Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Преди носех кампол, сега пак си взех същите. Не ми се проучваше наново как съоят нещата. И без това само първите дни ги ползвах после минавам на always най-големите, пак няколко дни и после на нормални.

От къде ги намираш? Аз като че ли не съм ги виждала.

От DM ги взимам и в повечето аптеки има.

# 676
  • WonderLand
Преди носех кампол, сега пак си взех същите. Не ми се проучваше наново как съоят нещата. И без това само първите дни ги ползвах после минавам на always най-големите, пак няколко дни и после на нормални.

Благодаря, аз вчера точно търсих в ДМ, но сигурно са били свършили. Ще проверя в аптеките около нас.

# 677
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз взех превръзки на Канпол, от ДМ, но и в Хиполенд ги има. Както и подложки за сутиена.
На мен като ми изтекоха водите с първата бременност толкова се ошашках, хем бях чела какво ли не, бях се вманиачила в това раждане. Казвах си ще си седя в нас, няма да ходя веднага. Само като усетих че нещо тече и отидох до банята, набързо си оправих каквото видях (но доктора каза, че добре съм се справила Joy ) И като видях, че водите са розовеникави (което е нормално) но в паниката не помнех да съм чела нещо такова, събудих мм и газ към болницата. После си висяхме цяла нощ, добре че платих вип стая, та той беше до мен.

# 678

И в Комсед също ги има, както и Хиполенд. Peace

# 679
Относно превръзките бях секцио с баткото,2 дена бях с памперс за възрасни.После минах на нощни превръзки и после на нормални.Спомням  си че се изчиствах едва 5-6 дена,после до към 10тия леко прицапване.Но все пак при всеки е различно.Пак мисля,са си взема памперси,нощни и нормални превръзки.

# 680
Към някой от потребителите (не помня кой, а и не ми се рови, той ще се сети сам, ако не, да се оправя), който споменаваше домашното раждане: съвсем в прав текст ще кажа — спрете да говорите глупости. Сами много добре знаете, че това няма как да стане, защо въобще го “давате” като “съвет”? Домашните раждания не са законово уредени в България. Никоя нормална и здравомислеща жена няма да тръгне да практикува незаконни действия точно в тоя момент. Пък и по принцип...
Идеята е в болницата да се държат с майката нормално и човешки, но явно повечето майки не искат да се държат човешки с тях. До такъв извод стигам. Да се оправят в такъв случай.

Не става въпрос за курорт или някакви измислени претенции. Специално за позата четох, че майката най-добре може да прецени как да застане, за да е по-безопасно и да излезне по-лесно бебечето. Някакви проценти помагала позата на раждането, но ако си с по-малък таз например може да са решаващи тези проценти. Да не говоря, че четох, че има майки, които заради еди какви си "улеснения" предоставени от болницата, са преживели ужасяващи болки. Тук да спомена, че бебето по-това време е все още свързано с майката и усеща всичко, което изпитва майката. 😶
А за изчакването с контракциите и аз се бях успокоила, че така ще мине да се изчакат да зачестят, но всъщност това не е гаранция, че ще имаш нужното разкритие, за да почне раждане в близко време.

Тука са корави конформистки повечето. Няма да ги убедиш. Виж какъв е планът за раждане в Щерев и тия неща ги обсъди с АГ—то. Ако ти се сторят консервативни за частна болница, отивай в друга... но в никакъв случай не държавна. Е там е мега консерватизма. В tatkovci.bg имаше едно разказче за раджането в майчин дом сравнително наскоро — 2016—та. Жената искала определени неща, които да я улеснят физически и психически, тоя от там (некво вещо светило) и се изрепчил, че те такива работи не правели и ме това му връзвало ръцете и че той толкова години си работел по една и съща практика, че трябвало сляпо да му се доверят😸😸😸 Забавна история, ма да бехме 2000—та година, да кажем, а сме 2019—та и не е хич забавна😸😸 Тъжно е, че нещата не могат да се униицират навсякъде както е в частните болници. Ама за това сме си виновни и ние самите... тъжно, но факт.

“Важното е аз и бебето да сме добре, а всичко останалото е бял дерт” — на мене лично ми са много интересни такива изказвания от тоя род, аз лично не мога да проумея как ако си в стресова обстановка и те пришпорват да правиш неестествени напъни, вливат ти ненужно окситоцин или пък не дай си боже някой доктор си позволи в тоя сюблимен момент да те овика и да ти се направи на интересен, че нещо не правиш както на него му се иска, та не мога да разбера как точно в такъв момент ти “ще се чувстваш добре” и ще очакваш и “бебето ти да е добре” — това за мене е тотално противорвчие и къде е белия дерт в случая, не виждам 😸

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 13:44 от emkaemka1

# 681
Моето мнение е също,че трябва да търсите болница в която ви дават свобода и не ви пришпорват. Раждането си е естествен процес и няма нищо странно да клечиш, коленичиш на четири крака или каквото там те кара да изпиташ някакво облекчение. Това разбира се си е мое мнение,не искам да обременявам с него, но аз така гп разбирам. И аз затова избрах Надежда, вярвам че най-естествено ще се случат нещата. Разбира се няма застраховка при кого ще се паднеш да раждаш, но в крайна сметка не надявам на най-доброто Simple Smile

# 682
Явно хормоните в момента на всички ни доста са се развихрили, ама хайде да не се квалифицираме една друга, а?!

Едва ли тук има жена, която не иска с нея да се държат човешки, но това не означава, че всяка трябва да споделя мнението на останалите относно избор на болница, лекар, екип, начин на раждане, обезболяване, лекарства, манипулации и т.н.

Големи хора сме все пак, редно е да знаем кое е ок за нас и кое - не. Редно е също да уважаваме професиите на другите, въпреки че изключения винаги има. Но, ако, недай си Боже, нещата не тръгнат както си ги мислим и искаме, не само че ще оставиш докторите да правят, каквото знаят, ами и ще им се молиш да те натъпчат с всичката синтетика на света, само и само да те спасят теб и бебето. И, ако не стане, ще ревеш по телевизията, че лекарите са некадърни...

Не искам да обидя никоя с коментара си и се извинявам, ако звуча грубо.

Пожелавам на всички раждане, такова, каквото си го представят и най-важното - с пухкаво и здраво бебче като резултат!

# 683
Да ме извинява тази,която написа, че специалистите са в майчин дом и св.София обаче много греши. Това да скачат върху корема на родилка за да излезне бебето и късмет, че няма някое счупено ребро, а само синини и натъртвания за мен не е професионализъм. Аз имах доста тежко раждане преди 5г в болница Надежда и въпреки, че бебето беше завъртяно никой не ме натискал пък камоли да ми скача върху корема. Докторите бяха изключително любезни и се мъчиха как ли не да накарат бебето да се обърне и да излезне. Те ми предлагаха да сядам на топка, да се разхождам и какво ли не ама аз така се бях вцепенила, че не можех да помръдна. И въпреки, че доста часове се мъчиха с мен без изобщо да помръдне бебето не искаха да правят секцио накрая по мое желание ме срязаха. Преди 5г всички изпращаха в майчин дом заради неонатологията, но смея да твърдя, че сега неонатологията в Надежда е на изключително добро ниво да не кажа, че може и да е по-добра от майчин дом.
Каквото и раждане да имате минава и заминава щом чуете бебето как изплаква така, че не го мислете толкова.

# 684
Тъй като дискусията тръгна от нечие изказване, че в Щерев прилагали по-консервативни методи при раждане, да попитам - някой лично уверил ли се е в това, че там не дават на бременните да се разхождат, да правят някакви облекчаващи ги движения и да заемат съответните пози, или поне някой от спорещите има ли познат, който да му е разказал такова нещо? Или просто си спорим заради самия спор и за да се опитваме да се изкараме най-всезнаещи и разбиращи, въпреки че тук е форум и всеки има право да изразява мнение, но не и да напада другите заради това, че не го споделят?

# 685
Да, май дискусията стана излишна. Нека я спрем, защото не носи ползи никому. Да продължим с въпроси, които ни вълнуват, за да обменяме опит Simple Smile
Аз имам въпрос, вероятно глупав, но как се промива нослето на бебчето с физиологичен разтвор. Знам,че се капва по 1-2 капки в ноздра, но как точно излизат секретите?

# 686
  • София
Аз почиствах след това с клечка за уши.

# 687
Да, май дискусията стана излишна. Нека я спрем, защото не носи ползи никому. Да продължим с въпроси, които ни вълнуват, за да обменяме опит Simple Smile
Аз имам въпрос, вероятно глупав, но как се промива нослето на бебчето с физиологичен разтвор. Знам,че се капва по 1-2 капки в ноздра, но как точно излизат секретите?
То се капе, за да не се задържат секрети, ако е нужно да излизат секрети от носа се ползва бебешко аспираторче. Иначе си е профилактика, аз го правех веднъж на ден при общия тоалет и ако сметна, че е нужно повече- още един-два пъти

# 688
Аз съм много доволна от аспиратора за прахосмукачка Носко. Даже още го ползвам за детето въпреки, че може сам да си духа носа понякога има едни такива сополи, които само с аспиратора излизат.
Nikolaja не му се притеснясай на мъжа ти
 Те мъжете са си такива ако е част за колата или за нещо, което ги късае веднага тичат ама за бебета са много трудни. Моят въпреки, че ще ни е второ още си е един муден и все вика има време ама аз хич не му се впечатлявам и си карам както реша аз. Междудругото аз имам записано секцио на 29.05 в болница Надежда макар, че ми се изкаше дата около 22,23 ама моя доктор не дава едвам се разбрахме за 29ти, че той преди 30 не дава. На теб кога ти определиха и при кой доктор?

# 689
  • Варна
Патенце, писах ти на лични Simple Smile
Моят любим сякаш е чел какво пиша, че се притеснявам и днес е много надъхан вече Simple Smile Съставихме списък по подобие на няколко брошурки и обеща да се заеме Simple Smile Наистина помогна съветът ви да му покажа списъци и книжки 😁😀
Благодаря ви, момичета 🤞🍀❤️

Общи условия

Активация на акаунт