През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 22 927
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Здравей те нова съм във форума но искам да попитам нещо... вчера бях на скрининг и ми каза че всичко е наред но имало проблем че нухална транслуценция увеличена до 3.3мм. Някой може ли да ми каже какво да правя и как да постъпя. Благодаря предварително

# 706
Summer, споделям мнението ти. Безопасността е водеща. С първото купих столче за кола търсейки най-доброто качеството за цената, която можеше да си позволим. Сега съм щастлива, че марката на количката предлага много добро столче и ще си го ползвам него за удобство. Ако не беше с такива показатели, не бих го взела в никакъв случай. Пак щях да заложа на доказана марка. На баткото всичките са Avionaut. Сигурно към днешна дата има още по-добри.

Мария, обсъди го с лекаря си.

# 707
Cybex също са сред най-добрите.

# 708
Cybex също са сред най-добрите.

Аз им разглеждах и количките.... Ама 4 000 лв. за количка.... Мерси! Иначе изглеждат много хубави. А тези, дето са по 800 - 1000 лв., пък нямат нищо включено към тях. Ни столче, ни дъждобран, ни чанта, нищо.....

# 709
От чисто любопитство поледнах, има модели трио и от 500-600-900€.  И аз никога не бих дала 2000€ за количка въпреки че тук стандартът е различен. Гледам да се ориентирам към среден клас стоки или средно-висок, но не и такива скъпотии. За столчето им за кола обаче знам, че е сред най-добрите и ние взехме такова след първата годинка.

# 710
За столчето съм съгласна. За неща, които засягат безопасността на бебето, бих дала и повече.

Аз искам да благодаря на тези от вас, които споделят за кърменето. На мен ми е много полезно всичко, което чета. Имам си свои притеснения дали ще се справя, но с всяко мнение ми давате кураж!
За лишенията - мисля, че си заслужава. А съм/бях пушачка. Надявам се и като родя да не се върна към този си навик. Ако кърмя, хептен няма и да се сещам.
Все пак няма по-добър начин за хранене на детето от кърменето, но не смятам да е на всяка цена. Ще видим как ще се стекат обстоятелствата.

# 711
Момичета,за количка мога да ви препоръчам с две ръце Adbor Zarra 3в1.Количката е уникална и цената й е страхотна-към 800-900 лв.вървят и всичко е включено в тази цена.Страшно маневрена и удобна е!

# 712
И аз подкрепям столчето за кола да е с максимална сигурност .

Също както споменахте усещам бебчо от няколко дни , и бях попитала по-рано питам пак , някоя мама с коластра ? Преди седмица видях за пръв път и се чудя не е ли рано ? Другата седмица съм на ЖК и ще попитам .

# 713
Здравей те нова съм във форума но искам да попитам нещо... вчера бях на скрининг и ми каза че всичко е наред но имало проблем че нухална транслуценция увеличена до 3.3мм. Някой може ли да ми каже какво да правя и как да постъпя. Благодаря предварително

Веднага и с удоволстиве се включвам, ако мога да съм ти полезна.
Аз съм идентичен случай. Увеличена нухална гънка на 3,3. Принципно изчетох света и ми се разказа играта от цялото това чудо....С две думи - всички казват, че това е маркер за Даун, дали е така или не - не мога да твърдя.
Колко ти е риска в крайна сметка след кръвните излседвания? Другите показатели как са му? Носна костица и т.н в норми ли са?
При мен беше 1:9434, което уж било добре. Само, че "уж" мен не ме устройваше и заради това си пуснах пренатален тест (Бодимед, 1200лв. най-разширен пакет, ако нямате пари за това, има само за трите синдрома около 800лв май беше) Горещо ти го препоръчвам, тъй като това е единственото сигурно нещо.
Не искам да казвам нищо и дано не ме разбере някой погрешно, но тази статистика с тия био-химични скрининги и т.н. изобщо не може да даде на никой сигурност, че на плода му има или няма нещо. Пренаталния тест си изследва диретно ДНК-то на детето и си показва дай Боже всеки му отрицателен резултат.
Силно се надявам на и бих искала да ти кажа, че съм сигурна, че на дете то му няма нищо! Не хаби прекалено много нерви в това, защото на мен това ми стопи живота за 2 седмици... Ако имаш въпроси - питай, ако съм минала през това или имам наблюдение, ще ти кажа.

Само да добавя - ако няма маркер за синдром и всичко си е в норма няма нужда се пуска пренатален тест, но има ли и малък шанс на бебето нещо да му имал, аз лично смятам, че трябва да се провери.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 11:31 от DeMessy

# 714
Момичета, вчера са ми пратили резултатите от пренаталния тест. Всичко е наред. Аз нали бях писала, че не го мисля много, при все че понякога съм склонна да изпадна в излишна тревожност, този път бях завидно спокойна.

Следя един сериал и се замислих, че не съм получила обичайния нотикейшън и си влизам в мейла да видя какво става. И така разбрах тази сутрин, че вчера в 21:00 ч. вечерта са ми пратили резултатите. Разбрах от писмото, че всичко е наред, но за да разбера пола трябваше да видя прикачения файл. Е, първо си проверих другия мейл, за който си влязох в пощата и едва след това пдф-а Ill Smile Момиченце Heartpulse

# 715

Веднага и с удоволстиве се включвам, ако мога да съм ти полезна.
Аз съм идентичен случай. Увеличена нухална гънка на 3,3. Принципно изчетох света и ми се разказа играта от цялото това чудо....С две думи - всички казват, че това е маркер за Даун, дали е така или не - не мога да твърдя.
Колко ти е риска в крайна сметка след кръвните излседвания? Другите показатели как са му? Носна костица и т.н в норми ли са?
При мен беше 1:9434, което уж било добре. Само, че "уж" мен не ме устройваше и заради това си пуснах пренатален тест (Бодимед, 1200лв. най-разширен пакет, ако нямате пари за това, има само за трите синдрома около 800лв май беше) Горещо ти го препоръчвам, тъй като това е единственото сигурно нещо.
Не искам да казвам нищо и дано не ме разбере някой погрешно, но тази статистика с тия био-химични скрининги и т.н. изобщо не може да даде на никой сигурност, че на плода му има или няма нещо. Пренаталния тест си изследва диретно ДНК-то на детето и си показва дай Боже всеки му отрицателен резултат.
Силно се надявам на и бих искала да ти кажа, че съм сигурна, че на дете то му няма нищо! Не хаби прекалено много нерви в това, защото на мен това ми стопи живота за 2 седмици... Ако имаш въпроси - питай, ако съм минала през това или имам наблюдение, ще ти кажа.

Само да добавя - ако няма маркер за синдром и всичко си е в норма няма нужда се пуска пренатален тест, но има ли и малък шанс на бебето нещо да му имал, аз лично смятам, че трябва да се провери.
  Здравей аз още не съм си получила резултатите от бхс в понеделник ще са готови и се надявам всичко да е наред много съм притеснена

# 716
Здравейте, момичета! Мога ли да пия магнезий в средата на 4 месец. Лекарят ми не вдига телефона,  а усещам, че имам контракции и нош па не отпусна мускулатурата. Взех от от аптеката Биолектра и се чудя дали да пия, стресът в работата ми тия дни бе голям и предполагам, че затова днес съм с контракции. И да питам дали след като съм обадвала мога да пия магнезия? Ще съм благодарна, ако някой знае или е говорил с лекаря си по тези въпроси.

# 717
Здравей , аз пия Алеракт по предписание от АГ-то , там пише че има магнезий . Предполагам , че няма проблем . Нека ако има момичета , които пият само магнезий да кажат също , при мен концентрацията ще е по-малка защото е комбинирана добавка .

# 718
  • Наблизо
Много се радвам на добрите резултати,Шоколад!
И аз сигурно ще си платя това изследване,нищо че нямам предпоставки.

# 719
Преди седмица видях за пръв път и се чудя не е ли рано ? Другата седмица съм на ЖК и ще попитам .

Тя не се ли появява веднага след раждането или най-рано в 8ми месец?

Общи условия

Активация на акаунт