Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 110
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз да питам понеже сега не мога да пия никакви хапчета и се чудех за обезболяване мога ли да си слагам свещички с парацетамол. Знам, че предишните месеци при настинка някои доктори разрешават да се пие ама в края на 8мия. И мен ме тормозят хемороидите сега след системите направо ще се пръснат. Мажа и аз ама много ме болят и от болките и контракции получавам. Дано понамалеят малко, че е ужасно.

# 451
Аз, като родила вече и второто да кажа, че няма никаква философия в това дишане. Просто като дойде контракцията дишах силно и учестено през устата, а може да пробвате силно вдишване през носа и издишване през устата. Аз допуснах грешка при напъването. Щях да родя с два напъна, но станаха четири докато акушерката ми каза , че не го правя правилно. Всъщност трябва да се поеме максимално въздух и без викане и отваряне на устата ( защото излиза въздуха и напъна не е силен) и навеждане напред а не отпускане назад трябва да се напъне, но все едно ще ходите по голяма нужда. А пък аз единия път се бях свила там и акушерката вика нищо не напъваш. Така че и това е важно.

# 452
  • София
Първия път точно с три напъна родих. Поемаш въздух, задържаш, без викане напъваш като за тоалетна и готово. За това слуша акушерката и правиш точно каквото казва.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 10:10 от ditmade

# 453
Аз пък нямам търпение до петък, да видим бебка. Понякога така мърда силно, че ми втърдява корема. Това пак е контракция нали? Също така явно се изпъва и усещам напрежение върху шийката ли, пикочния мехур ли и все се шашкам. Случва ли се на вас?
Как са бебчовците на родилите майчета?

# 454
Elsi86 и аз мислех, че втвърдяването са контракции, но не са. Ако цялата матка ти е втвърдена - да, но частична контракция доколкото разбрах - няма.При мен освен мърдането на корема ми, понякога някоя девойка изпъва крак, ръка или глава и на това място ми е камък корема, докато не се премести.
Едната си е полегнала върху пикочния ми мехур и от време на време при ходене болката става доста силна - почивам и тръгвам пак. Според мен силните болки са позиви за уриниране, но с притискането са болезнени.
Разбира се док ще каже най-добре, но за щастие при мен няма контракции или скъсяване на шийката, а вече сумарно са над 3 кила и си тежат. Другата седмица започваме тонове и ще следим за контракции.
Измислих си дата за секциото - 3-ти юни. Само да издържим до тогава и да се развиват добре. И разбира се доки да не е отпуска, че обикновено излиза началото на юни, ама ако се наложи - ще стискам Grinning

# 455
Elsi86 и аз мислех, че втвърдяването са контракции, но не са. Ако цялата матка ти е втвърдена - да, но частична контракция доколкото разбрах - няма.При мен освен мърдането на корема ми, понякога някоя девойка изпъва крак, ръка или глава и на това място ми е камък корема, докато не се премести.
Едната си е полегнала върху пикочния ми мехур и от време на време при ходене болката става доста силна - почивам и тръгвам пак. Според мен силните болки са позиви за уриниране, но с притискането са болезнени.
Разбира се док ще каже най-добре, но за щастие при мен няма контракции или скъсяване на шийката, а вече сумарно са над 3 кила и си тежат. Другата седмица започваме тонове и ще следим за контракции.
Измислих си дата за секциото - 3-ти юни. Само да издържим до тогава и да се развиват добре. И разбира се доки да не е отпуска, че обикновено излиза началото на юни, ама ако се наложи - ще стискам Grinning

И аз мисля за 3 юни ❤

# 456
Аз за дишането изгледах в ю тюб една лекция на Елена Василева (акушерка от М дом София), от тазгодишния форум на списание Кенгуру. Тя е страхотен оратор, жалко че към Варна идва рядко. Демонстрира как да се диша между и по време на контракции, много ми хареса. С предното раждане дишах много плитко явно заради болката вече към края и ми причерня (и от умората, не бях спала и яла, защото започна през нощта)

# 457
Аз пък нямам търпение до петък, да видим бебка. Понякога така мърда силно, че ми втърдява корема. Това пак е контракция нали? Също така явно се изпъва и усещам напрежение върху шийката ли, пикочния мехур ли и все се шашкам. Случва ли се на вас?
Аз гледам дали става твърд отдолу под пъпа, ако и там е твърд е контракция, ако там е мек не е контракция. Но при мен над пъпа и отстрани винаги е твърд, не знам при другите дали е така.

# 458
Някой да разбира от тези резултати:
Лактобацили - редуцирани
Левкоцити - липсват
Епителни клетки - единични

# 459
Добре са Simple Smile Сега с пожелания и микробиологията да не изолира нищо и си екстра.

# 460
Благодаря ти Avonavi, зарадва ме! 😊

Добре са Simple Smile Сега с пожелания и микробиологията да не изолира нищо и си екстра.

# 461
Някой пие ли в момента биозин мама?? Аз го пия от доста време сигурно 3 месеца и хапчетата винаги са били бели. Онзи ден си купих и днес ми направи впечатление, че този път са розови. Каква може да е причината според вас?

# 462
  • София
Пия го от началото на бременността и през миналата бременност, винаги са ми били розови.

# 463
Моите са бели. Мисля, че винаги са били такива.

# 464
И при мен са бели.
Ако някой го интересува, в емаг има ваучери от Ивентас за 15% намаление за продукти на Авент, но е до 29.04. Ще си поръчам помпа за кърма, но се чудя за шишетата. Вие какви мислите да използвате от полипропилен или стъклени?

Общи условия

Активация на акаунт