Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 апр. 2019, 22:55 ч.

Козунаци 2019

  • 13 940
  • 450
  •   21
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 789
Охх как зарибяватее! Утре ще ида за брашно за баници и ще пробвам и аз рецептата на Морена. Пекарната ми се счупи и ще меся на ръка,дано се получи. На мен проблем ми е,че все не са ми достатъчно сладки козунаците,но не смея да слагам повече захар,че не втасват. С плънка пък не обичам хич.

# 46
  • София
  • Мнения: 4 151
Morena по твоята рецепта, мога ли в машината да го замеся и съответно там не правя стартер , а директно първо течните после сухи , нали или .....

И аз ще взема за баница на София мел , ама за хляб повече май няма да взимам такова.

# 47
  • Мнения: 1 338
Скрит текст:
ееее, хайде стига - сега ще ме карате да правя пробно....

Хайде де, тъкмо ще ми правиш компания.Simple Smile
[/spoiler]
дааааа, и после децата ще ми викат мама има тестяно шкембе Wink как обичам тесто......ужасТ. козунакът пък го обичам с много масло отгоре.
сега гледам брашното, гледам шкембето, гледам брашното.....но както се казваше в комиците - той така ми каза да направя Wink
за да не е тотален спам - някой пробвал ли е да прави пълнозърнест козунак /макар да ми звучи грехота/?

# 48
  • Мнения: 403


А бакпулвер и ванилия който ползваме са тези, много по добри са от нашите тук българските

Аз, пък от този бакпулвер не съм доволна.Нещо не ми се получава.
Morena Hug и на мен това ми е любимата рецепта. Козунака става вълшебен, от киселото мляко ли е...не знам. newsm78  Правих и с заквасена сметана, и той много ме грабна. Направо съм в чуденка кой да е... абе ще направя от всички модели-нека да има! Heart Eyes

Защо? На мен вдичко ми става с този бакпулвер, от една година ползвам само него. Докато пък турската сода бикарбонат не ми харесва. Брашното за баница не ми харесва, къса се.

# 49
  • Мнения: 1 281
Интересувах се за козунака с различно брашно. Няма да стане козунак, а сладък хляб. Аз си мисля, че пак ще е вкусен, може да се жертвам скоро.

# 50
  • Балчик
  • Мнения: 7 821
Има проблем със снимките от снимка.бг, мисля че сега се виждат:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post.html?m=0

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 12 366
rovaru, Anyyyone, признавам си, давайте и вие... сговорна дружина...  Grinning

Morena по твоята рецепта, мога ли в машината да го замеся и съответно там не правя стартер , а директно първо течните после сухи , нали или .....
Аз хлебопекарната не ползвам отдавна, но бих сложила първо яйчната смес стартера, брашното (без 100г), солта - пускам машината и по някое време лимоновия сок и половината мазнина. Като ми хареса тестото (леко да маже под бъркалаките) добавям останалата мазнина на части при измесването.
Аз брашното "за баница" само за козунак го ползвам.

Ох,zenata, как ме разсмя... Joy

Интересувах се за козунака с различно брашно. Няма да стане козунак, а сладък хляб. Аз си мисля, че пак ще е вкусен, може да се жертвам скоро.
Разбира се, че ще е вкусно. Simple Smile

Джема, вижда се, да (тия снимка.бг се скапаха отдавна  Twisted Evil), а какво да сложа в първи пост, не знам какво е било - линк за рецептата ли или снимка някаква/и...

# 52
  • Мнения: 2 873
Morena,в първи пост пишеше "Козунак /Учебник по сладкарство,любезно предоставен от Джемма" и като се цъкнеше -отиваш на https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post.html?m=1.      Сега вече се виждат всички снимки.
Някой питаше за брашното на Топаз мел-последния козунак,който правих(има снимка в предишната тема към края) беше с това
,а в момента ползвам"екстра" и ще видим резултата утре.
Да казвам ли какво правя в момента?Бъркам тесто за "кулич-Джема",тъй като хлебопекарната прави хляб сега,ще го пробвам на ръка.
Тъй като нямам форми,утре ще слагам в консервени кутийки по съвет на Джемма.Дано да се получи кулича-навява ми вкусни спомени....
Благодаря на всички за подстрекателството!

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 22:41 от denyil

# 53
  • София
  • Мнения: 7 778
Има проблем със снимките от снимка.бг, мисля че сега се виждат:
...........
Благодаря, че ги оправи, сега се наслаждавам и мисля да го замеся, но това ще е към празниците. Майсторица си и това е!  chef

# 54
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 233
Последното брашно, което взех 5кг торба е марка на Метро.- пшенично брашно тип 500.Доволна съм не намирам разлика от торбата на София Мел 5кг.

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 12 366
Брашното за баница не ми харесва, къса се.
Тестото ли?  Причина може да е неодстатъчното втасване.
 При мен пък е толкова еластично, аз го разтеглям, то се събира... и както вече писах конците жилави... дърпам и трудно се късат. Яд ме е че не снимах, ама ще се поправя.

# 56
  • Мнения: 403



Добро утро. Ето малко снимки и от мен, на козунака от рецептата която споделих. От м.г. са
Да ви е сладко

# 57
  • Мнения: 1 717
Захарта трябва да я намаля за да не стане прекалено сладък от халвата или, защото няма да се изпече хубаво от толкова много захар.
D..G.. белия шоколад кога го слагаш и по колко? Имам белгийски бял чипс и бих го вложила в козунака.



когато завивам фитилите които оплитам.   В някои слагам шоколадов чипс, в други - плодове киснати в ром, в трети мажа с дулсе де лече и ръся с черен шоколад, слагам понякога и тънки парченца лукум, или мажа с шипков мармалад. Предния път мазах единия с течен поколад, получи се много добре.  Сега обмислям да сложа парченца халва,

# 58
  • Русе
  • Мнения: 858
Постоянно търся темата, затова да взема да се запиша и аз с козунак от края на седмицата. Изпробвах за първи път нощно втасване в хладилник, поради липса на време. Брашното е на София мел за баници, за първи път го използвам, хареса ми резултата. Точно, както е написала Морена, тестото е много еластично, разтеглям и то се събира. Козунакът е със заквасена сметана, с локум и стафиди. От няколко години го правя, но съм решила да изпробвам и нещо ново тази година.





Скрит текст:




# 59
  • Мнения: 2 873
Ето ме отново-с "кулич на Джемма "

Доволна съм и от рецептата 😘,и от брашното на ТопазМел(а и от себе си..)

Общи условия

Активация на акаунт