да споделят мнение дали са ходили и те или има ли смисъл?!
Аз много държа на кърменето ,не съм ходила на курс с първата бременност,но по изчетох някои неща-получи ни се доста добре-1 година кърмих и имах изобилие от кърма.Не мисля обаче,че на курса ще те подготвят за болката-ще боли,трябва да се настроиш за това,но ще мине,а и си заслужава❤ Няма по прекрасно нещо от това!

# 538
Какво чете, как се подготви?

# 539
Здравейте отново и от мен,не съм от най-активните,но да се похваля на 8ми Май ходих на ехограф,всичко с бебето е наред,доста оформено и много,много игриво.През целият преглед не се спря,термината ми е на 14ти Ноември взеха ми кръв за синдромите чакам резултати,силно се надявам всичко да бъде наред.Казаха ми,че съм в 12та седмица и 6 дена,бихте ли ми казали понеже съм доста объркана как трябва да си смятам новата седмица ,някои казват всеки 14ти,други казват друго и тотално се обърках 😁

Общи условия

Активация на акаунт