Махане на памперс и биберон - 2

• 46 247
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
На ясла ходи ли? Моята дъщеря преди втората си годинка отказа окончателно памперса и мина на гърне, защото в яслата виждаше другите деца. Аз нямах грам заслуги.

# 451
То си зависи. Ако погледнеш най-големите памперси са за деца над 20 кила, сметни си на колко години ги отучват на Запад. Зависи и от пола - момиченцата се развиват по-бързо.

# 452
Моето дете го слагахме от много малко на гърне, с цел да свикне, че там се седи. На 1г  7м. махнахме памперса от раз. Смисъл не съм го махала за час за два. Просто махнах и повече не го сложих. Започнах през 30 мин издържане. Не всеки път уцелахме момента, но някакси след 2-3 дни започна да манира начин да казва, че и се пишка и разбира се , кога казала кога се напикала. Аз лично мисля, че трябва да се махне от раз. Относно това дали на 2 години и нещо е голямо за памперс е много относително. За мен лично колкото по-рано толкова по-добре. Попадала съм на случай детето на 3 години с памперс.Получава възпаление на пикочни канали и бъбреци и тогава решава майката, че трябва да го махне. Докторите са го обяснили с прости думи : Детето е твърде голямо за памперс. Яде всичко и следователно урината му не е вече бебешка.

# 453
Благодаря ви, не ходи на ясла още. Но се съмнявам дали е готов да го махнем, тъй като изобщо не отразява, дали е мокър или не. Играе си с нещо друго и все тая му е.  Не знам как да постъпя... Дали да продължа с опитите или да отложа за пролетта...

# 454
  • Варна
Продължавайте, така и така сте започнали, няма какво да губите. Навън още е жега и явно лятото ще продължи засега. Залагам, че до края на септември ще бива, така че не спирайте.

# 455
Аз пък съм на мнение ,че детенце още не е готово и е по-разумно да оставите това за пролетта.При моят син започнахме опити от 2-годишен.Опитах за 3 дни ,беше очевадно,че не е готов ,пика си ,ака си в гащите  и грам не му дреме.На 2 г.и 6 м.-втори опит ,същата работа.На 3 годинки за 2 дни буквално забравихме що е то памперс.На 2-ия ден махнах и нощния.Инциденти сме имали ,но наистина много рядко.Аз лично не виждам смисъл от драми и напъни.Личи си ,когато не е достигнало този етап...няма смисъл да се пришпорва.

# 456
Дъщеричката ни също е родена през февруари, година по-рано. Точно август месец беше готова за махане на памперса. Детето трябва да е готово да задържа. До 1г и 6м нашето пишаше по малко през 15мин,т.е. не беше готово. А и от посещенията при нефролог разбрахме, че бъбреците имат да наваксват с растежа, заради което и не съм давала зор на детето да се учи да стиска от малко. Много е индивидуално. Ако при вас пишането е през час, напр.,може да пробвате да го оставяте без памперс през деня, но облечен с панталонки, за да усеща, че му е мокро и дискомфортно, да усети момента на напишване. Трябва да го следите какви признаци проявява преди да се изпиша (стъпва от крак на крак, гледа в една точка, омълчава се...). Веднага след събуждане стандартно всички се изпишват. Може да започнете и така да го запознавате с гърнето - с всяко ставане минава през гърнето, в противен случай няма да се случи нещо последващо и желано. Трябва да се заредите с много търпение. Ние имаме сега друг проблем - като я оставя да щъка из нас без дрехи не прави никакви бели и ходи на гърне, но сложим ли гащи - си казва чак като пишне малко в тях.

# 457
Аз измъчих и себе си и детето, когато беше на 1г и 8м.. за два месеца стана, но какви два месеца...

Сега съжалявам ужасно.

С второто, беше на 2г и 3м. И стана за 3 дни.

Ако не стане за 10тина дена,  сложи памресите обратно и пробвай пак след 6м. Детето няма да си спомни за първият опит... За 6м и теб да не вижда ще те забрави...

Успех!

( Всяко дете си е отделно ,но на второто сложих стълбичка на голямата тоалетна и и́ хареса)

# 458
Благодаря на всички за насоките. Опитах за 3 дни, все така обяснявайки, но той си седи мокър и изобщо не ме отразява. Пикае си на пода , аз му показвам, че не там трябва. Като питам къде трябва да прави ако и чиш показва гърнето , но дотам. По- скоро си играе с него- сяда за малко и веднага става, но не върши нищо там. Освен това забелязвам, че пикае често през деня. Не искам да го насилвам и да му говоря само за гърнето, защото знам, че може да има обратен ефект. Май ще трябва да изчакам още. Мога да направя още 1 опит след 2- 3 месеца и ако пак не е готов - да го оставя за догодина април-май .

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:59 от pastolina

# 459
Благодаря на всички за насоките. Опитах за 3 дни, все така обяснявайки, но той си седи мокър и изобщо не ме отразява. Пикае си на пода , аз му показвам, че не там трябва. Като питам къде трябва да прави ако и чиш показва гърнето , но дотам. По- скоро си играе с него- сяда за малко и веднага става, но не върши нищо там. Не искам да го насилвам и да му говоря само за гърнето, защото знам, че може да има обратен ефект. Май ще трябва да изчакам още. Мога да направя още 1 опит след 2- 3 месеца и ако пак не е готов - да го оставя за догодина април-май .
Здравейте!!! Аз започнах да слагам моето дете на 1 годинка на гърне,но той не искаше,става,върши си работата и до тук,изобщо не слушаше това,което му говоря,сам 3дин ден седна на него без да го карам или да му говоря,така че детето само  ще си поиска

# 460
Благодаря на всички за насоките. Опитах за 3 дни, все така обяснявайки, но той си седи мокър и изобщо не ме отразява. Пикае си на пода , аз му показвам, че не там трябва. Като питам къде трябва да прави ако и чиш показва гърнето , но дотам. По- скоро си играе с него- сяда за малко и веднага става, но не върши нищо там. Не искам да го насилвам и да му говоря само за гърнето, защото знам, че може да има обратен ефект. Май ще трябва да изчакам още. Мога да направя още 1 опит след 2- 3 месеца и ако пак не е готов - да го оставя за догодина април-май .

Чудесно решение! Успех 🤗

# 461
Здравейте. Момченцето ми е на 1г и 6м. Като се изака в памперса казва ако и затова реших да го пробвам на гърнето , но не иска да сяда там. .  Реших да махна памперса, колкото да пробвам.Пикае си в гащите и хич не му пука, че се е намокрил. Показвам гърнето и хем уж разбира, че трябва там , като го питам- но си ака и пикае в памперса.  Пробвах поне за акото да прави там- изака се на пода, но не и в гърнето. Не иска да сяда там . Не реве, но и не иска да сяда. Плюс това забелязвам, че редовно си пълни памперсите- сухи не съм ги виждала. Аз ли бързам нещо? Кои са признаците на готовност? На 2г ще стане февруари- а тогава ще е студено и ме  е страх да не се разболее , ако махнем тогава памперса. Вариант остава да го пробвам май месец. Тогава ще е на 2г и 3м. Късно ли е ?  И дотогава да седи ли гърнето пред него или да го скрия временно?Моля по- опитните майки да се включат. Не искам да го насилвам , просто ме е страх да не изпусна момента.

Моментът е когато видиш, че се събужда със сух памперс. Някъде към 2,5 годишно се случва това "чудо", като тръгне на градина. По-рано да го тормозиш с обучения е чиста загуба на време и нерви. Може да се научи първо да ака в гърнето, щом си казва това какво е. Simple Smile

# 462
Бих ти дала съвет да го научиш да свикне с гърнето първо. Тоест сутрин като стане го слагаш по няколко минутки, не да се застоява. Като се нахрани, след сън, след прибиране от площадката или ако го хванеш да се крие. Така ще разбере за какво служи гърнето. На дъщеря ми в началото го слагах в тоалетната, за да ме вижда и чува (заедно пикаехме). После в хола или на видно място тя да си го търси. Малко по малко се случват нещата, ако имаш търпение. Ако очакваш да го махнеш и то да си седне и върши нуждите, само ще чакаш и ще се надяваш. Откакто сяда, съм показала гърнето, но съм положила много усилия. Просто не се отказвай. Ще стане, пожелавам успех.

# 463
Здравейте, момичета!
Имам дъщеря на 2.6 г., която уча да пишка и ака в гърне. По различни причини закъсняхме с махането на памперса.
От първия път, в който й го свалих и й казах да пишка в гърнето, нито веднъж не е имало проблеми, всичко там си върши, и след всичко идва и ми казва “пиш” или “ако”. За тази цел, обаче, няколко дни я пускам по голо дупе, за да свикне да сяда.
Купих й гащи с цел да започне да ми казва преди пиш-а, за да сваляме гащите и чак тогава да сяда на гърнето, но ако не я хвана преди да се запъти към гърнето, ще седне с гащите на него. 
През три минути я питам има ли пиш, тя казва не, но обърна ли се да измия една чиния, пишка с гащите на гърнето.
И сега идва моята молба за помощ за всякакви съвети как да я науча да казва, че има пиш или ако, да свалим гащите и чак тогава да сяда на гърнето. Никога не съм й се карала при “инциденти”, четох, че не трябва. Опитвам се с нонстоп повтаряне и стоене до нея да постигна успех, но уви.
В допълнение съм в 35 г.с., и всяко навеждане или бърсане с парцал ми е......
Благодаря на всички.

# 464
Sniffex, съвсем нормално е в началото да казва след като е свършила работата. Обикновено първо казват, че са се напишкали и наакали, после започват или по време на действието или малко преди това. Трябва повече търпение. Трябва им време да се научат да разпознават нуждата да пишкат или акат. Обикновено родителите искат да стане бързо, но дори и при по-големи дечица, понякога отнема време.

Pastolina, няма как за 3 дни да научиш дете на година и половина. По принцип се смята, че около тази възраст вече са способни да контролират и задържат нуждите си. В недалечното минало по-голямата част от децата са били приучвани до около тази възраст. Аз на тази възраст приучих дъщеря ми за около 3 седмици, като първият успех настъпи след първата седмица - започна да си взима гърнето при нужда. Но ни отне още около 2 седмици за да започне да съобщава и вкъщи, и навън, т.е. да изгради ритъм и да дава един и същи знак без значение от мястото, където се намираме.

Iceberg_bg, повечето деца докато са с памперс пишкат често, защото са свикнали да пишкат по малко и не осъзнават много какво правят, тъй като след изпишкване остават почти изцяло сухи. Обикновено, когато бъдат оставяни по гащички или бъдат изпишквани извън памперса, постепенно започват да разреждат пишкането, защото започват да осъзнават процеса и да изпразват докрай пикочния си мехур. Поради тази причина изпишкването и изакването извън памперса е полезно и здравословно, и се смята че намалява риска от пикочни инфекции. При по-дългото използване на памперс съществува риск от задържане на урина.

Общи условия

Активация на акаунт