Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Всичко е до късмет според мен, ако тръгнеш да четеш ще видиш всевъзможни коментари и само ще се объркаш Simple Smile АГ, което те следи не изражда ли? Това е най - добрият вариант.
Аз лично съм в Надежда още от преди да забременея 😁

# 646
Относно пазаруването и моя мъж е малко не в час. Не смята много от важните неща за нужни. Като пример ще дам това - за какво ни е количка още в началото като бебето е малко, нали с колата ще сме излизали, а количка ще вземем като дойде време за разходки - в същото време забравя, че веднага след раждането няма да го има за 3 седмици, аз съм чужденка, не знам език на супер ниво, отделно ще бъда секцио, болницата ни е на 30 минути с автомобил от нас, само майка ми ще е тук, която пък даже добър ден не знае на турски, та сигурно на ръце трябва да нося бебето на болница според него. Като се има предвид, че дори със секцио изписват след 48 часа и ще имам нужда може би често от аптека, лекар и т.н. За това аз си поръчвам и пазарувам без да се съобразявам с него и поръчах и количката вчера. Половината неща си взех от България и майка ми малко по малко ми ги носи. Добре, че сме близо и идва през седмица за по 2 дни през почивните такива.
nikolaja, не се натъжавай! Имам чувството, че докато не се родят бебетата при някои мъже е като неосъзнато всичко - все мислят, че има време и им е широко около врата.
Tan4entze, относно раждането където ще се чувстваш най-добре моят съвет е да отидеш там. И аз мислех да сменя болницата и лекарката си, но пък не остава много време и не се знае дали няма да попадна на по-голяма дразнителка 🤣

# 647
Май на повечето мъже наистина им се струва, че има мнооого вереме до появата на малкия човек и са доста неосъзнати изобщо по време на бременността Joy Все пак не мисля, че има място за сериозно притеснение - лека полека всичко ще се купи. А дори и да е в последния момент, не е такъв проблем - моя приятелка отиде да ражда 25 дни преди термин без да са купили нищо и мъжът й изведнъж от незаинтересован стана много оправен. Целият списък с покупки беше изпълнил. Joy

# 648
При мен пък се появи голяма чуденка. 🙄
Цялата бременност се следих в Щерев, но чак сега разбрах, че методите им за раждане са прекалено традиционни. Снощи започнах да чета за условията в Надежда като ми се сториха по ок, но след няколко коментара открих и доста негативни за някои доктори. 😶
Искам да направя правилния избор, но като че ли няма гаранция за такъв!
Какво значи, че методите за раждане в Щерев са прекалено традиционни?
Относно покупките - според мен си е до човека. Моят термин е на 5 юни, но ние още след НГ започнахме да купуваме лека-полека дрешки и разни нещица. Мъжът ми беше толкова ентусиазиран, че едва успях да го спра да купуваме повече, защото всички ни обясниха, че бебето расте бързо и няма нужда от прекалено много комплекти, защото няма да може да ги износи. Големите покупки - количка и легло, ги направихме още през февруари. Мисля, че сме взели почти всичко необходимо - даже козметика и мокри кърпички Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние предпочитаме предварително да купуваме малко по малко - така избягваме стреса, наслаждаваме се на покупките, а и разходите не се стоварват накуп. Въпрос на усещане Blush

# 649
Традиционно, имам предвид позата например. Не трява да се сменя, а може да е само по гръб. Няма да има възможност за топли душове, което доста облекчавало. Чух, че доста често с посрещането те включвали на системи, което прави ставането и разхождането невъзможно и такива работи.

# 650
Традиционно, имам предвид позата например. Не трява да се сменя, а може да е само по гръб. Няма да има възможност за топли душове, което доста облекчавало. Чух, че доста често с посрещането те включвали на системи, което прави ставането и разхождането невъзможно и такива работи.

За мен това е супер новина. Не съжалявам, че се махнах от там. Но където и да си, няма вариант да ти отказват да правиш неща, които теб те облекчават. Все пак това е болница и фокусът е твоето добро състояние, а от там и на детето ще е такова. Фокусът не е и не трябва да бъде “Прави всичко, каквото ти казваме и изпълнявай чинно”. Простете, но не сме в казармата. Не мисля, че има идеален избор — ти много добре го формулира по—напред, но със сигурност от родилката зависи да настоява да и бъдат спазени правата. Това важи за абсолютно всяка родилка, независимо какви са и разбиранията. Как няма да ти позволят да си вземеш душ.... Ще си вземеш, малко ли пари ще им платиш да ти е комфортно и спокойно, че да не се съобразят с елементарно желание. Не се превивай и си отстоявай правата. Най—важна си ти, за това си постъпила там. Ако не си там, те също няма да са там, няма да вземат пари, нищо. А ако се чудиш къде на друго място да отидеш — горе—долу в същия ценови диапазон е Токуда болница. Не знам там какво позволяват и какво не, но аз съм си с кибритлийски характер и дори и да стена и да се превивам, няма да им позволя да си правят своеволия с мен и да ми заповядват. Не съм такава.

# 651
Не знам как процедират с ражданията, но аз иначе съм доволна от тях. Миналата седмица бях два дни в Щерев да ми вливат магнезий, защото бяха започнали контракции. През цялото време бях със система и това по никакъв начин не ми пречеше да се разхождам. Не е супер удобно, но става. Не пречи и да се вземе душ със слушалка. Просто трябва да се внимава малко повече. Освен това хората са супер любезни. Никой за нищо не те насилва. Лично мнение.

# 652
  • София
Според мен пък това е просто едно раждане, започва, минава, заминава. Голямата работа, легнала, клекнала...Да извадят бебето живо и здраво и толкова, не съм отишла на курорт. Но сте прави важно е всеки да се чувства добре по начина и на мястото където е.
Колкото до покупките, аз решавам кога и какво да купъвам. Единствено, ако е нещо по-голямо и трябва да се носи, тогава настоявам за помощ. Като скрина за бебето например и тн. Подготвила съм всичко още преди месец. Баткото го родих 3 седмици по-рано и сега нямам намерение пак да изоставам с времето. Само количката не съм изпрала, но това не е спешно.

# 653
Публикувам линк с план за раждане в Токуда болница:
http://www.admin.tokudabolnica.bg/uploads/AG/____________________________.pdf

Значи след като е възможно да се уважава мнението на родилката за такива неща, те не са маловажни и трябва навсякъде да е така. “Просто едно раждане” за мене е закостеняло и прекалено ограничено мислене. По време на “просто едното раждане” могат да се случат такива неща, които да помниш цял живот. Ако си непукист, вероятно ще ти е през малкото пръстче, но не всички жени са непукисти, за нещастие.

Колкото до покупките: не съм изпаднала в шопинг треска и не мисля, че трябва. Количка ще купим в последствие. В момента имаме люлка, купихме я оня ден от Айко, предстои ми взимане на спален комплект за люлката, защото нямаше в цвета, който искахме (сиво с бели звездички, супер неутрално). Имам и някакви единични дреболии като шапчици, които бях взела от Лидъл преди време, едно шишенце за вода или мляко, или каквото дойде, онзи ден поръчах от Ремедиум едно кремче против подсичане и душгел без сапун за къпането и за мене някакви неща за болницата и това е. А, и едно непромокаемо одеалце или каквото там се води за сменяне на памперсите. Мисля бебчето да си го повивам на спалнята върху едно чаршафче и отдолу да сложа подложката. На фона на цялото преживяване покрай раждането не ми се занимава с битовизми, ако мога така да се изразя. Акълът ми е зает с други неща, както и този на таткото. После ще наваксваме с пазаруването, и кефът ще е още по—голям.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 10:30 от emkaemka1

# 654
Купили сме почти всичко необходимо, въпреки че терминът ми е за края на юни.  Постепенно започнахме с пазаруването преди месец и малко. Аз решавам какво и кога да го купя, само се съветвам с ММ за мнение, ама то обикновено съвпада с моето 😁. Големите неща - кошара, матраче, количка са купени, но все още не съм ги прала/сглобила. Мисля към средата на май да свършим тази работа. Дрешки купувам по-малко, за разлика от първия път с каката, защото много от тях остават неизползвани, а и не знам какво ще е времето и предпочитам да не се презапасявам от сега. От козметиката остават още някои неща за купуване, очаквам помпата и стерилизатора да пристигнат следващата седмица, тъй като ги поръчах от Англия.

# 655
Публикувам линк с план за разждане в Токуда болница:

Значи след като е възможно да се уважава мнението на родилката за такива неща, те не са маловажни и трябва навсякъде да е така. “Просто едно раждане” за мене е закостеняло и прекалено ограничено мислене. По време на “просто едното раждане” могат да се случат такива неща, които да помниш цял живот. Ако си непукист, вероятно ще ти е през малкото пръстче, но не всички жени са непукисти, за нещастие.
Аз мисля, че всеки си преценява кое е важно и кое - маловажно за него. За мен е важно бебето и аз да сме живи и здрави. Всичко останало са дреболии според мен. Но за разлика от теб, която правиш квалификации за инакомислещите (цитирам - "закостеняло и прекалено ограничено мислене"), аз не бих си позволила това Smirk

# 656
Момичета много го мислите. Аз отидох в 8 часа в болницата и до 10:30 родих. Тези два часа ми минаха като 5 минути и не съм се сетила нито да се разхождам, още по малко пък да търся къде да се събличам и да се мокря. Дори не се сетих да си искам и упойка. Е боли де, ама чак пък толкова - 30 секундни интервали минават бързо. А и магарето за раждане ми се стори доста удобно, не знам как иначе да родя, клекнала ли?
Пожелавам ви всичко да мине нормално и без усложнения, другото е маловажно. А и както описвате болниците в София, никоя не ми изглежда зле. Важното е да има добро отношение към родилката и да се прави всичко възможно мама и бебе да са добре.

# 657
Момичета много го мислите. Аз отидох в 8 часа в болницата и до 10:30 родих. Тези два часа ми минаха като 5 минути и не съм се сетила нито да се разхождам, още по малко пък да търся къде да се събличам и да се мокря. Дори не се сетих да си искам и упойка. Е боли де, ама чак пък толкова - 30 секундни интервали минават бързо. А и магарето за раждане ми се стори доста удобно, не знам как иначе да родя, клекнала ли?
Пожелавам ви всичко да мине нормално и без усложнения, другото е маловажно. А и както описвате болниците в София, никоя не ми изглежда зле. Важното е да има добро отношение към родилката и да се прави всичко възможно мама и бебе да са добре.
Едно много разумно мнение Blush

# 658
Публикувам линк с план за разждане в Токуда болница:

Аз мисля, че всеки си преценява кое е важно и кое - маловажно за него. За мен е важно бебето и аз да сме живи и здрави. Всичко останало са дреболии според мен. Но за разлика от теб, която правиш квалификации за инакомислещите (цитирам - "закостеняло и прекалено ограничено мислене"), аз не бих си позволила това Smirk

Твой проблем. Така е, позволявам си, когато сметна, че е нужно. Особено когато става въпрос за сериозни теми. Тогава съм безкомпромисна.

# 659
Въпрос на приоритети. За мен също е важно всичко да е наред и бебето и аз да сме добре, пък останалото е бял дерт.
emkaemka1, няма лошо да си водиш борбата за условията и практиките, но все пак имай предвид държавата и манталитета. Инак казано с рогата напред в такава ситуация, едва ли ще си помогнеш, без да се обиждаш.

Общи условия

Активация на акаунт