Махане на памперс и биберон - 2

• 46 673
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Wink
Мале, милото детенце . Къде го събра това количество Wink

# 196
Сутрин, ако знаеш какви количества се изливат. Малкият ми син още ползва гърнето вкъщи, умишлено го правя, за да следя нещата, които излизат, че ми е важно всичко е да му е наред.

# 197
Моето сутрин пълни 1/3 от гърнето.

# 198
Миналата събота махнах памперса на дребната щерка (2.5 г.). На третия ден пишкането на гърне вече беше отработено, но минахме през проблем втория ден - задържаше, защото това го овладя много бързо, но не знаеше как да започне да пишка, след като се е спряла. Може би ни отне около половин ден поощряване, да я занимаваме, докато е на гърнето, накрая включих шум на вода и може би това помогна. След това имаше ден-два, в които намокряше леко гащите преди да стигне до гърнето, но от няколко дни не е имала дори един инцидент.

От два дни обаче срещаме същия проблем и с голямата нужда. Тук вече съм доста притеснена. Когато усети позив, започва да плаче, бърза да седне на гърнето, но ако избщо нещо изходи е съвсем малко. И така вчера сигурно 35 пъти. Вероятно вече и се е запекла, защото по този начин не може да се изходи хубаво. Като цяло е с редовен стомах, рядко се случва да пропусне ден. Досега никога ходенето по голяма нужда не е било съпроводено с очевиден дискомфорт.

Някой срещал ли е подобно затруднение и как сте се справили? Сега чета, че е често срещан проблем отказ да ходят на гърне по голяма нужда, но в нашия случай по-скоро не знае как да започне физиологическия процес, а само как да го спре. Започвам да се замислям за лек лаксатив.

# 199
При нас имаше подобен проблем с голямата нужда. С пишането нещата стнаха за няколко дни както при вас, но с акото отне около две седмици, през които усетеше ли, че му се ака, почваше да стиска и плаче. И така се случваше да пропусне ден, което беше нетипично. В началото бях много притеснена, какво ли не изчетох из форумите, което много ме наплаши. Казах си, че колкото и да съм притеснена, не трябва той да го вижда. Държах се така все едно всичко е наред, дори спрях постоянно да го питам дали има ако, само от време на време казвах, че ако го заболи коремчето, ще седне като играчката на гърнето( тук това беше ключово, редувахме играчки на гърнето, можете да ползвате пластелин за "акото" на играчката, после пляскахме колкото можем, той така се радваше). Това обаче съчетах и с няколко дни сироп Лактулоза Мип(мисля че беше), защото заради стискането имаше лек запек, което усложни нещата. Давах повече плодове, сокчета от круша. След като почна да ака от Лактулозата и акото не беше твърдо, всеки път му повтарях, че няма от какво да се притеснява, защото вече няма да го заболи. Той видимо го разбра и в началото пускаше акото на гащите, за което изобщо не съм се карала(важно ми беше да почне да ака без да стиска), само казвах, че може следващия път да пробва на гърнето както играчката. Резултатът беше на лице за отрицателно време. Въпросът е да подходите с много търпение, без да насилвате нещата. Успех желая! Надявам се да съм била полезна.

# 200
Благодаря! Изключително полезно ми беше, защото мисля, че при нас е същият проблем. Не ме притесняват наакани гащи ни най-малко. Че то е 100 пъти по-лесно да се преперат едни гащи, отколкото тази драма последните два дни с рев и сядане на гърнето час по час. Даже не я карам да сяда на гърнето, тя сама иска и после не ще да стане. Иначе плодове яде много, пие билкови чайове също ежедневно, обаче със стискането няма как да помогнат много май.

Правилно се насочих значи към лаксатив. Днес взех, но не с лактулоза, а плодов някакъв. Ще видим дали ще подейства. Всъщност това е съвет при подобен проблем, който явно често се среща. С голяма щерка не съм преживявала подобно нещо. На нея също ѝ отне малко повече време от пишкането, но не беше съпроводено с драми.

# 201
Пробвай да я изакаш, като я държиш над тоалетната с гръб към теб. Тази поза е като клекнала поза със свити към тялото крачета и е най-подходящата поза за ходене по голяма нужда. В тази поза очистването на червата е най-добро и може да й помогне да се изака по-лесно.

# 202
Ще пробвам и това, благодаря! Клекнала се сетих, че може да ѝ помогне и като мием дупето я карам да поседи клекнала, колкото иска.

# 203
В началото и аз го вдигах над гърнето с просвити крачета с гръб към мен, за да се изходи по-лесно. Бях го забравила.
Всъщност и аз, като теб, се притеснявах този сироп как ще помогне със стискането. Ами помогна, защото той просто не можеше да стиска, дори да иска и понеже акото вече не беше твърдо и той разбра, че няма от какво да се притеснява и няма да го заболи. Иначе преди това, явно от стискането и запека, беше болезнено и аз много се притеснявах да не стане омагьосан кръг. Стискам палци и при вас да отмине бързо и детенцето да се успокои.

# 204
Да се похваля, че след като днес се повтори същата история от предните дни не знам колко десетки пъти плюс 5 чифта зацапани гащи, от следобяд насам се справи два пъти успешно. Пу-пу, дано до утре не забрави как става номерът. Joy

# 205
Браво! Много се радвам за вас!

# 206
Няма да забрави, браво на детето! Моят син също имаше проблеми с акането, но от друго естество, ама бързо влезе в ритъм.

# 207
Хора, помагайте. Синът ми е на 2г 2м. Заради едни рани на дупето решех да опитам да махам памперса, за да заздравеят по-бързо.
Ден 1 - пика 1 път на гърнето, напика се 4 пъти в гащите, акна една люспичка на гърнето
Ден 2 - 2 пъти преди обед пика в гърнето, 1 път се изака без да иска иначе реве, изпада в истерия и ака в гащите (няколко пъти) .
Ден 3 - пика сутринта в гърнето, наака се в гащите, отново с рев и истерия и не иска да седне ако му се ака. Има 2 гърнета и му давам право да избира сам на кое да седи. Пеем песни,  пляскаме шумно и на най-малкото в гърнето.
Но днес от 9 сутринта е стискал до обедния сън към 12 и нещо, когато слагам памперс - много пълен памперс. После седя на гърне и нищо до преди малко, когато каза, че има "ако" на пацата и с истерия въобще отказа да седне на гърнето. В резултат се напика в гащите.
Приемам всякакви съвети. Не знам ако сега върна отново памперса целодневно да не го объркам съвсем - днес в гащите, утре не. Но пък ме е страх така да не го заболи коремчето като стиска. И така да плаче и да се инати ми е мъчно да го гледам.
И тази истерия с акането - да слагам ли памперс за акото?
Знае къде са гърнетата и показва когато го попитам къде прави пико и ако. Показва с ръце и казва, че НЕ се правят в панталоните.

Дълго стана, благодаря,  на който ще има търпението да прочете и да се отзове

# 208
Няма да забрави, браво на детето! Моят син също имаше проблеми с акането, но от друго естество, ама бързо влезе в ритъм.

Да ти кажа - или забравя, или още не го е осъзнала и разчита да си дойде времето. Joy Откакто писах, почти всеки ден ходенето по голяма нужда е съпроводено със същата история - рев, сяда, става и вдига гащите. И между 5-ия и 10-ия път успява. Но произшествия няма и поне се изхожда ежедневно (почти). Стискането е напълно осъзнато.

Vercheto, за стискането на пишкането помага да чуе шум на течаща вода (например къпеш се и го слагаш на гърне при теб в банята да ти прави компания) - така се оправихме със стискането на малката нужда (тогава се събуди със сух памперс и не се изпишка до обяд). Или да прави балончета в чаша със сламка (ако може де, дребната тръгна да пие през сламката), четох, че също помага за такъв проблем.

Аз се ръководих от тази книжка -
Скрит текст:
. Изключително полезна ми беше.

# 209
Сега ще я потърся, дано я има в pdf, защото съм в провинцията и не мога да ида до книжарница.

Допълвав се: отказвам се и връщам памперса. Пищя защото му се пикае над 30 мин., а общо над 45 беше на гърне и капка не пусна. Ужасно е, изпоти се от рев ш тръшкане. Не си заслужава. Надявам се в първи клас да се засрами от съучениците и да махне памперса.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:16 от ver4eto_sv

Общи условия

Активация на акаунт