Махане на памперс и биберон - 2

• 46 653
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Не иска прав. Имам писоар, гърне и седалка за тоалетната. Само към гърнето има интерес.

# 181

Макар, че една майка ми каза, че е невъзпитано момчетата да пишат прави и майките трябвало да ги учим да пикаят седнали...

Невъзпитано било. Laughing Нямам момче, но не се сдържах. Извинете! Тя природата ги е създала с анатомична възможност да си вършат работата прави. Не виждам защо е невъзпитано. Дори могат да свършат нуждата си много по-дискретно от момиченцата, обърнати към някое дърво.
Невъзпитано било от хигиенна гледна точка.

# 182
Успокоявайте го, че следващия път ще го направи в гърнето. И моето дете така в началото казваше, че има нещо след като го е свършил в памперса. Гледайте да не свързва ходенето в тоалетна с негативни неща и се уверете, че в градината не му се карат, ако се напишка. По принцип е кофти ученето, докато детето ходи в детско заведение, защото там и вкъщи методите са различни. Моят син тръгна почти научен на ясла, ама там пишкаха в тоалетна и той не искаше да го прави. Обаче той тръгна март месец, юли излезе във ваканция, аз си го научих на спокойствие и септември вече тръгна пак вече с гащи и навици.

# 183
Говоря му уж. Той много разбира, ама само когато му изнася. Ще свикне, сигурна съм. Лошото е, че сега отново е болен и гърнето хич не е на дневен ред.

# 184
Здравейте,
моят син е вече на 2г и почти 2м от известно време опитваме гърна и седалка, ефект 0..  Говоря му много, без да се карам обеснявам, той се натъжава и започва да плаче, нещо като чувството за вина, но не съм сигурна.. Опитахме с гащи, за пишкането никак не индикира, застава и не мърда и вече е мокър.. Аз гледах да го слагам на всеки 20-30 мин за малко на гърне да пишка да ака, само пишкаме. Акането почти винаги е в памперса, един единствен път си посочи гърнето баща му, му махна памперса вече беше свършил малко и си досвърши работата в гърнето. Но от няколко дни няма желание нито за гърне, нито за тоалетна.. Вече е голям, какво да го правя?? Cry Не искам да му се карам, той не ходи на ясла или градина, аз си го гледам. Всякакви съвети ми биха били от полза!!
Благодаря ви!

# 185
Не е голямо детето. Щом плаче преустановете опитите за известно време. След 2-3 седмици, месец опитайте пак. Моят опит показва, че насила хубост не става. Много често децата почват да правят напук или да се стискат и това вече е опасно. Около 2 години и половина всичко става бързо и без нерви и фалове, имате много време, не насилвайте детето!

# 186
Не е голямо детето. Щом плаче преустановете опитите за известно време. След 2-3 седмици, месец опитайте пак. Моят опит показва, че насила хубост не става. Много често децата почват да правят напук или да се стискат и това вече е опасно. Около 2 години и половина всичко става бързо и без нерви и фалове, имате много време, не насилвайте детето!

В никакъв случай не го насилвам или да се карам със съвсем спокоен тон го питам “мамо защо не каза, че има, ако нали на гърнето акаме..” нещо подобно.. И той милия прави една тъжна физиономия и мокри очичките. Другото, което ми прави впечетление е, че го дразни памперса, бърка си в долнището дърпа го...🤨

# 187
При нас , с една приятелка, ефект имаше от примера. Тя се беше отчаяла , че детето ѝ не иска да сяда на гърне. Отидохме на гости и сложих моето да се изпиша в нейното гърне няколко пъти и на другия ден детето пробвало само . Може и без успех да е било в началото, но поне е разбрала за какво е. Може и това да опитате , ако имате познати с дете на близка възраст.
Иначе, моят син взе пример от баща си и от него видя пишането прав и иска само така да пиша.
Следях кога прави голямата нужда и го слагах около тези часове на гърне. За това почнах, докато още бях майчинство, за да мога да си го наблюдавам и да работя в тази посока.

# 188
Моят син е с нас в тоалетната откакто е проходил. (Ппеди да викнете социалните да кажа, че наблюдава от далеч какво се случва).Постоянно обясняваме, че правим "паца пико", обаче хич не прихваща.
Ама моят е голям инат - нито прави опити на се храни сам, нито да пие вода сам, за гърнето поне сяда.

# 189
Едно е дете да показва в гърне, друго е родител в тоалетна. Малкото ми дете започна да използва гърнето преди да стане на 2, защото подражаваше на брат си.  Обаче колкото по-голямо е детето, толкова по-бързо стават нещата. Баткото до 2 години и половина не искаше да седне на гърнето, ама като седна за 1-2 седмица се научи на всичко (да си казва, да пишка навън, да ака в гърнето, че за много деца това се оказва проблем) и не съм прала дрехи в месеци изобщо. Всичко стана лесно и бързо, защото беше му узряла главата.

mommy_v, прибери гърнето за малко, да го забрави детето и после наново пробвай същото.

Ама какви социални, аз 7 години нямам спокойствие да ида нормално до толетната. Все деца са ми по петите, ако се заключа се започва едно тропане и блъскане. Аз съм за защита, не те.

# 190
Преди съм писала, но ще кажа как стана при нас. Малко преди да навърши 2 пробвах и беше пълен провал, изнврвихме се взаимно и осъзнах, че детето просто не е готово и преустанових. Когато беше на възраст около 2,5 години сам пожела да пиша на гърнето и се научи от раз. С акото нещата се случиха за около 2 седмици. Не сме имали гафове след това, казва си вкъщи и навън. Вече махнахме гърнето и се ползва само тоалетна без детска седалка.

# 191
Съгласна съм. Той от седящите в градината прихвана този ентусиазъм.
Но е страшна лепка и не може да не провери, когато някой пика. Затова решихме да му обясним, с надеждата да прихване.
Но както казах ной си е на въпреки винаги.

# 192
Ще прихване, когато най-малко очакваш Simple Smile. Моят син една вечер видяхме, че се стиска гол пред банята, щяхме да го къпем. Подканихме го за 19473729 път да седне на гърнето и да се изпишка и той, о чудо на чудесата, го направи.

# 193
Моето дете не иска повече памперс... Плаче, когато му го слагам. Мисля вече следващата седмица да е без в яслата. Където само ще си тормозя детето. Ще слагам само за нощния сън. Надявам се да вървим в правилната посока

# 194

Общи условия

Активация на акаунт