Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 31

 • 58 149
 • 716
 •   1
Отговори
# 705
 • Мнения: 43
Дами, споделете мнението си за примитивните рефлекси? И двете ми деца ги задържат?! Имате ли представа защо се случва това? Нямам обяснение...считам че това е основен проблем...

# 706
 • London
 • Мнения: 3 990
LaughingCloseJoyДа определено като му е скучно е по-склонен да обърне на някой внимание. И моя след школо е като зомби поне половин час, а днес явно беше много изморен, защото още на излизане искал да спинка, да седне....и тн. После като изкачи няколко хълма и явно видя въздух се съвзе.

Какви са тия първични рефлекси? Моя подскача все още понякога като е развълнуван, но общо взето е доста рядко. Каро по-малък и переше ръцете понякога, сега пък се тупа по гърдите или краката, но знае, че се дразня и само като го погледна вика " Не се тупай" и спира. Общо взето няма издаващи движения и те май си намаляват с годините, при по-малки деца са по-изявени. А и после се учат че стиминга е за вкъщи, насаме и тн.

Пак съм аз.... и идвам да се оплача хаха. трети ден след училище точно като го взимам нещо се нерви и разстройва. Такова нещо не е имало както казах много отдавна, мрънка да спинкал, да седнел и тн. И аз си знаех, че нещо има.... и днес все пак ми обясни, че искал да натиска педала на количката и тя да е застопорена като излиза от стаята.Laughing А аз тия три дни ходя по-късно и реално той вече е навън и количката не е застопорена и понеже не е почнало така взимането се дразни. Баси щуротията хахах.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 17:21 от La Catrala

# 707
 • Варна
 • Мнения: 320
Здравейте! Искам да помоля майчетата на деца аугисти да споделят дали има сигнали за това още щата бебета. Имам бебе на 6м, но ми се струва, че изостава. Все още рита с крачета, мускулния тонус не се е изчистил. При нова дейност започва да реве. Не гука, не плаче когато е гладна. Постоянно настроено се опитва да захапе всяко нещо попаднало в ръцете й. Може ли тжва да е сигнал, че нещо не е наред.

# 708
 • Мнения: 43
Здравейте! Искам да помоля майчетата на деца аугисти да споделят дали има сигнали за това още щата бебета. Имам бебе на 6м, но ми се струва, че изостава. Все още рита с крачета, мускулния тонус не се е изчистил. При нова дейност започва да реве. Не гука, не плаче когато е гладна. Постоянно настроено се опитва да захапе всяко нещо попаднало в ръцете й. Може ли тжва да е сигнал, че нещо не е наред.
Моето дете вече е на 1г също имаше хипертонус доста дълго. Правете ѝ масажи и упражнения, играйте с нея, гукайте ѝ, гушкайте я и я оставяйте повече по корем. Учете я да лази като местите среуположните ръце и крака. Ако имате Киндиру в града, запишете се на курсовете, полезно е много.

# 709
 • Sofiq
 • Мнения: 50
Здравейте, имам момченце на 2,5г, което на 18.11 го диагностицираха с детски аутизъм. От година насам имах подозрения, но пак не бях готова да чуя диагнозата. При нас симптомите бяха изолация от децата, хапане при навлизане в личното му пространство, никакъв интерес към околните, никаква реч, не разбира какво му се говори, много кратък очен контакт. Засега всичко ми е много ново и ще съм благодарна за съвети вкъщи как да го стимулирам? В градината работят с него и логопед и психолог, сега чакам обаждане от Светлана Картунова за дата за консултация и да започнем с нея също да работим. Ако може и да ми кажете сега предвид обстановката какво изискават от ТЕЛК комисията, понеже психиятъра ни препоръча да минем през ТЕЛК?

# 710
 • пловдив
 • Мнения: 64
Здравейте на всички и аз съм с дете с аутизъм, чета ви постоянно и бях сложила диагнозата на детето си още когато беше твърде малък и докторите не се наемаха да я потвърдят. Това, което на него му помага са барокамерите, в момента участваме в конкурс за безплатни, но сме далеч от печелившите три места, много ви моля за съдействие, да отворите линка и само да харесате!
https://www.facebook.com/groups/4516683805072251/permalink/4535672853173346/

# 711
 • Мнения: 329
Здравейте, мами-героини! Аз влизам с молба за идея - какво да подаря на моя племенник аутист, който е на 12 години. Той обича, разбира се, изолацията и видеоигрите, от които искаме да ге откъснем поне за малко. Като беше по-малък, обичаше много пъзели, игри за баланс и игри с жетони, книги, но сега вече тотално съм се изчерпала.
Бъдете здрави и спокойни празници!

# 712
 • София
 • Мнения: 299
Ох, тези подаръци . 😊 От нещо друго не се ли интересува освен видеоигри? Моят освен компютър се интересува от всичко що има лупа. Има всички лупи от Джъмбо. Големи, малки.... дигитален микроскоп а сега за рождения му ден му подарихме телескоп. Поизръсихме се, но иска истЕнстки . 😁 Преди десет дена стана на 8г. и аз много се двоумях дали да го купуваме, но важното е да е щастлив. 😊 Поразпитайте по подробно, може пък да има нещо което да го зарадва. Има и разни Лего и фигурки които са от игри. 😊

# 713
 • Мнения: 17
Здравейте  на всички имам син на 3 години  за който се съмнявам че има аутизъм но не е воден на обследване все още. Въпроса ми е как подобрите разбирането  при вашите деца? При моето дете се вижда че не разбира на цяло езика когато например му кажеш ела или дай ръка или спри го прави но такива от сорта на подай или донеси не изпълнява. Повтаря ехолалично нещата който не разбира. Знае много думи когато ги вижда  предмети или няма значение какво е ги назовава също и когато поискам да ми ги посочи  или като го питам това какво е ми казва но нямаме никаква комуникация  не отговаря  на въпроси и не се включва в разговор. Казаха ми че с подобряване на разбирането ще започне да свързва думите и да общува правилно. Но с тази невъзможност да говори доста се изнервя има тръшкане и автоагресия удряйки си главата в земята. Също което ме притеснява е че не развива въображение в игрите а ги играе по един и същи начин. Като по малък беше странно че не почна да сочи и беше доста спокоен много усмихнат и много се рядваше на хора когато го закачаха много малко лази с две думи почти до 2 г не сме видели нищо  нередно.Иначе е социален с по възрастните винаги търси на някой вниманието когато играе не обича и сам да стой. С деца играе по скоро ако те го закачат иначе той  предимно имитира децата на площадката на този етап. За сега не е важно дали е аутист или не по скоро искам да подобря разбирането  му и намеря начин да работим по изоставането му.

# 714
 • София
 • Мнения: 3 456
На логопед ходи ли?

# 715
 • Мнения: 17
Не не ходи понеже проговоря  на български  а тук в Лондон няма бг логопеди и с този локдаун  нищо не работи и немога и да пътувам до бг

# 716
 • London
 • Мнения: 3 990
Къде си в Лондон? Ако си наблизо може и да се видим като мине локдауна и ще ти обясня какво да правиш. Ако е аутизъм и ще тръгва сега на градина....не трябва да се ослушваш, че всичко е много тромаво откъм ресурси и диагнози.

На три години щом не говори и има ехолалия .....едва ли е нещо друго честно казано. Команди дай, донеси още на година и половина ги прави моето второто. Казвам му донеси ми стотинки от шкафа и отива, бърка и носи. Донеси си чорапите, отива в другата стая и носи. Брат му тия неща сигурно към 4 беше като ги заправи.

Общи условия

Активация на акаунт