Дяволското гърло Тема 6 "Три жертви и никаква следа!"

• 30 675
  • 618
  •   1
Отговори
# 390
Стига дее, Донка ще играе до края, така беше казала в едно интервю.
Според мен този, който я бутна е случаен натъкнал се на убитата преди тях, дошъл за рецепта.

# 391
  • София
Това е за Апокалипсиса. Идва звяр, язден от блудница. Това е описанието на блудницата предполагам.

# 392
Добре. Ето част от 17 глава, откровение на Йоан: “Жената бе облечена в пурпур и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и нечистотиите от нейното блудстване.” После има за царе, за власт...А защо Филип го чете?
Това може да е разковничето за чашата в ръката на докторката  newsm78

# 393
  • Бургас
...А защо Филип го чете?

Доколкото видях, той държи лист в плик, т.е. това е улика - вероятно е изпратен/намерен от/у заподозрян.
Thinking 
Обикновено образът на Голямата Блудница, символизиран от древен Вавилон е метафора и на нашия съвременен свят. Забравил Божиите заръки и робуващ на материалното/езичеството/греховните съблазни - т.е. на Звярът/Сатаната/Шейтан/Порока... Такива ми ти работи.

# 394
  • Street of Dreams
За Йоан се сещам само историята за цар Ирод, който се е оженил за жената на брат си и танца на доведената дъщеря, ако се сещате.

# 395
Пупурният цвят е цвета на греха.

# 396
Това е за Апокалипсиса. Идва звяр, язден от блудница. Това е описанието на блудницата предполагам.
Да.

# 397
Сега се замислих и аз за думите на Руфинка "..Живот даваш - смърт получаваш". Може би Мия ще спаси някого с цената на нейния живот. Вероятно Диана.

# 398
Да не би пък чашата да е символ на лекарите и фармацевтите, със змията с отрова.

# 399
Да не би пък чашата да е символ на лекарите и фармацевтите, със змията с отрова.
Попринцип това е символа на познанието. Змията с това се свързва. Тя е един вид огънят на Прометей.

Аз доколкото знам змията е Лилит, първата съпруга на Адам. Тя е и символ на блудницата и грехопадението.

# 400
Като чета някои от тезите и предположенията за убиеца наистина ми става смешно. Особено за Язов - съпругът на Мия. Пълна фантастика.

"Вчера,както дадоха жертвата беше скоро убита."
  - цитат. Как разбра авторът на тази мисъл това?????

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 13:09 от *Melanie*

# 401
  • София
Сега се замислих и аз за думите на Руфинка "..Живот даваш - смърт получаваш". Може би Мия ще спаси някого с цената на нейния живот. Вероятно Диана.
Да, точно това си мислех и аз до снощния епиод. Но опасността за Диана мина (засега), а бебето и Донка пострадоха и съдбата им е неизвестна.
Тъй като още в началото казаха, че няма как да сннимат втори сезон със същите главни герои,си мисля, че един от двамата - Мия и/или Филип ще бъде или убиец, или жертва в края на сериала.

# 402
Тъй като още в началото казаха, че няма как да сннимат втори сезон със същите главни герои,си мисля, че един от двамата - Мия и/или Филип ще бъде или убиец, или жертва в края на сериала.
Може би и двете?
А ако единия брат - Филип например - е убиец, а другият е разбрал и тихомълком му “замита” следите, без дори да му казва?

# 403
  • София
Филип убива и Мия, и след това и себе си.

# 404
Аз отдавна съм писала и съм сигурна, че един от двата ще умре накрая на сезона.

Общи условия

Активация на акаунт