Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 622
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Тук става въпрос за мнението на всеки, а не за това кое е правилно или не. Защото такова нещо няма.

# 661
  • WonderLand
Хайде да не нападаме и обиждаме чуждия избор, такива драми нямат място тук.

Аз също смятам, че е най-важно аз и бебето да сме добре, а това как ще раждам е най-малкия ми проблем, ако трябва с главата надолу ще е. Разбира се, че е хубаво да имаш на разположение всички възможни удобства, но не е болка за умиране ако ги няма. Все пак винаги можеш да си викнеш акушерка вкъщи и да родиш както ти в кеф. Щом си избрала да родиш в болница се съобразяваш с лекарите и условията там, все пак всичко се прави с оглед на твоята безопасност и тази на бебока.

# 662
Доколкото чета и се образовам по темата Stuck Out Tongue Winking Eye за да се избегне прекаленото стоене в болница преди самото раждане и да рискуваш да ти сложат система с окситоцин, е препоръчително да се изчака колкото се може повече в къщи и да се тръгне към болницата чак, когато контракциите са на 5 мин. някъде.

# 663
Аз с ММ проблеми нямам,дал ми е пълна свобода.Още като разбрахме че съм бременна почнахме да заделяме пари и сега си пазаря.Знае че ще си пазарувам изгодно и няма да прекалявам.По ми е трудно с майка ми,която все ми мрънка че съм бързала,много е суеверна и се дразня.Примерно в началото ми мрънка за какво ми е количка,имала съм лятна от баткото,да ама тя е за над 6м.После видяла много хубави колички,каза ми че ще ми даде пари да е подарък от нея,обаче още било рано,за какво ми е сега.Да ви кажа хич не е рано,баткото си спомнях беше зимно бебе,бяхме взели количка и из къщи го побутвах и се успокояваше и заспиваше.Другото което е беше свикнал с количката,а знам че има деца които не искат в количка.Големите покупки като кошара е от едната ми сестра и вече е купена.Количката бабата ще се включи и за комплекта за изписване.Другата баба и сестра ми също ще се включат предимно с парички,така че аз само дрешки съм купувала и не ни е натоварено финансово.После и роднините,че ние сме бая голям род и те така 😁

# 664
Доколкото чета и се образовам по темата Stuck Out Tongue Winking Eye за да се избегне прекаленото стоене в болница преди самото раждане и да рискуваш да ти сложат система с окситоцин, е препоръчително да се изчака колкото се може повече в къщи и да се тръгне към болницата чак, когато контракциите са на 5 мин. някъде.

Всъщност да. В училището за родители в Щерев това обясняваха - ако не сме с планирано секцио, не е нужно да се втурваме към болницата при първите контракции, а е добре да изчакаме да зачестят, както ти казваш.

# 665
Nikolaja и аз да те посъветвам за казуса с мъжа и покупките. Покажи му примерните списъци за покупки. Също му обясни подробно всяко нещо за какво е. Например за шапчиците,че дори и да е лято, новородените губят топлина откъм главичката и затова им се слагат в началото и такива дреболии. Той като чуе колко неща не знае и вероятно ще склони Simple Smile

# 666
Не става въпрос за курорт или някакви измислени претенции. Специално за позата четох, че майката най-добре може да прецени как да застане, за да е по-безопасно и да излезне по-лесно бебечето. Някакви проценти помагала позата на раждането, но ако си с по-малък таз например може да са решаващи тези проценти. Да не говоря, че четох, че има майки, които заради еди какви си "улеснения" предоставени от болницата, са преживели ужасяващи болки. Тук да спомена, че бебето по-това време е все още свързано с майката и усеща всичко, което изпитва майката. 😶
А за изчакването с контракциите и аз се бях успокоила, че така ще мине да се изчакат да зачестят, но всъщност това не е гаранция, че ще имаш нужното разкритие, за да почне раждане в близко време.

# 667
От личен опит ще кажа: едно с едно раждане няма! Първия път като раждах влязох за нормално, не бях яла и пила вода повече от 12 часа. Мнооого повръщах на самото раждане, смъкнаха ме за секцио по спешност. Сега си ходех и се смеех и не бях разбрала, че съм направила 6см разкритие. Родих за 30мин от момента в който отидох в АГ.
Искаш да кажеш, че първото е било секцио, а след това нормално ли?

Да, обратно на всички ☺

# 668
Това с душа и правилната стойка е супер на теория, ама на практика като дойде зора, дсли ще стоим да си чакаме вкъщи редовните контракции, и ще се разхождаме да ги чакаме? И не мога да си представя, че аз знам коя е правилна стойка повече от лекарите. Да, слагат окситоцин, за да забързат раждането, ама иначе ще раждаме по 24 часа, като едно време. Аз съм привърженик на това, което лекарите казват, така или иначе целта е живо и здраво родено бебе. Всеки си решава кое му е важно, но като минала през едно нормално раждане, от опит знам, че изобщо не ми е минало през главата за душ, да сменям стойки и да си чакам вкъщи регулярни контракции... Всичко минава като миг и си толкова ошашкан, че все едно е сън.

# 669
Напоследък и аз се чудех къде да раждам. Пациент съм на Щерев 5 години и там се чуствам като у дома си. Но ако няма да ме изражда лекуващия ми лекар, ситуацията малко се променя. За мен е най-важно аз да се чуствам добре и сигурна, може би защото секциото не ми мърда. Друг е въпросът и с финансите - за Майчин дом и Токуда имам пълно покритие, но Щерев нямат сключен договор с фонда и там ще е частично.
Та за да не влизам в излишни размисли, ако бебетата тръгнат преди 36-та, ще е Майчин дом/Токуда, а ако успеем да задържим - Щерев. С моя док или не - там си ги знам болшинството лекари, както и те мен. Реално най-добрите специалисти са в държавните болници, а не в Надежда или Щерев и ако нещо се обърка там - веднага карат пациента към Майчин дом или викат някой от Света София за помощ.  Simple Smile
А за условията за раждане - то и зъб като ти правят боли, но за мен поне по-важен е резултата: ще стискам ако трябва, ама да ми направят добре зъба, а не да ми сложат упойка и да ме пльоснат в стол последно поколение с всякакви удобства, пък след месец пак да трябва да ходя.
Ние пазаруваме малко по малко. С близнаци ми се струва по-лесно да избереш, особено когато има промоции 2в1 както в Метро например - от там взехме на доста добра цена 2 седалки за кола и 2 столчета. За сега сме с една кошарка на 2 нива, после ще вземем още една. Не държим нито на розово, нито на еднаквост - повече гледаме от практичната страна на нещата и може би заради това нямаме грам разногласия.

# 670
  • WonderLand
Момичета стягам багажа за болницата вече и се чудя какви превръзки за родилки да си взема. Вие какво взехте и какво препоръчвате?

# 671
При първо раждане не е лошо да си останеш вкъщи до даден момент. Аз с първото в началото не се светнах, че е тръгнало раждане, защото беше още 37 седмица и имах болезнени контракции още след 30 седмица. Бях си свикнала да си търся пози за облекчение, станах (беше през нощта), взех си душ, поседях си на фитбол топката, поразходих се из вкъщи, задрямах, пак станах, пак душ и така. Мъжът ми, свикнал вече с дискомфорта ми от многото подготвителни контракции, си спеше, ама по едно време сутринта той се усети, че нещо много регулярно се случват нещата и като засякохме редовни (и вече доста болезнени) контракции отидохме, оказах се с 8 см разкритие. Ако бях тръгнала още през нощта и бях останала там, не знам дали щеше да ми е толкова "лежерно", защото въпреки болката (общо почти 12 часа) аз де факто не усетих кога стигнах до разкритие, даже малко безотговорно ми се струва сега Simple Smile Естествено с второто няма да се туткам така, че нали по-бързо се случвали нещата, пък и в родилното тогава ми подхвърляха, че аз ако така я карам, ще трябва да обучават мъжа ми да ме изражда вкъщи Simple Smile но като цяло беше оптималното за мен

# 672
  • София
Преди носех кампол, сега пак си взех същите. Не ми се проучваше наново как стоят нещата. И без това само първите дни ги ползвах после минавам на always най-големите, пак няколко дни и после на нормални.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 12:30 от ditmade

# 673
Здравейте момичета имам един въпрос към вас.. Като цяло бременоста ми протича без никакви странични прояви от началото като гадене повръщане желание за много сън и тнт. Но тази сутрин имах чувството, че ще умра събудих се от световъртеж и то ми се въттеше цялата стая като въртележка след което ми се повръщаше.. Четох че почти сигурно е от вена Кава че вероятно съм легнала в съня си по гръб последствието беше на лице.. Искам да попитам дали някоя от вас се е сблъсквала с това.

# 674
  • WonderLand
Преди носех кампол, сега пак си взех същите. Не ми се проучваше наново как съоят нещата. И без това само първите дни ги ползвах после минавам на always най-големите, пак няколко дни и после на нормални.

От къде ги намираш? Аз като че ли не съм ги виждала.

Общи условия

Активация на акаунт