Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 апр. 2019, 22:55 ч.

Козунаци 2019

  • 6 929
  • 200
  •   17
Отговори
# 30
  • Мнения: 387
Morena, и аз предпочитам повече прясната от сухата. Всякаш с прясната стават по хубави тестата. Но за козунак които правим използваме суха, точно както си е по рецептата. Ако имате желание, пробвайте тази рецепта, смело мога да ви гарантирам че ще останете доволни, и ще поискате пак да го направите. Гарантирам ви че няма да се разочаровате.

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 12 312
Morena, и аз предпочитам повече прясната от сухата. Всякаш с прясната стават по хубави тестата. Но за козунак които правим използваме суха, точно както си е по рецептата. Ако имате желание, пробвайте тази рецепта, смело мога да ви гарантирам че ще останете доволни, и ще поискате пак да го направите. Гарантирам ви че няма да се разочаровате.
Благодаря, Исмаил, но не.  Simple Smile
 Всеки си има вкус/предпочитания, а аз по моя/ нашия имам вече козунак - абсолютен фаворит, точно това, което винаги съм търсела. Иначе погледнах видеото и не е моят вариант.  А маята аз бих сменила с предпочитаната от мен.  Simple Smile
Обаче за тесто за пица или малки дози пърленка, такос,... ползвам суха, по-лесно ми идва с нея за малки теста.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 16:23 от Morena

# 32
  • Мнения: 387
Morena, и аз предпочитам повече прясната от сухата. Всякаш с прясната стават по хубави тестата. Но за козунак които правим използваме суха, точно както си е по рецептата. Ако имате желание, пробвайте тази рецепта, смело мога да ви гарантирам че ще останете доволни, и ще поискате пак да го направите. Гарантирам ви че няма да се разочаровате.
Благодаря, Исмаил, но не.  Simple Smile
 Всеки си има вкус/предпочитания, а аз по моя/ нашия имам вече козунак - абсолютен фаворит, точно това, което винаги съм търсела. Иначе погледнах видеото и не е моят вариант.  А маята аз бих сменила с предпочитаната от мен.  Simple Smile

Разбира се така е. Съгласен съм че всеки има различен вкус, напълно си права за това. Но аз, просто го препоръчам, не налагам мнението си на никого. ☺👍

# 33
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 4 104
Всеки си има вкус/предпочитания, а аз по моя/ нашия имам вече козунак - абсолютен фаворит, точно това, което винаги съм търсела.

Благодаря за новата тема.  bouquet
Много сте напреднали. Аз се захванах с великденско чистене и нямам време да ви следя.  Embarassed
Морена, 1 с.л. сол на 500 гр брашно ми се вижда твърде много. Аз лично не слагам сол, но ако сложа, не повече от 0,5 ч.л. сол.

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 12 312
cikoni, радвам се, че си опитала и си доволна!  Hug

Венета, аз нали от рецептата за питката (любимата ни) си нагодих рецептата, та реших да оставя солта (важно да участва, както в хлебното тесто)  както е и няма никакъв проблем, даже напротив бих казала, за тия жилави конци...  Още повече, че вече я пробваха и други рецептата.  Simple Smile

# 35
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 4 104
cikoni, радвам се, че си опитала и си доволна!  Hug

Венета, аз нали от рецептата за питката (любимата ни) си нагодих рецептата, та реших да оставя солта (важно да участва, както в хлебното тесто)  както е и няма никакъв проблем, даже напротив бих казала, за тия жилави конци...  Още повече, че вече я пробваха и други рецептата.  Simple Smile

А не се ли усеща, Морена? Аз ако сложа толкова сол, ще е много солено. Но тя нашата сол соли много. Ако сложа 1 с.л. сол, няма да може да се яде от сол.

# 36
  • София
  • Мнения: 4 149
Morena Благодаря за темата  bouquet

Ще взема и аз да пробвам  на София мен за баници да направя един козунак.
Аз сега взех едно брашно на Топаз Мел, сега ще го прбвам за хляб , че нещо последните няколко пъти не съм доволна от София Мел Екстра .
Отзиви за това Топаз Мел да имате.

# 37
  • Мнения: 387
Kimbolina, топаз мел сме го пробвали за хляб, и други сладкиши хубаво е, но специално за козунак не сме го пробвали.

# 38
  • Мнения: 1 315
аз както бях скептична, се запасих със софия мел за баници (беше намалено в нашия магазин и го изкупих/. сега ако не ми станат козунаците - вие сте виновни Wink

# 39
  • Мнения: 3 897
Днес взех един пакет от това за баница 1лев е в Лидл, ще пробвам на морена рецептата

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 12 312
Венета, аз вече писах, че не е проблем 1с.л. сол на 150г захар и 500г брашно, не се усеща във вкуса. 

аз както бях скептична, се запасих със софия мел за баници (беше намалено в нашия магазин и го изкупих/. сега ако не ми станат козунаците - вие сте виновни Wink
Ще, ще... Simple Smile

Днес взех един пакет от това за баница 1лев е в Лидл, ще пробвам на морена рецептата
Успех! Simple Smile

И аз поръчах Сладея на ММ и утре ще действам.  smile3508

# 41
  • София
  • Мнения: 2 514


А бакпулвер и ванилия който ползваме са тези, много по добри са от нашите тук българските

Аз, пък от този бакпулвер не съм доволна.Нещо не ми се получава.
Morena Hug и на мен това ми е любимата рецепта. Козунака става вълшебен, от киселото мляко ли е...не знам. newsm78  Правих и с заквасена сметана, и той много ме грабна. Направо съм в чуденка кой да е... абе ще направя от всички модели-нека да има! Heart Eyes

# 42
  • Мнения: 1 315
ееее, хайде стига - сега ще ме карате да правя пробно горната рецепта Wink иначе аз си карам по стандартната рецепта - 6 яйца, 250 мазнина, 250 мляко, до 300 захар, аромати, мая, брашно.....даже съм си направила стъргана кора от биолимони и малко портокали Wink плънка - какао, орехи, захар и капка мляко.

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 12 312
ееее, хайде стига - сега ще ме карате да правя пробно....

Хайде де, тъкмо ще ми правиш компания.Simple Smile

# 44
  • Мнения: 1 238
Морена, голяма подстрекателка си Grinning. Днес се бях засилила за козунак, ама няма и грам бяло брашно. Пак се зачудих дали да не пробвам с друго брашно, но не ми се експериментираше точно днес и затова е кекс, но не знам до кога ще изтърпя като ви следя.

Общи условия

Активация на акаунт