Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 162
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
На мен нищо не ми дават от консултациите, акушерките си пишат разни неща в тяхните папки. Док само има казва, или им дава снимка от ехографа.
Ани, как е СУЕто? Само за левкоцити АБ е странно, болна ли си? Не знам и аз вече, като чета за разни инфекции, които протичат без да знаем и засягат плацента, бебчо и т.н.  Най-добре се консултирай с още някой.

# 331
Каква е ролята на тия фишове? На мен на последния преглед за първи път ми дадоха, иначе само амбулаторен лист...
Аз си ги събирам и мисля, че ако се наложи нещо да можеш да ги дадеш и да документираш, че си бил всеки път и какво е измерено. То вътре нали си пише дори дали е доплер или стандартен преглед с обиколки, грамажи и всякакви други неща.

# 332
Здравейте момичета! Вчера бях на консултация бебка е доста порастнала около 1800 грама, доста активна, сърчицето бие нормално, кръвопотока също е наред.
Исках да попитам майките, които ще раждат със секцио- колко е нормалния престой в болницата(при нормално протекло възстановяване)?

# 333
Здравейте момичета! Вчера бях на консултация бебка е доста порастнала около 1800 грама, доста активна, сърчицето бие нормално, кръвопотока също е наред.
Исках да попитам майките, които ще раждат със секцио- колко е нормалния престой в болницата(при нормално протекло възстановяване)?
4-5 дни

# 334
На мен АГ ми изписа АБ за леко завишени левкоцити но аз мисля да не го пия , вие какво мислите
Много странно ми звучи АБ при липса на инфекция... Ако има установена конкретна патогенна бактерия, при всички положения се изписва, но само за завишени левкоцити за пръв път чувам.

# 335
  • Сандански
Нормалният престой е 5 дни, ние с моето бебе бяхме 7, защото бяхме на антибиотик (аз 5 дни , тя 7).
При секцието по-рано от 5 дни не изписват. На мен на третия ден ми дадоха бебето при мен.

# 336
Нашия татко ще ходи в казарма през юни, та в предвид, че сме в чужбина раждането ще е в края на 36 или в 37 седмица, ако не пожелае нещо друго самото бебе (сега съм в 31+4)следящата ми лекарка ще отсъства 10 дни, та вчера минахме и през регистратурата да попитаме за цени и друга информация, тъй като оставя малко, та там разбрах, че престоя е 2 дена - няма нормално няма секцио - всичко 48 часа, разбира се, ако няма нещо проблеми. Та доста странно ми стана. Тук (в Турция) навсякъде практиката е такава от държавните до най-хубавите болници, но все пак...

# 337
На мен АГ ми изписа АБ за леко завишени левкоцити но аз мисля да не го пия , вие какво мислите
Много странно ми звучи АБ при липса на инфекция... Ако има установена конкретна патогенна бактерия, при всички положения се изписва, но само за завишени левкоцити за пръв път чувам.
Ами и аз така мисля. Нямам абсолютно никакъв симптом за болест нито имам бактерии.

# 338
Ами и аз така мисля. Нямам абсолютно никакъв симптом за болест нито имам бактерии.
Мен ако питаш, консултирай се с друг лекар ако са ти наистина високи левкоцитите и не бързай да пиеш антибиотик безпричинно. Между другото колко точно е стойността им?

# 339
Мен ако питаш, консултирай се с друг лекар ако са ти наистина високи левкоцитите и не бързай да пиеш антибиотик безпричинно. Между другото колко точно е стойността им?
В момента са 14.92 , при референтна горна граница 11.84

# 340
И  моите са завишени и АГ ме накара да пусна стерилна урина.Вие правихте ли.И аз не чувствам да имам някакви симптоми, добре съм си,ще изчакам да излязат резултатите

# 341
И  моите са завишени и АГ ме накара да пусна стерилна урина.Вие правихте ли.И аз не чувствам да имам някакви симптоми, добре съм си,ще изчакам да излязат резултатите
Да , даже няколко пъти пусках урина , абсолютно никъде нямам нищо. консултирах се с лекаря който ще ме изражда каза ,че за бременна не са завишени и няма нужда от АБ.

# 342
Да , даже няколко пъти пусках урина , абсолютно никъде нямам нищо. консултирах се с лекаря който ще ме изражда каза ,че за бременна не са завишени и няма нужда от АБ.
И аз това щях да кажа - четох, че горна граница и то за 2-ри триместър(за трети не видях инфо) е 15. Така че логично е че през трети триместър биха се повишили още. Питах и хематолог и ми каза, че най-честите отклонения при бременни са левкоцитоза и анемия, като левкоцитозата може да продължи 6 - 8 седмици след раждане.

# 343
Моите левкоцити са 15,6 вече. Лекарката ми и аз също не се притесняваме от това, като тя ми обясни че за бременни се повишават. Нямам симптоми на каквото и да е. На първите изследвания в края на 3 месец ми бяха 13.

# 344
Момичета, да ви питам знаете ли трябва ли да се носят документи в НОИ за майчинството. Моят термин наближава и се чудех дали трябва да им нося нещо като се роди живот и здраве бебка или всичко е електронно.

Общи условия

Активация на акаунт