Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 699
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ох, сетих се как преди да се роди голямата баща й беше категоричен, че никога няма да спи при нас Grinning.

Година по-късно му отне почти 3 месеца, за да научи детето да спи при нас, за да се наспим и ние.

# 106
Не е чудно, просто на тези като мен, на които детето им не иска да си спи дори в креватчето, какво остава за друга стая, им се вижда невъзможно това с другата стая. А на тези, които са им отделно децата им се вижда странно как така други деца не могат да се научат да си спят в креватчето. Та така просто обичайна ситуация на чудене Joy Шегувам се, да не вземе някой да се засегне Simple Smile

# 107
О, да и аз това казвам .Просто се чудя как има дечица които си спят самички без драми . Аз мисля че в сруга стая след 3г. най-рано ще е готова .😊

# 108
В момента ползвам за офис втората спалня, но иначе бих го отделила още сега.
Сега спи в креватчето си в нашата спалня. От 6 месечен заспиваше сам вечер. С една мелодийка на Моцарт. От седмица някъде иска да заспива на леглото гушнат до мен. После си го местя в креватчето и си спи там. Чудех се какво става и тази вечер му дадох една плюшена играчка да я гушка и О,чудо, пак заспа сам Simple Smile Simple Smile
Иначе съм забелязала, че ако през нощта го взема при мен, поради някаква причина и не го върна да спи в леглото му, се събужда по-рано. С отварянето на очите слиза от леглото и почва да изиграе. Та у нас спането в общо легло изобщо не води до наспиване за всички.

# 109
  • София
О, да и аз това казвам .Просто се чудя как има дечица които си спят самички без драми . Аз мисля че в сруга стая след 3г. най-рано ще е готова .😊
Децата мн добре усещат страховете, притеснениата, че и мислите на родителите.
Моето дете до 6 месец спеше в гнездо на спалнята до мен. Спеше до мен, защото на мен така ми беше по-лесно заради храненията. В момента в който имаше 3 поредни нощи без хранене, го оставих в креватчето му и до ден днешен си спи там до ден днешен. Случвало се е да го гушкам естествено, ако е сънувал нещо, ако го боли нещо...
Та нагласите на родителите са мн важни. Ако имахме още 1 стая със сигурност щеше вече да е там.

# 110
Момичета малко ще върна темата за обувките, вчера му взех маратонки, утре сигурно ще ходя и за домашни пантофки,  и се замислих още ли трябва да са по високи обхващащи глезена, предвид че вече е пролет идва лято няма как са носи кубинки 😄 питам,защото баба му казва,че трябва още глезена да е стегнат ..

# 111
Момичета малко ще върна темата за обувките, вчера му взех маратонки, утре сигурно ще ходя и за домашни пантофки,  и се замислих още ли трябва да са по високи обхващащи глезена, предвид че вече е пролет идва лято няма как са носи кубинки 😄 питам,защото баба му казва,че трябва още глезена да е стегнат ..
На нас ортопедката каза до 4г. може да е сандал отворен на пръстите, но отзад да е затворено и стабилно.

# 112
  • София
Моето вкъщи ходи босо. Препоръката на ортопедите е да ходят колкото се може повече боси.

# 113
Момичета, и аз да си кажа... От два дни на малката й излезе някакво петънце отстрани на челото, което прилича на белег от изгорено. Нянам представа какви може да е. Тъй като няколко пъти я мазах с бебешко олио по главичката заради крустите се чудя дали от него не се получи.

# 114
Нямат свършване тези сополи!
Момичета, знаете ли до колко инхалации може да се правят на ден?
Вече си мисля, че и това постоянно издърпване на сополите не е ок за оздравяването.

# 115
  • Велико Търново
Lili, съмнявам се да е от олиото. Поне, според мен, е от нещо друго.
Сополите, да и аз си мисля че са безкрайни. Аз вместо инхалатор, правех банята на такъв. Пускам вряла вода, спирам вентилатора и след няколко минути влизам с малкия вътре - всичко е в пара, секрета се разтапя и теква. Инхалатор имам, но малкия не иска да стои с маската. А банята като е цялата е пара, той се шашка и гък не казва, после сополите се втечняват и излизат с аспирация.
Глава лук, също има полезен ефект - режеш стар лук и да го мирише докато си играете - текват сополи и сълзи, мирише навсякъде, но поне помагаше при нас.

# 116
  • София
Нямат свършване тези сополи!
Момичета, знаете ли до колко инхалации може да се правят на ден?
Вече си мисля, че и това постоянно издърпване на сополите не е ок за оздравяването.

С физиологичен разтвор може през 4 часа да правите. Мисля, че към 6 дневно може.

# 117
Да не се е опарила на нещо?Олио да изгори кожата не съм чувала,а и не трябва ли да е на повече места изгорено ако е от него и е мазана цялата глава?Моят се изгори така докато пържех и имаше зачервено петънце на ръчичката от пръснала свинска мас,но го намазах с мазен крем и не остана и следа.
Скк много полезен съвет за лука,не съм се сещала за него.Не ми се е налагало за щастие,това с банята и аз съм си го отбелзяла при нужда,сега ще добавя и лука 🤗

# 118
За нос са ми казвали че този мехлем много помага

Както и с дифузер или на изпарение в стаята

# 119
  • София
За нос са ми казвали че този мехлем много помага

Както и с дифузер или на изпарение в стаята

Първото е антибиотична мас и се прилага само при доказана бактериална инфекция ако бактерията е чувствителна към него.

Общи условия

Активация на акаунт