Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Защото в 20 часа е още светло навън Sad а тепърва времето за разходка, с покачването на градусите ще се измества .

# 271
  • София
Защото в 20 часа е още светло навън Sad а тепърва времето за разходка, с покачването на градусите ще се измества .

На моя приятелка детето беше по същия начин. Тя го слагаше да спи в количката още докато сме навън и после го преоблипаше вкъщи спящ. Хубавото беше, че не се събуждаше.

# 272
Аз предпочитам да ляга рано. Все пак е дете. Кажи как го измаряш, да го приложа на моя.

# 273
Момичета, вече наистина не знам какво да правя Sad малкия едва издържа до 20часа... Бяхме до 19:45 на площадката и буквално започна да заспива... Дайте идея какво да сторя Sad педиатърката вече ще ме помисли за луда Sad
Малката също заспива по това време 20,20.30 е заспала. Да си кажа честно аз съм доволна от това, защото мога да си посвърша някоя работа, да мина спокойно през банята и да си полежа на воля преди и аз да заспя😀

# 274
  • Велико Търново
И ранното и късното заспиване не са ок. Рядко е ранното, но и то е кофти, колкото и странно да звучи. Утре ще пробвам поне 20 и 10 да заспи....
П.с. любимите ми реплики на родители
1. " Само е сополива, нищо й няма"
2. " Цяла сутрин плака и затова кашля сега"
3. - " не е заразна, само сополи"
Само да чуя нещо такова и зле ми става вече! Никаква хигиена на контакти мнямат някои хора...

# 275
Съветът да спи навън в количката не е лош,защо не пробваш?Моят миналото лято беше същия в 8 заспиваше и съответно вечер седяхме само на двора с приятели или излизахме по единично.Не е чак такава голяма драма,не знам защо се тормозиш излишно.Сега заспива към 9,но към 8 пак най късно се прибираме защото все пак трябва да го изкъпем,да хапнем и ние по на време и да яде и той.А и в 9 си гледам Кухнята на ада,трябва до тогава да сме се оправили с всичко и тримата.Сподели ако искаш защо ти е толкова важно по късно заспиване, за мен е напълно нормално малко уморено бебе да заспива рано и да става рано съответно.Моят взе да куква все повече към 7,но до 8 си лежим и се гушкаме и му говоря разни неща.

# 276
  • Велико Търново
Важно ми е детето да е добре,  всичко останало е второстепенно. Просто искам да вечеряме заедно, да прекарваме време след вечеря малко в игра и опознаване на разни неща, къпане и мазане и всичко да бъде малко по нормално.
Към момента, всичко е като маратон - хапва бързо, къпя го бързо, мажаи обличам бързо и като погледна часовника... Едва 19:30.....дори нощна лампа вече не му оставям докато заспи, светлина си влиза през щорите.

# 277
  • София
Не го мисли толкова 😊.  Явно малкия си е с такъв темперамент. С порастването ще промени режима. Може също да пропуснеш банята, за да спечелиш повече време за игра.

Всичко бих дала и вкъщи децата, да лягат към 21.00, но имам две хуни, които ей сега заспаха, а след един час ще започнат да се будят. Но пък баща им се прибира към 20.00 часа от работа и няма да го виждат иначе. Общо взето няма угодия.

# 278
При моето момиче часът на вечерното заспиване зависи от следобедния сън. Ако се е събудила към 14.30ч трудно издържа до 20.30ч, но ако е станала към 15.30ч тогава вечер заспива към 21 и нещо.
На мен, вечер не ми стига времето за занимания с нея, тъй като се върнах на работа. Но пък не смея да я държа будна до по късно, защото съня е полезен за децата, а и по-късно да заспи сутрин става почти по едно и също време.

# 279
Защо не пробваш сутрешен/следобеден душ?Дали не го унася допълнително топлата вода?Моят беше командировка 2 седмици зимата и с малкия така правех,защото вечер беше преуморен и сама не можех да го изкъпя,беше крив и уморен,пак в някакъв скок беше или просто му липсваше баща му,но още първата вечер ме направи луда калинка и не повторих.Къпех го след обяда след ставане и преди да хапне и вечер разходка и директно в леглото.Не че не заспиваше понякога и в самата количка и само го местех.

# 280
Скк, за детето явно това си е нормално. Затова просто не се мъчете взаимно, а следвай неговия режим. С порастването ще има време и за игри, и за всичко. Няма до абитуриент да заспива в 8 я Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен би ми било идеално, но моя не заспива по-рано от 22, ами какво да правя, играем си, подреждаме нещо, разглеждаме книжки и чакам ли, чакам да прояви признаци на сън, че и аз да свърша нещо. Но каквото, такова.

# 281
  • пловдив
Ние заспиваме по-късно, около 10,10:30 ч. Приспивам ги двете заедно с каката и даже така ми е по-удобно, вместо първо едната, после другата.
Напоследък ми прави впечатление, че към 8-30, 9-00 се събужда, независимо кога е легнала.
Днес пък при нас друг проблем се появи-не иска да сяда в количката. Писъци, крясаци и се опитва да се изсули за да не й сложа коланите... Утре направо незнам как ще вземем кухнята.

# 282
Цвете при моят много помагаше да държи играчка или да яде нещо от ръката докато го вържа и после като тръгнем се зазяпва и забравя за какво е мрънкал.Да не те отчайвам,ама при него беше много дълъг този период,какво ли не бях пробвала не искаше и не искаше,рев,дране,тръшкане все едно пирони има на седалката.И с друга количка бях пробвала и нищо не помагаше.За щастие го израстна,2 колички счупи вече и днеска още една почна да му търпи тормоза 😂

# 283
Дам и ние следваме нейния режим .По еьно време заспиваше в 22.30..сега иска да заспива към 21 21.30, което е по-добре.Понякога и в 20ч.е готова .Всяка вечер ли къпете децата?Ние не, от както се е родила я къпем пеез ден, два.

# 284
Аз го къпя всеки ден. През ден косата. Особено сега като сме навън повече време  и той ходи, пипа, навира се навсякъде, не си представям да не го изкъпя вечерта. И “правилото” за некъпане в деня на поставяне на ваксини спрях да спазвам.
Банята е част от т.нар. ритуал-рутина преди сън.

Общи условия

Активация на акаунт