Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз не знам все още как ще раждам. По принцип нормално, ако няма индикации за секцио. Първото ми раждане също беше нормално. Само че от първата бременност се сдобих с пъпна и ингвинална херния - уж не са проблем, ама ще го обсъдя с док.
Как така не е проблем? При мен заради операция отпреди 6 години от ингвинална херния , раждането ще е секцио , защото от напъните може пак да се изсипя и да стане проблем.

Ами, аз нямам операции, тя си е прибрана и не ми е правила проблем досега. Хирурзите казаха, че няма нужда нищо да се прави и мога да бременея и да раждам. Но ще го изкоментирам пак задължително, че все пак си е напъване. Ох, ама хич не ми се иска само заради това да ме режат, ама както кажат лекарите.

# 601
Да магнерота и аз го пия 3х2 иначе, така до 36-та седмица и каза 37 да го намаля на 3х1 и да го спирам. Всеки го изписва различно явно. Не се притеснявай, щом са казали да полежаваш повече така и трябва. Аз досега правих същото, лежах си по цял ден, за да се застраховам от изненади. Малко ти остава, бъди спокойна и положителна!

# 602
С баткото бях секцио,защото беше седалищно.Сега си мисля че пак ще съм секцио,нищо не сме се разбрали още,доктора ми каза че в 36седмица ще прецени.Ама повечето доктори се презастраховат.А и 2ро раждане да ми е като 1во леко ме ужасява,но каквото такова.На 20 май съм на преглед и ще ми пуснат 45 дневния и ще го поразпитам хем да се подготвя психически.Simple Smile

# 603
Аз не знам все още как ще раждам. По принцип нормално, ако няма индикации за секцио. Първото ми раждане също беше нормално. Само че от първата бременност се сдобих с пъпна и ингвинална херния - уж не са проблем, ама ще го обсъдя с док.
Как така не е проблем? При мен заради операция отпреди 6 години от ингвинална херния , раждането ще е секцио , защото от напъните може пак да се изсипя и да стане проблем.

Ами, аз нямам операции, тя си е прибрана и не ми е правила проблем досега. Хирурзите казаха, че няма нужда нищо да се прави и мога да бременея и да раждам. Но ще го изкоментирам пак задължително, че все пак си е напъване. Ох, ама хич не ми се иска само заради това да ме режат, ама както кажат лекарите.
Хернията не е за пренебрегване. И аз исках нормално , но след няколко консултации с лекари всеки от тях каза да не поемам излишен риск. Риск и за бебето и за мен

# 604
Elsi86 и аз съм в 32+ и на мен ми каза скъсена шийка 25 мм + лек конус, където е главата на едната бебка. Нямам грам контракции, но явно от тежестта е намаляла. Ошашках се първоначално, после започнах да слагам и сутрин и вечер по 3 утрогестана вагинално и уж се пазя, но нито мога да лежа по цял ден, нито мога да не ходя - все още търся педиатър, зъби правя, че то не са венци, не са кариеси с бебки и просто си казах, че няма да го мисля повече.

# 605
Elsi86, вагинално ли ти измериха шийката или с коремен ехограф?

# 606
Avonavi, на мен док изписа нош па и вдигна магнеорта 3х3, но до 34-35, че да не станела много твърда главата на бебето. И аз няма да мога да лежа по цял ден, имам друго дете, няма как да съм прикована за леглото. Дано устискаме максимално близо до термин...
Pinks, вагинално ми я измериха. Дори нещо провери и с ръка, но не беше много болезнено, макар че сега леко ме наболява.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 13:14 от Elsi86

# 607
  • София
Animimi90, със сигурност има риск, пък дори и минимален в някои случаи. Аз няма да се инатя - както преценят лекарите така ще бъде, въпреки че сякаш от секциото повече ме е страх, но разбира се, важното е ние и бебчетата да сме добре.

# 608
Animimi90, със сигурност има риск, пък дори и минимален в някои случаи. Аз няма да се инатя - както преценят лекарите така ще бъде, въпреки че сякаш от секциото повече ме е страх, но разбира се, важното е ние и бебчетата да сме добре.
Никак не ми се иска пак операция ама...нямам избор аз.

# 609
  • WonderLand
Ох като ви чета и се ошашквам, че наближава, а то при мен има още 2 месеца до термин. Аз чета, че вие спирате магнезия в 34та седмица, а на мен точно преди седмица доктора ми каза, че е време да започвам да пия и ми изписа Биолектра 365, а съм 32+2. Още пия и витамините за бременни, скоро мисля да взема перинеалното олио на Веледа. Почнах и малко по малко да пазарувам за бебока, багажа за болницата е почти готов, само трябва да влезе и в чантата.

# 610
The wolf, минах днес през анестезиолог и кардиолог в Щерев. Като отидох ми дадоха документите за раждането да попълня. Там се позамотах, че имаше и доста жени, с които попълвахме успоредно, а и имах въпроси. После минах кардиолога, където трябва да си с предварително направените изследвания. Оказа се, че тък като съм си ги правела на друго място трябва пак да ми вземат кръв заради кръвната група нещо си. Както и да е.
Накрая минах анестезиолог, който супер много бързаше понеже били с един човек по-малко, дори не беше в кабинет консултацията, а в коридора на бюро, но да кажем, че горе долу ми обясни. Имаше доста хора наистина, общо взето това е, минах за около два часа. Simple Smile

# 611
The wolf, минах днес през анестезиолог и кардиолог в Щерев. Като отидох ми дадоха документите за раждането да попълня. Там се позамотах, че имаше и доста жени, с които попълвахме успоредно, а и имах въпроси. После минах кардиолога, където трябва да си с предварително направените изследвания. Оказа се, че тък като съм си ги правела на друго място трябва пак да ми вземат кръв заради кръвната група нещо си. Както и да е.
Накрая минах анестезиолог, който супер много бързаше понеже били с един човек по-малко, дори не беше в кабинет консултацията, а в коридора на бюро, но да кажем, че горе долу ми обясни. Имаше доста хора наистина, общо взето това е, минах за около два часа. Simple Smile

Много ти благодаря за информацията. А исках  да те питам само дали знаеш, ако решиш да ползваш епидурална упойка, трябва ли да си я заявиш от сега,или може в процеса на раждането, ако решиш че искаш да ти сложат.Аз мн. се чудя за тези упойки и май ще пробвам първо да видя дали ще изтърпя без.. за това се чудя дали се заявява предварително и това ли се обсъжда с анестезиолога като се видите. И другото е правиха ли ти кардиограма или някакви други прегледи при кардиолога, или само разговаряхте.

# 612
За упойката се обсъжда с анестезиолога. Не трябва да я заявяваш предварително. Каза ако искаш ти и ако лекарят разрешава се поставя.
Правиха ми кардиограма и минах след това през кардиолога, които преглежда всичко и ти казва дали си в цялостно  добро състояние. 😊

# 613
Здравейте момичета.Аз съм в 31г.с и 5 ден.Днес ме приеха с изтичане на околоплодни води .Ще се мъчим да го задържим още малко моето момче.Стискайте палци

# 614
Здравейте момичета.Аз съм в 31г.с и 5 ден.Днес ме приеха с изтичане на околоплодни води .Ще се мъчим да го задържим още малко моето момче.Стискайте палци
Дано да го задържат колкото се може повече. Всеки ден е от значение. Успех, дано всичко е наред и бебо да е много силен .

Общи условия

Активация на акаунт