Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 094
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
А някой знае ли как стои въпросът с избора на педиатър? Преди раждането ли го избираш или след това? И ако ти е първата бременност, не си ходила по педиатри и нямаш впечатления от конкретен педиатър, как ще го избереш?
Мислите ли предварително да отидете при няколко и да питате кой как работи или просто ще се запишете при някой, а после ще го сменяте ако не ви хареса?
Разпитвам приятелки с деца, но никоя не е доволна от нейния, че да ми го препоръча. Знам, че повечето сте от София и не искам препоръки за конкретен, а по скоро принципно как процедирате.
Изобщо ми е много мътно това с педиатъра...

# 196
  • София
За две години съм сменила трима. Сега съм доволна, но продължавам да го водя и на частния на който го водя от както се е родил. Първия го избрах случайно, после по препоръки звънях насам натам, но всички препоръчани ми отказаха. За това и следващите двама избрах на случаен принцип. На третия път да речем, че съм уцелила. Вече година сме при него.

# 197
Моята лична е педиатър, аз съм доволна от нея, имам близки, които записаха дечицата си при нея и също са доволни. Последно като ходих при нея я попитах, дали ще има възможност да поеме и нашия младеж. Беше окау, разбрахме се да се чуем, когато ни изписват, и тогава вече ще се уреждат формалностите.

# 198
И аз да се отчета, днес бях на ЖК, доки каза, че матката ми е доста чувствителна и да увелича дозата на магнезия, да се пазя много и да гледам да остискам поне до 12.05 (на 15.05 влизам в  9 м).А за КЗ ме праща на ендокринолог.Също така каза, че бебео е добре изоставал с 1 седмица, но бил добре идеален за нормално раждане .Утре съм на 3-та ФМ в 32г.с  да видим и там какво, ще кажат

# 199
а аз нямам нито една ФМ , и нямам представа защо никой нищо не ми споменава за нея.

# 200
и на мен следящия АГ не ми е казвал за ФМ.Аз сама си реших да си запазя час и да отида.Ходих веднъж към двадесет и някоя седмица, ако не се лъжа и сега в 32(д-р който ми я прави ми каза тогава да отида)

# 201
  • София
Благодаря за отговорите за епидуралната упойка. Става въпрос за Първа АГ Св. София. Сега гледам ценоразписа: http://1agb.com/media/1907/cenorazpis_final_03042019.pdf На трета страница има едно "Обезболяване при раждане - безплатно".  Thinking Ще трябва да поразпитам.

# 202
  • София
Със сигурност във форума има тема за тази болница. Разпитай там.

# 203
а аз нямам нито една ФМ , и нямам представа защо никой нищо не ми споменава за нея.

Бях в чужбина и изпуснах втората. Сега ще опитам да отида на третата.

# 204
Аз да ви питам от кога ще се ходи да се слушат тоновете на бебето и колко често.Днес забравих да питам

# 205
  • София
Ходя от 31 седмица, първо през две,сега през една.

# 206
Аз да ви питам от кога ще се ходи да се слушат тоновете на бебето и колко често.Днес забравих да питам
аз питах днес доктора, каза че хората ходили от 31-32 седмица, но имало случаи да не ги хванат и ми препоръча да ходя от 34-та,за да ми било спокойно.

# 207
Аз също не съм ходила на ФМ,но защото моя гинеколог си ме гледа на 4Д всеки път и ме уверява че всичко си е наред.Иначе той прави на частно ФМ ,но ако си водиш при него бремеността е безплатно.Относно педиатъра,моя личен лекар е и съм при него от от дете.Записах баткото при него и сега бебчо пак ще там.Доволна съм много,но се познаваме от много години,приятел е с баща ми и ни обръща доста внимание.Лично дойде като се роди баткото и ми даде много полезни съвети.

# 208
При мен тоновете ги слушат от 26 г.с., явно е по преценка на лекаря откога да се започне.

# 209
  • София
Той педиатъра е длъжен лично дадойде на първо посещение при бебе.

Общи условия

Активация на акаунт