Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Plovdiv, Bulgaria
Ами, не, вечерях си и през нощта в 2 тръгнахме към родилното с изтичащи води. Оперираха ме на сутринта към 10 по спешност (раждане така и не започна, но водите намаляха, нямах болки, нито контракции, 2 см разкритие откакто ме бяха приели не мръдна, на системи и т.н)
А да ви питам един тъп въпрос, че забравих да питам АГ, а ще ходя другата седмица за болничен. Нали се носи една карта, в която се пишат болничните. Тази от предишната бременност (2016) върши ли работа или да взимам нова? Че трябва да мина и през джипи да ми я завери май..

# 586
Ами, не, вечерях си и през нощта в 2 тръгнахме към родилното с изтичащи води. Оперираха ме на сутринта към 10 по спешност (раждане така и не започна, но водите намаляха, нямах болки, нито контракции, 2 см разкритие откакто ме бяха приели не мръдна, на системи и т.н)
А да ви питам един тъп въпрос, че забравих да питам АГ, а ще ходя другата седмица за болничен. Нали се носи една карта, в която се пишат болничните. Тази от предишната бременност (2016) върши ли работа или да взимам нова? Че трябва да мина и през джипи да ми я завери май..
Амбулаторния картон , там сд вписват болничните. Той може да го имате и от 10 години

# 587
  • Sofia
И аз ще раждам секцио, защото бебка е седалищно. Миналата седмица насрочиха и датата.

# 588
zhr89 че какво пък като сте дребна?
Аз съм 1.58 и двете ги родих нормално. Да не говорим, че в стаята ми момичето никак не беше едро и даже слабичко и беше родила нормално а бебето беше 4150.

# 589
Момичета, не е ли рано за насрочване на дати? Все си мисля, че за дата трябва да сме поне 38-ма за едноплодна и 36-та за двуплодна бременност.

# 590
  • София
Ми то е много относително. Миналия път родих в 37. Та никога не се знае.

# 591
Според мен когато има медицинска причина го насрочват от рано за да се презастраховат,че няма да се случи нещо докато чакат с бебо или родилката ,а и след 36та то си е готово за раждане и може и само да реши да излиза.

# 592
  • София
Аз не знам все още как ще раждам. По принцип нормално, ако няма индикации за секцио. Първото ми раждане също беше нормално. Само че от първата бременност се сдобих с пъпна и ингвинална херния - уж не са проблем, ама ще го обсъдя с док.

# 593
Аз не знам все още как ще раждам. По принцип нормално, ако няма индикации за секцио. Първото ми раждане също беше нормално. Само че от първата бременност се сдобих с пъпна и ингвинална херния - уж не са проблем, ама ще го обсъдя с док.
Как така не е проблем? При мен заради операция отпреди 6 години от ингвинална херния , раждането ще е секцио , защото от напъните може пак да се изсипя и да стане проблем.

# 594
zhr89 че какво пък като сте дребна?
Аз съм 1.58 и двете ги родих нормално. Да не говорим, че в стаята ми момичето никак не беше едро и даже слабичко и беше родила нормално а бебето беше 4150.
Не знам и аз това се чудя все още... единствено ме притеснява да не се наложи да използват вакум или друг и инструмент.

# 595
Моя док казва, че вече всеки иска секцио, да не се напъва, аз искам нормално, дано всичко е наред.
Минах 3та ФМ, всичко е наред, бебка е 1800 гр, очаквах повечко да е качила, но другия път.
Шийката обаче ми е леко скъсена 2.5 мм, каза, че е на границата и ми каза повече лежане и почивка. Увеличи магнерота и изписа нош па. Офф, вече искам да идва юни. При вас как е шийката?

# 596
  • София
Днес официално ми спряха магнезия. Бебето е 2800, 36 седмица и чакаме.
В болницата са направили разместване на кабинетите, та в 8 сутринта ми дойде леко объркващо. Паднах се при друга жена за тоновете, омаца ме цялата с гел...и дрехите и всичко, не можа да ми намери бебето, после пък то много мърдало и за това тоновете прекъсвали...абе един час загубих.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 10:44 от ditmade

# 597
zhr89 не мисли най-лошото и не оставяй да те наплашват излишно. Ако всичко върви нормално не се притеснявай. Бъди спокойна и всичко ще е наред. А и в болницата всички се грижат за това мама и бебе да са наред. Всеки ден, цял ден това правят - израждат. Слушаш и изпълняваш какво ти казва акушерката и няма да имаш проблеми.

# 598
Elsi86  в коя г.седмица си? Аз съм в 35 +5 и моята шийка е същата 2,5, но докато каза че вече съм в деветия почти и е съвсем  нормално това раздвижване и няма никакви притеснения. Единствено каза,че вероятно просто няма да дочакам термина си, който е на 05.06 , а ще родя още в Май месец. Остави ми магнерота и някои други неща да пия още седмица, за да се застраховаме и ще спирам всичко след 37 седмица.

# 599
Elsi86  в коя г.седмица си? Аз съм в 35 +5 и моята шийка е същата 2,5, но докато каза че вече съм в деветия почти и е съвсем  нормално това раздвижване и няма никакви притеснения. Единствено каза,че вероятно просто няма да дочакам термина си, който е на 05.06 , а ще родя още в Май месец. Остави ми магнерота и някои други неща да пия още седмица, за да се застраховаме и ще спирам всичко след 37 седмица.
Аз още съм в 32+1 г.с. Каза че спираме магнерота от 34-35 г.с.,но дотогава пак ще ходя да ме види.

Общи условия

Активация на акаунт