Махане на памперс и биберон - 2

• 45 743
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
В предвид студеното време, започнах да обмислям варианта да върна памперса, ама 5 месеца се мъча без, сега да го връщам. Пък и е голяма. В задънена улица съм. До там я докарах, че я подкупвам, ако каже пиш и пиша в гърнето да и давам бонбон...е, 2 бонбона на ден за пиш,    за ако и дума не може да става Sad просто си кляка където й дойде, че и права. Не си търси памперс, не я е срам, мисля, не й пречи, не се запича/стиска. Странна работа.
Според мен детето ти още не  е готово . Добре  е да му дадеш време.

# 481
О, да! Ежедневно почти. Имаме "Арчи и гърнето" с движещи се картинки. Обясняваме, показваме (аз ходя на работа и баба й я гледа, но съм по няколко часа и не всеки ден на работа). Наясно съм, че бонбоните не са добра идея, но какво? Да се откажа ли? Не мисля. Не й се караме. Вадим умерено разочарован тон, казваме другия път на гърнето и т.н. Изчела съм доста информация. Но не мога да открия проблема. Дали не е готово или аз закъснях, като започнах на 2,2години? Случвало се е да се ядосам и да повиша тон , че пак е наакана, но това ли да обърне каруцата?!

# 482
Според мен не си закъсняла, а си "подранила", защото очевидно детето не е готово. Не разбирам защо се мъчиш и ядосваш с нааканите гащи по емнайсе пъти на ден.

# 483
Подкрепям Верчето. Моето дете на 2.3г отказа памперсите изцяло за седмица. Но беше готова и го искаше сама. Преди това изпадаше в истерия. Махнах памперса, когато вдъхновена от книжките,поиска да носи гащички. Казвам с цел да илюстрирам, че 2.2 не е закъснение,но не е било готово детето и сега това е ескалирало в тотален отказ. Оставете я малко.
Препоръчвам книжката на фют "защо ни е нужно гърне". Там има всякакви ситуации и нещата са обяснени семпло за децата,но ясно и точно.

# 484
Охх, стана ми по- леко, като ви прочетох ! От 3 месеца ми се повтаря от свекъри, свекърви и всякакви други енергийни вампири, че трябва да махна памперса на детето. Тя е на 1г.и 4м. , слагам я на гърне по 1 или 2 пъти дневно, но нищо ! След като стане от гърнето и почва да се напъва и си върши работата в памперса. Аз обяснявам , че на детето явно му е рано , ама кой да ме чуе... 😷

# 485
Благодаря за отговорите. Не мога да приема, че трябва да се откажа след 5 месеца мъки. Затова и исках странично мнение. Каквото е такова. Просто ми е тежко, че не съм се справила/не съм била права.

# 486
Моят на 2г 7м отказа буквално за 1 ден и дневен и нощен памперс. За мъките несполучливите опити преди това съм писала доста. По принцип с акането срещат проблеми децата, моят например се срамуваше да ака, давах плодово разхлабително, но за 1 месец го преодоля (срамът).
В случая обаче, тя тотално бие отказ да съдейства. Трябвало е след първата седмица да се примирите, че не й е времето. Може би смяна на подхода и реакциите, щом не желаете да се откажете.

# 487
Моят син с пишкането много бързо се научи, буквално два пъти го хванах преди да се напишка и му подложих гърнето (стискаше се първоначално и много плачеше) и нещата се получиха. Лятото, гол от кръста надолу.
С акането обаче до ден днешен не става и не става. По едно време казваше, че има ако, но категорично отказваше да седне на гърне/тоалетна. Акаше прав, а аз го дебнех и му подлагах кукуто.
Сега, няколко месеца по-късно, спря и това да казва. Като му се приака се започва едно мрънкане, едно обикаляне напред-назад, повтаря постоянно "Мама маже дупето с крем", приплаква, стиска и накрая, ако го издебна, отново прав в кукуто, ако не - в гащите.
От стискането започна да се запича, а преди никога не е имал проблем с изхожданията.
Имаме книжката за Каю, разгледа я два пъти и я фукна, не я иска повече.
Не знам какво е това чудо, но ето - вече 4-5 месеца е така. Надявам се да е период и да отмине и това.
Наскоро (миналия месец) стана на 3г.

За мен не трябва да се отказвате от махането на памперса. Започнете ли - няма връщане назад. Пет месеца не са никак малко време, едва ли детето не осъзнава и не е готово, по-скоро бих го определила като един вид инат. Но един съвет от мен - не го връщайте. Вече е голямо момиче, говорете й постоянно това нещо, постоянно. Знам, че го правите, но не спирайте да говорите. Ще се получат нещата рано или късно, няма дете (здраво), което да не е махнало памперса. Върнете ли го, ще объркате детето.
Лично мнение, разбира се. Не ангажирам никого с него.

# 488
Охх, стана ми по- леко, като ви прочетох ! От 3 месеца ми се повтаря от свекъри, свекърви и всякакви други енергийни вампири, че трябва да махна памперса на детето. Тя е на 1г.и 4м. , слагам я на гърне по 1 или 2 пъти дневно, но нищо ! След като стане от гърнето и почва да се напъва и си върши работата в памперса. Аз обяснявам , че на детето явно му е рано , ама кой да ме чуе... 😷

На една възраст са нашите... На мен по същия начин ми казваха още като стана на 1 /юни месец/, че вече било крайно време да махам памперса. И все излизаха с репликите "ама вие като бяхте, от 10м си ходехте на гърне" пък той колко бил голям вече за памперс Scream Едно време е нямало памперси и да перели на ръка пелени и естествено са слагали на гърне още от бебета, за да не перат, един вид дебнене на бебето кога ще пиша и нацелване на момента, а не че детето самО си е казвало и сядало на гърнето /десетмесечно няма как някой да ме убеди, че само си е контролирало процесите... Сега обаче времената са различни. Децата привикват с памперса, нямат усещане за мокрота и затова махането  се измества във времето. Аз лично мисля като захладнее още и не можем да излизаме навън, да пробвам да махна памперс и да видя как ще реагира. Той сега сяда за акане сам /или след като се е наакал/, но както си е облечен и казва "пуф", един вид, че мирише в памперса Joy

# 489
Nadya, само докато ви чета и се напрегнах. Сигурна съм, че и детето усеща колко сте изнервена и нещата не се получават, а освен това не е и готова най-вероятно.
Сега за първи път ли вижда гърне? Ще кажа как беше при нас. От 1.5 г. до 2 г. го слагах на гърне преди смяната на памперс като не съм имала очаквания да свърши нещо, по-скоро исках да свикне да седи там за известен период. Първоначално ставаше и обикаляше, естествено, затова съм му пускала малко детско за 5 Мин. После махнах детското, оставях по някоя играчка да се разглобява на гърнето и така свикна да седи без драми. Никога не е правил нещо там от 1.5 до 2.2 г., по скоро беше ритуал за 5-10 Мин седене там преди памперс. Започна да върши нещо там на 2.3 г., но много нерегулярно, веднъж там, три пъти в памперс. Пак не съм имала други очаквания, нито съм давала зор, бонбони и т.н. На 2.5 започна да се почесва по памперса като е ходил, опитах да махна, нямах успех. На 2.7 вече беше лято и гол по цял ден, не даде резултат, но с панталони - да, като се напикаеш посочва, аз сменям веднага и обяснявам, без да се карам. Прахме една седмица, после започна да посочва за пиш, но акото отне още около 3 седмици, през което време пак прах, но не съм се карала. На 2.8 г започна да върши и акото, когато е на гърне. На 2.9 г. започна напълно да разбира кога какво се случва и си отива сам до гърнето и сваля сам панталоните.
Разказвам всичко това, за да разберете всъщност, че приучването е дълъг процес, при някои става бързо, при други не, но зависи най-вече от готовността на детето и вашето търпение. И не сравнявайте детето с останалите, не сте на състезание.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 12:02 от Анонимен

# 490
Моят на 2г 7м отказа буквално за 1 ден и дневен и нощен памперс. За мъките несполучливите опити преди това съм писала доста. По принцип с акането срещат проблеми децата, моят например се срамуваше да ака, давах плодово разхлабително, но за 1 месец го преодоля (срамът).
В случая обаче, тя тотално бие отказ да съдейства. Трябвало е след първата седмица да се примирите, че не й е времето. Може би смяна на подхода и реакциите, щом не желаете да се откажете.
Ами не е тотално, защото сяда на гърнето и пишка веднага почти. Но не казва като й се пишка.

Скрит текст:
Моят син с пишкането много бързо се научи, буквално два пъти го хванах преди да се напишка и му подложих гърнето (стискаше се първоначално и много плачеше) и нещата се получиха. Лятото, гол от кръста надолу.
С акането обаче до ден днешен не става и не става. По едно време казваше, че има ако, но категорично отказваше да седне на гърне/тоалетна. Акаше прав, а аз го дебнех и му подлагах кукуто.
Сега, няколко месеца по-късно, спря и това да казва. Като му се приака се започва едно мрънкане, едно обикаляне напред-назад, повтаря постоянно "Мама маже дупето с крем", приплаква, стиска и накрая, ако го издебна, отново прав в кукуто, ако не - в гащите.
От стискането започна да се запича, а преди никога не е имал проблем с изхожданията.
Имаме книжката за Каю, разгледа я два пъти и я фукна, не я иска повече.
Не знам какво е това чудо, но ето - вече 4-5 месеца е така. Надявам се да е период и да отмине и това.
Наскоро (миналия месец) стана на 3г.

За мен не трябва да се отказвате от махането на памперса. Започнете ли - няма връщане назад. Пет месеца не са никак малко време, едва ли детето не осъзнава и не е готово, по-скоро бих го определила като един вид инат. Но един съвет от мен - не го връщайте. Вече е голямо момиче, говорете й постоянно това нещо, постоянно. Знам, че го правите, но не спирайте да говорите. Ще се получат нещата рано или късно, няма дете (здраво), което да не е махнало памперса. Върнете ли го, ще объркате детето.
Лично мнение, разбира се. Не ангажирам никого с него.
Не желая да го връщам, ама никак. И преди малко баба й се обади, че за пръв път е акала в гърнето Simple Smile явно трябваше да ви пиша, за да се случи чудото Simple Smile дано се задържи. Не смятам, че е редно веднъж махнат да се връща и то на тази възраст. Съгласна съм с вас. И все пак не можех да взема решение как да постъпя. Благодаря на всички за мненията!

Скрит текст:
Nadya, само докато ви чета и се напрегнах. Сигурна съм, че и детето усеща колко сте изнервена и нещата не се получават, а освен това не е и готова най-вероятно.
Сега за първи път ли вижда гърне? Ще кажа как беше при нас. От 1.5 г. до 2 г. го слагах на гърне преди смяната на памперс като не съм имала очаквания да свърши нещо, по-скоро исках да свикне да седи там за известен период. Първоначално ставаше и обикаляше, естествено, затова съм му пускала малко детско за 5 Мин. После махнах детското, оставях по някоя играчка да се разглобява на гърнето и така свикна да седи без драми. Никога не е правил нещо там от 1.5 до 2.2 г., по скоро беше ритуал за 5-10 Мин седене там преди памперс. Започна да върши нещо там на 2.3 г., но много нерегулярно, веднъж там, три пъти в памперс. Пак не съм имала други очаквания, нито съм давала зор, бонбони и т.н. На 2.5 започна да се почесва по памперса като е ходил, опитах да махна, нямах успех. На 2.7 вече беше лято и гол по цял ден, не даде резултат, но с панталони - да, като се напикаеш посочва, аз сменям веднага и обяснявам, без да се карам. Прахме една седмица, после започна да посочва за пиш, но акото отне още около 3 седмици, през което време пак прах, но не съм се карала. На 2.8 г започна да върши и акото, когато е на гърне. На 2.9 г. започна напълно да разбира кога какво се случва и си отива сам до гърнето и сваля сам панталоните.
Разказвам всичко това, за да разберете всъщност, че приучването е дълъг процес, при някои става бързо, при други не, но зависи най-вече от готовността на детето и вашето търпение. И не сравнявайте детето с останалите, не сте на състезание.
От 5 месец се разиграва случката, но от 10 месеца има гърне. Готовността на детето я има според мен, но каква е причината да не си казва не зная. Относно състезанието...така е, да. Но на вас надали ще ви е ок да перете 5 месеца или пък да гледат детето ви странно, че е с памперс на тази възраст. На никой не би му било приятно.

Моето дете, освен това, на 1,6години израстна проблем с бъбреците, заради който лекуващият лекар държеше памперса да се махне до 1,6години. Е, това беше невъзможно за мен и нея. И се отказах. Тя не е правила пикочни инфекции и за това реших, че няма да я уча на тази възраст.
Така че, да, напрегната съм, че може да греша в нещо.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 13:30 от Не се сърди, човече

# 491
Честно казано съм против подобни "дресировки". Детето е жив нормален човек и ако участва в процеса, нещата се случват бързо и лесно. Все пак се касае за неговите усещания и комфорт, а не амбиции на баба и други роднини.
 NadyaG, натоварвате и себе си и детето.  Не съм съгласна и с твърдението за "връщане назад" в случая. 5 месеца са изключително много време и ако нещо щеше да се случи до сега да е станало сто пъти.
Как беше при моето дете- памперса махнах на 2г4м, като обясних, че  мама, татко, баба, батко, леля, кака и т. н. ползват тоалетна. Купих много красиви гащички, седалка за тоалетна( гърнето го въведох по-късно) и това беше. Първият ден се напишка 2 пъти, защото ми казваше, че има пиш след като вече започва да пишка.
От там нататък разбра как се прави😁 и ходехме по негова инициатива до тоалетна. Това беше - само два пъти се напишка. Навън слагах памперс първите дни, защото се притесняваше да си свърши работата пред други хора.
Нощния памперс махнах по негово желание след седмица, не сме имали мокри чаршафи никога.
А гърнето купих по-късно, защото тоалетната беше много по-интересна, обичаше да пуска водата по всяко време😂
Относно биберона бях опитала какво ли не да го откаже - крих го, рязах го, обяснявах, че врабчето го е взело, но детето си го търсеше, рев, писъци, и аз го давах отново. Както вече казах, против дресировките съм. На 2г 6м бяхме канени за пръв път на детски рожден ден и аз обясних, че подарък-изненада ще има и за нас, но трябва да оставим биберона на партито, за да получи подарък. Така стана, вечерта само ми предложи да купим нов биберон, а аз казах, че на магазина има единствено бебешки биберони, за каки и батковци няма. Спокойно прие ситуацията, но беше осъзнато решение, а не наложено само от мен.
Извинете ме, дълъг стана поста, но наистина съм против "дресировките" . Като беше бебе и АМ давах извън режима, ами живо, здраво и нормално си ми е детето. Спокойствието му, емоционалният комфорт, чувството за доверие към мама за мен са изключително важни.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 15:19 от Lilka N.

# 492
Честно казано съм против подобни "дресировки". Детето е жив нормален човек и ако участва в процеса, нещата се случват бързо и лесно. Все пак се касае за неговите усещания и комфорт, а не амбиции на баба и други роднини.
 NadyaG, натоварвате и себе си и детето.  Не съм съгласна и с твърдението за "връщане назад" в случая. 5 месеца са изключително много време и ако нещо щеше да се случи до сега да е станало сто пъти.
Как беше при моето дете- памперса махнах на 2г4м, като обясних, че  мама, татко, баба, батко, леля, кака и т. н. ползват тоалетна. Купих много красиви гащички, седалка за тоалетна( гърнето го въведох по-късно) и това беше. Първият ден се напишка 2 пъти, защото ми казваше, че има пиш след като вече започва да пишка.
От там нататък разбра как се прави😁 и ходехме по негова инициатива до тоалетна. Това беше - само два пъти се напишка. Навън слагах памперс първите дни, защото се притесняваше да си свърши работата пред други хора.
Нощния памперс махнах по негово желание след седмица, не сме имали мокри чаршафи никога.
А гърнето купих по-късно, защото тоалетната беше много по-интересна, обичаше да пуска водата по всяко време😂
Относно биберона бях опитала какво ли не да го откаже - крих го, рязах го, обяснявах, че врабчето го е взело, но детето си го търсеше, рев, писъци, и аз го давах отново. Както вече казах, против дресировките съм. На 2г 6м бяхме канени за пръв път на детски рожден ден и аз обясних, че подарък-изненада ще има и за нас, но трябва да оставим биберона на партито, за да получи подарък. Така стана, вечерта само ми предложи да купим нов биберон, а аз казах, че на магазина има единствено бебешки биберони, за каки и батковци няма. Спокойно прие ситуацията, но беше осъзнато решение, а не наложено само от мен.
Извинете ме, дълъг стана поста, но наистина съм против "дресировките" . Като беше бебе и АМ давах извън режима, ами живо, здраво и нормално си ми е детето. Спокойствието му, емоционалният комфорт, чувството за доверие към мама за мен са изключително важни.
Не съм сигурна, че сте прочели всичко, което написах. Детето ми имаше проблем с бъбреците. И днес за пръв път ака в гърнето Simple Smile. При вас е станало доста лесно и на подходяща възраст. В моя случай нещата са малко по-сложни. И аз съм против дресировката и бонбоните, и никой не ми се бъркал никога кога да махам памперса. Но има някои норми и стандарти за учене и развитие, които ако бъдат сериозно прескочени, това би могло да значи здравословен проблем. Аз кърми х и биберон не ползвах, против съм. Там няма какво да кажа. Като отбих на 1 година започна да си смуче палеца. И така 9 месеца...смуче нон стоп...взех й Даум Екзол, въпреки възмущението на някой хора, намазах, гък не каза, на другия ден не го близна повече Simple Smile всеки с проблемите си
Търся мнение на някой, който е в моята ситуация, а не в стандартна. Гащи, седалки, куку и т.н. отдавна съм се пробвала. Благодаря все пак Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 17:43 от NadyaG

# 493
Извинявайте, че се намесвам така, но го виждам за втори-трети път. Какво е куку? Така викат децата ви на гърнето ли?

# 494
И аз казвам куку, а не гърне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт