Дяволското гърло Тема 6 "Три жертви и никаква следа!"

• 30 391
  • 618
  •   1
Отговори
# 75
Ето го нашият убиец Wink. Този кадър май е от епизод, който не сме гледали, нали 🤔. Асен в стаята за разпит, ядосан... Кадърът не е от предишния епизод, там беше без яке и беше спокоен, защото знаеше че Мия е много далеч от истината. На снимката обаче крещи. Като в онзи кадър с мъжа, който крещи, но виждаме само долната половина от лицето му.

# 76

Каракехайов е убит на празника на Свети Спас, нали? Май и тук изборът на ден не е никак случаен. 
Аз съм съгласна, напълно с това..............

"И трите жертви са наказани, защото помагат на мюсюлмани." Не  съм съгласна  с това
Мия каза, че има нещо  дълбоко лично. Отрязан език , ръка и извадени очи.
 Профилът на убиеца би трябвало да е нещо такова: Християнин, религиозен, добре познаващ Библията и легендите. Хладнокръвен и сръчен, с внимание към детайлите. Местен, който добре познава планината, както и разположението на камерите в района.
Нещо, което ми направи впечатление в 1-ви епизод, бяха думите на Руфинка “Аллах е добър”. Сякаш го оправдава, но защо?                  Болест!!!!
Другото Страхил и иконите, на които е майка му. Не ви ли се струва малко странно това, да не кажа по-силна дума 🤔.
[/quote]

# 77
Учудва ме и мен, че Чанова има толкова много гласове...
Наистина ли смятате, че тая жена обикаля по кози пътеки и разфасова мъже и овце?

Относно това, което се върти от началото, че ще симпатизираме на убиеца - мисля, че думите на Йорданов не бяха с този смисъл.
Той каза нещо от сорта, че за някои ще има хепи енд, в зависимост към кого сме насочили симпатиите си. Т.е. едни ще завършат благополучно, други - не.

Но дори и да приемем, че убиецът ще се окаже положителен герой, не смятам, че това се отнася за Асен.
Мисля, че замисълът на неговият образ е да бъде лошото момче и да буди фалшиво подозрение. Добрият и лошият брат - Филип и Асен.
Предполагам това, че в един момент Асен получи толкова симпатии е изненада за екипа. Не ми изглежда да е замислен като положителен образ.
Нещо подобно стана и в ОЖ с Калин и Александър.

# 78
  • ENGLAND
Срахотни сте, такива анализи правите, че сигурно и авторите ще се изненадат, ако четат тук.

# 79
Здравейте,и аз много размишлявах над това кой е убиеца и за сега не виждам мотив от страна на нито един от героите.
После се замислих над думите на Руфинка,как казва,че злото се е събудило(ако правилно съм разбрала).Това ме наведе на мисълта,че убийствата може да не са свързани или по-точно не са извършени от един и същи човек и мотивите са различни,а ритуалите може би са извършени с цел заблуда,че убиеца е един.
"Злото се събуди"ми звучи буквално като нещо от което хората изпитват страх и е свързано с местни легенди и подобни,като например върколаци,вещици и магии.Сигурно звучи най-налудничево от всички версии които имате,но най-странно ми е,че за нито една от жертвите не се говори какъв живот са имали,с кой са живели,проблеми,работа,споменават се детайли и до там,за това аз не намирам мотив те да бъдат убити.Финала на сериала ще бъде или зашеметяващ или пълно разочарование.Редактирам се,защото забравих да добавя,че подозирам цялото семейство Чанови да имат връзка с убийствата,не конкретно Филип или Асен,майката или бащата,защото в много от интервютата казваха,че става въпрос за голяма семейна драма.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 00:25 от Ан3л

# 80
  • София
Флора, благодаря ти и аз за преговора! Ето че нещо ми направи впечатление - в бележката на чакалото пишело "Следят ме". Дали не е бил убиецът този, който го е следил...?! Защо наистина зарязаха разследването на тези улики...

# 81
Това е малко офтопик, но наскоро изгледах първия сезон на така нашумелия шведско-датски сериал Мостът, който малко ме разочарова. Може би очакванията ми бяха доста завишени в този случай, а и на моменти беше твърде предвидим.

Но онова, което ми направи впечатление в този сериал, беше, че жертвите наистина бяха свързани помежду си, но не по начина, по който изглеждаше първоначално. Мотивите на убиеца бяха в миналото и се оказаха много лични.

Затова се замислих дали и сега този мотив, който се прокрадва, с религията не е само фасада? Дали убиецът целенасочено не си играе с полицията и ако е така, към кого се стреми? За какво му е да изпраща ножа например?

# 82
  • София
Дона, благодаря за темата. Simple Smile
Флора, благодаря за старанието. Ти правиш нещо, което мен ме домързя. Браво. Simple Smile

Относно анкетата. Ами след епизод 1 първия ми заподозрян ей така по първо впечатление и инстинкт бе Асен, следващия гледайки вече епизод 2 бе Краси, като Краси се засилваше с развитието на историята, а при Асен обратното. Докато не дойде епизод 4 от който насам много сериозно подозирам и Филип. Това е моята градация и към момента имам двама заподозрени, Филип и Краси. И за тях двамата гласувах. Но все още няма за какво да се хванем и да се плеснем по челото и извикаме ''Еврика''  Grinning Което е плюс за екипа все пак. Аз лично изключвам екипна работа и за това в моите съждения изначално отхвърлям евентуално мозъци зад кулисите като дъртите Чанови и пр. Но не изключвам убиецът на Недко да не е търсения сериен убиец, т.е. това са отделни престъпления. Но това са някакви 10/20% макс.
Мисля, че е един човек и че е започнал с Недко, може би спонтанно (трябва да се разнищи още историята около Амена и малкото момиченце, както и за сиропиталището), но след това се е превърнал в стряскащия Руфинка, Шейтан. Simple Smile

# 83
На мен ми се струва почти невъзможно, Филип да е убиецът. Първо той е много често изнервен, притеснен, ръцете му треперят както се видя в 1-ви епизод, нали за това Чанов старши го дръпна на страна и му каза да се успокои и да се овладее. Убиецът според мен е спокоен, прецизен и много гениален за да направи всичко с такава точност. А и някак не се връзва Филип (главния разследващ полицай) да е убиец. Това е все едно, в „От Местопрестъплението“, Хорейшио да ги убива. Grinning Grinning Grinning

# 84
Определено не го виждам Филип как.ще вади очи, ще обрязва.
Оф, да не би пък Асен да е? Той не се поколеба да реже вените на пчеларя!

# 85
Освен това Филип на мен не ми изглежда религиозен.

# 86
В анкетата няма отговор "Все още не сме видели убиеца (забравих да го предложа). Ще е интересно да видим колко хора смятат така. Аз лично толкова много се фокусирах върху познатите лица, че забравих за тази възможност.

В крими сериалите понякога виждаме кадри, следи и накрая се оказва съвсем непознат за зрителя човек с много личен мотив.

# 87
  • Street of Dreams
Наистина много се фокусираме върху убиеца.

Тъкмо си мислех, че ако не участвах в тази тема, нямаше да се замисля много, че може да е един от героите - просто щях да си гледам и развръзката щеше да е МОЖЕ БИ по-интересна.

Много време ни оставят за спекулации - цяла седмица.

# 88
Нещо ви изпуснах ! Доне , благодаря за темата  Ice Cream.
Аз продължавам да  мисля ,че Филип по някакъв начин е смачкан от баща си , има някаква унизителна тайна от миналото и сега просто е превъртял стар ерген .

# 89
Здравейте! Скоро Ви открих и изчетох почти на един дъх. За мен най-сериозният заподозрян е Асен. Въпреки,че го бях отписала, така да се каже, по едно време. Беше споменато, че убиеца ще се окаже някой, на който симпатизираме. За момента той има най-много "почитатели" - във ФБ страницата е пълно с такива. Признавам си и аз съм от тях 😀 Друг жокер,който беше пуснат - виждали сме го мисля във  всяка серия и е дете,което живее в гората, също като в песента. Считам,че убиецът също е и един от главните герои упоменати в официалната страница на филма. Ако вярваме на предсказанията и способностите на Руфинка,тя би трябвало да познае убиеца,ако го види. Единствените ,с които не се е засичала са Асен и Мия. Мия някакси не ми се струва да е. Знаем от огледа на К.,че са направени прецизни разрези на очите - спомнете си само как Асен изкопчи признания от пчеларя! Следващото нещо,което ме клони към него е вярата и библията,която показаха на флаш момент. Освен рисунката на Амена имаше още 2 рисунки- на кон и на църква. Църква,която Владо има качена в инстаграм и споменава,че е ключова за сериала. Отделно много лесно повярвахме на историята му за осиновяването. Потвърдена единствено от него. А и тази рисунка на жена,която много  ни прилича на Чанова за мен си е точно тя- Чанова,неговата майка. Осиновеното дете си мисля,че е Филип. Точно и това може да се окаже драмата в неговата история. Когато се сбиха двамата,Чанов удари Асен,защото му е истински син,човек би посегнал като че ли на своето,отколкото на "чуждото" дете.  Видяхме и Чанова,как убедено говореше,че видиш ли Асен не може да е убил никой, "то просто е невъзможно", а натякванията и укорите й към Филип по отношение на Емилия са очевидни вече няколко пъти. И как така Филип не помни,ако  е по-големият, а Асен осиновен около 2 годишен?
 Бонус към профила на убиеца - познава добре местноста,бил е полицай и е наясно къде има камери и как да ги избегне. Явно има някаква драма около осиновяването на Филип. Изнасилване,мюсюлмани,изоставяне. Може затова погребаната жена да е полудяла. Намирайки Джамила в гората,Асен си припомня историята,която е научил незнайно как и решава да въведе правосъдие един вид. Убива Недко,който разделя Амена и дъщеря й и го закопава. Минава месец,в който да кажем научава,че отговорни за съдбата на Филип са и двамата каналджии.

Общи условия

Активация на акаунт