Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Аз напоследък нямам вдъхновение за нови неща,с книжките все още удрям на камък,като тръгна да му показвам бяга, иначе на моменти сам си взима някоя и си разглежда,още ги дъвче и къса,дано скоро отмине този период..
Нови думички още не желае да казва,колкото и да му повтарям

# 316
Момичета, ще споделя нещо, което мислех, че ще отмине, но ей го вече месец стана. Всяка вечер като приспя малката и след два три часа започва да изплаква по малко в съня си и така цялата нощ. Изплаква, аз я гушкам, спира и след час два пак. От две седмици като тръгна да й свалям пижамата сутрин, зс да я преоблека и да сменя памперса започва един силен рев, половин час се боря. Не знам нс какво се дължи, имали ли сте такива периоди?

# 317
  • София
За плаченето мисля, че е нормално. Поне при мен и двете реват на всеки 40 мин.

За смяната на пелената и преобличането си мисля, че проявява характер и е период от развитието на детето. Все повече се осъзнават и започват да разбират, че някой неща зависят от тях. Може да й обясняваш кое е ръка и кое крак като я обличаш. С кратки команди "Подай ръка, мушни я в ръкава". Всеки ден като ги повтаряш ще придобие навик, а и после ще й бъде по-лесно когато се учи да се облича сама.

# 318
Синът ми също като заспи проплаква на няколко пъти през нощта.Мисля,че е от зъби,защото ми се струва,че долу ще излизат Simple Smile

# 319
  • Велико Търново
Много е вероятно да са зъби. От племенниците ми си спомням, че те проплакаха нощем когато са ми ги оставяли да ги гледам докато родителите им са някъде. Ужасена винаги звънях, да си идват. Малкия не проплаква нощем, но сигурно бих се стреснала и аз.
За обличането на моят " октопод" и аз прилагам това с говоренето - дай ръка, другата, крак и.т.н. така хем аз се успокоявам че имам напредък с блузата или панталона, хем и той си мисля че разбира че още малко и ще го пусна да си прави каквото иска и няма да го занимавам с досадното преобличане.

# 320
Това за преобличането го бях чела по време на бременността и наистина има ефект,прилагам го от както е роден и преди 2 месеца взе да има ефект чак.Казвала съм и преди сам си събува панталоните,късите гащи или памперс гащите вече,вдига си краката един по един като се подпира на мен разбира се докато го обувам.Вдига си и двете ръце на горе като му събличам блузата или бодито и сам си го бута през главата.Успява да облече и някой мои потници или на баща си,само през главата си ги нанизва де,неговите още му идват малки и не уцелва и се ядосва.Знае какво е ръка и крак,сега го уча на нос,очи,уши,уста.Доста взе да си играе на запушване на ушите и закриване на очите откъде го научи не знам.
Проплаква и се смее на сън от както е роден. Според мен не са зъби,а от емоциите през деня.

# 321
Като е на кеф и при мен минава номера с ръка и крак, но сега не става. Тя само като ме види с дрехата в ръка и почва да се тръшка, ако е седнала си скрива главата между краката и... целия квартал разбира, че се обличаме.

# 322
Нашата се тръшка за памперса..е така , просто на игра..голяма драма или пък се хили и ми бяга😉С дрехите, сама си дава ръчички, крачета.Опитва се сама да се облича и да си закопчава ципа на якето. ..както и колана на столчето за кола😊😊😊Знае кое е ръка, крак, нос, ухо, око и т.н.
Какво  приказват вашите бебета ? Измислят ли си думи?

# 323
Моето цял ден си говори и като му отговарям , започва още повече.  Иначе отчетливо казва около десет думички. Незнам дали съм писала преди , но първата дума , която каза беше обичам те.  Звучи така " биде,  бите , бите ( три пъти я казва , защото аз така му я пея ). Не мисля , че знае какво означава.
Малкия два дена е с разтройство.  И изпражненията му са светло жълти . Много ми е гадно , корема ми е на топка. Никога не се е разболявал с изключение на розеолата.
Не го заведох на лекар , като се събуди ще реша какво да правя.

# 324
Venetinha, дано бързо се възстанови!!
И при нас е драма с памперса втори месец вече. Рев, пищене... с дрехите после няма никакъв проблем - много е кооперативен. Аз го слагам седнал в скута ми и той помага за ръце крака, глава. Дава ми чорапите. Много обича сам да се съблича, сваля си шапката и я слага в чекмеджето. Още не може до се оправя с цип. Общо взето е доста нетърпелив и му е интересно да прави неща, които стават бързо - да събуе обувките, чорапите, носи си дрехите и памперсите за пране.
Говори много - всеки ден имаме поне една нова дума. Днес е "череша". Само ние с баша му разбираме какво иска да каже, но го разбираме (например кашкавал е КАЛ, но кал е също и калта като се изцапаме в локвите). Много е забавно. Днес през целия път към вкъщи след като пазарувахме крещеше АГА- АГА(ягода) и това обядва.
Все се каня да почна да записвам бебешките бисери, но време не остава...

# 325
Проплакване от прекалено много емоции през деня съм забелязала и аз. Или смях на сън, което е много забавно за мен Grinning

Майки на момченца, справихте ли се със забелването? Аз още съм доникъде и се притеснявам, че няма да се справя. ЛЛ каза, че до 2 г. трябва да е направено, но като гледам прогреса се съмнявам много :/

# 326
Проплакване от прекалено много емоции през деня съм забелязала и аз. Или смях на сън, което е много забавно за мен Grinning

Майки на момченца, справихте ли се със забелването? Аз още съм доникъде и се притеснявам, че няма да се справя. ЛЛ каза, че до 2 г. трябва да е направено, но като гледам прогреса се съмнявам много :/
Ние някъде на годинката напълно я забелихме. По точно лл си го дръпна както трябва, а аз всеки ден по време на баня си го поддържам.
Аз да питам, давате ли още каша за закуска?

# 327
  • София
С пишката приключих още на 2 месеца.
Аз си му давам каша, той мн обича. Е редувам с попара, кус-кус, филийка...

# 328

И ние нищо не сме направили, мм всяка вечер уж забелва и нищо не става. ЛЛ каза че до 1,5г ако не стане на уролог/хирург ще ни праща. Като го водихме на Нефролог той каза да не се притесняваме той сам ще си я свърши тая работа като почне да си ,играе, с мъжеството. Нз какво да правим, малко ми е притеснено.
Каша давам . Взех 1 мюсли от дм тия дни ще му дам ,че е с ягоди а още не съм му ги въвела.

# 329
А знаете ли до кога трябва да се забелва постоянно? Сестрата на мъжа ми има момченце на почти 5 години и май още то прави това.

Общи условия

Активация на акаунт