Здравейте,
На 21 години съм и в продължение на почти 1 година страдах от анорексия, стигайки наистина критични килограми. Около Коледните празници се стегнах заради близките ми и започнах да се храня, но това премина в чудовищен апетит и храна в промишлени количества, в следствие на което върнах всички кг + още няколко. Тялото ми понесе това доста тежко, получавах сърцебиене, бях много подута, не можех да спя. Миналият месец вълчият глад се успокои, но в момента редувам дни с нормално и дни с повече хранене. Все още не мога да започна да връщам нормалното си телосложение, което за човек в моето положение води до ежедневни емоционални сривове.
Имам проблемен родител у дома, но за момента нямам силите да се изнеса. Забелязвам емоционално хранене и ми е много трудно да го контролирам в момента. Преди това 3 години бях лекувана от ОКР, паник атаки и депресия (известно време и медикаментозно).
Забравих да допълня и почти 7-годишна връзка с човек, който ме тормозеше и сексуално насилие преди 5 години. Вече не знам кое по-точно ми е повлияло повече.
Как да постъпя? Ще започне ли подобрение? Нормално ли е всичко това в момента, тъй като непрекъснато усещам борба с тялото ми. Ограничавам се няколко дни, после преяждам и това е вече твърде дълго. Лекар ме посъветва да се обърна към психолог.
Моля за съвет. Благодаря!

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 13:49 от StarBright