Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
И аз го къпя всеки ден,обича си банята и си я чака.

# 286
Задължително всеки ден баня, както нас. Не мога да не го изкъпя, при положение, че че играе в парка, пипа навсякъде.

# 287
  • Велико Търново
+1 за къпането всеки ден, и също така винаги преди лягане. Имам си две причини лично мои си убеждения в които вярвам - тялото се отпуска след баня и не мога да си представя аз или дребния да легнем мръсни в чистите завивки и да изкараме 10+ часа така.

# 288
Скк,по колко пъти спи дневно бебо и в колко му е последният сън преди вечерния?
Моя дребен започна все по късно да заспива, всяка вечер го къпем с косата,ако се случи да не я измием и после заспива по трудно, от сешоара се унася.

# 289
  • Велико Търново
Спи два пъти през деня - около 9 заспива за 1ч, след това около 14/15 отново за 1 час.

# 290
  • София
Голямата къпех всеки ден...оказа се  огромна грешка. За съжаление 2 години ми трябваха, за да проумея, че от топлата вода се превъзбужда и презарежда сили. След това задпиването е мираж.
Сега най-късно към 18.00 часа я къпя, за да спи спокойно. С бебето процедира по съвсем различен начин в много отношения. Още от самото начало го къпех много рядко. Следвам немската школа в това отношение.

Но пък ги мия след всяка смяна на пелените. Знам, че не е правилно, но не се пречуовам.

# 291
  • Down Under
Тук при нас са много популярни консултантите по спане и всички съветват децата да се слагат в 19ч. Моят заспива към 20ч, зависи колко е изморен. Не бих го държала насила до 21-22ч. Така ние и таткото имаме време да седнем като хората, да пием по нещо или просто да гледаме филм

# 292
Спи два пъти през деня - около 9 заспива за 1ч, след това около 14/15 отново за 1 час.
Ако пробваш да удължиш заспиванено да е към 10ч и 16ч, може би ще заспи по късно вечерта.. знам ли. Стига да не се изнервя. Но по скоро не го мисли!
Иначе относно репликите на родителите, че макар и сополиви,кашлящи не са заразни .. поне си казват,при нас тц! Ослушвам се кой от къде буха' и в другата посока.

# 293
  • София
Тук при нас са много популярни консултантите по спане и всички съветват децата да се слагат в 19ч. Моят заспива към 20ч, зависи колко е изморен. Не бих го държала насила до 21-22ч. Така ние и таткото имаме време да седнем като хората, да пием по нещо или просто да гледаме филм

Леле, мойте деца ако заспят към 19.00 часа не ми се мисли.... Денят им ще започне към 3.00 сутринта. Ето тогава ще ме довършат Joy

# 294
  • Down Under
Леле, мойте деца ако заспят към 19.00 часа не ми се мисли.... Денят им ще започне към 3.00 сутринта. Ето тогава ще ме довършат Joy
Моята съседка нае консултант и сега малкия спи от 19ч до 7ч с едно събуждане за шише. Борба беше, но успяха. 
Евала ти правя с неспящо бебе и кака как изкарваш 🙃

# 295
Аз къпя веднъж в седмицата още от бебе, по препиръка на педиатъра. Ако се е мърлял много през деня или се е добрал до пясъчника може да го изкъпем само с вода. Мия дупето през деня, вечер мия ръце, лице и дупе. Много му е суха кожата и честото къпане задълбочава проблема.

Преди няколко дни го водих за първи път да го пострижат. Момичето му сложи една кутия с колички в скута и стоя като препариран. Отидоха му буклите, сега все едно друго дете са ми дали. Трябваше ми време да свикна, много се промени.

# 296
  • пловдив
  И аз къпя малката всеки ден с косата Има единични случай в който сме пропускали,но според мен си е част от вечерния ритуал и си е свикнала.

# 297
За къпането - къпя всеки ден. За спането, едва ли някой тук си държи нарочно детето до 21-22 Laughing, просто така се получава естествено. Но и като му виждам режима, не бих настоявала и нарочно да го слагам в 19. Преди малко се прибрахме от площадката, сега ще вечеря, после къпане, игра и ще му се приспи. Сега няма как да го сложа да спи като не му се спи, освен да се гледаме 2-3 часа в спалнята и да дивее, нищо няма да постигна Simple Smile

# 298
Момичета, напоследък забелязвам че дребния прави разни странни неща,"отърква" се в мен или баща си ,или на дивана,на леглото.. в началото мислех че нещо памперса го дразни,но не е. Не е ли рано да проявява такива желания ' много ми е странно. Мамите с по големи деца, кога забелязахме проява на някаква сексуалност(ако така мога да го нарека)?,🙄🤔

# 299
Ако съм те разбрала правилно точно на такова потъркване не сме били свидетели. Ако го прави, когато е с памперс, малко ме съмнява през памперса да усеща нещо, но знае ли човек. Аз гледам на такива епизоди като на изучаване на собственото тяло, което е съвсем нормално. По-често се изразява в игра с мъжкото достойнство, опъване на ластик, човъркане. Мисля че повечето момченца го правят от най-ранна възраст и не смятам, че влагат нещо сексуално в смисъл да си доставят удоволствие. По-скоро са на принципа “имам си нещо, мое си е, я да видим дали става за игра”. Освен това мъжкият атрибут е под памперса и нямат постоянен достъп до него, което го прави особено привлекателен за игра, когато имат възможност.

Общи условия

Активация на акаунт