АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 630
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Deizy12-ще ти сложат холтер, Мери кръвното 24 часа през 20 мин. Аз имах преди 2 седмици при другата кардиоложка в Надежда. Но не се притеснявай, на мен слдд холтера ми казаха, чд нямам нужда от лечение.

# 286
Дейзи, колко ти е кръвното сега, че се налага да ти го сложат това?
Държиш високи граници ли?

# 287
Бъди спокойна, на мен на преглед ми го изкарват все 140/90,а вкъщи ми е 100/110/70,даже кардиоложката ме питаше дали ми е верен апарата вкъщи, но и холтера толкова измерваше като го сложиха и вдигам само от притеснение преди преглед.

# 288
Момичета, честит Великден! Да си очакваме със здраве и спокойствие нашия велик ден Simple Smile
Имам глупав въпрос - как се разбира, че тръгват да се образуват разширени вени? Виждат ли се? Усещат ли се? Вчера забелязах, че са ми се появили 2-3 лекички малки сини линийки на лявото бедро и на дясната свивка на крака и се чудя дали това са разширени вени. На какъв лекар следва да се отиде за проверка? Е това са ми терзанията днес Simple Smile Освен че имам чувствтото, че коремът ми расте не с дни, а с часове.
Пожелавам слънчев и усмихнат ден!

# 289
Моите вени по краката се виждат всичките - опънати и големи, а вечерта са даже изпъкнали..
Момичета, честит Великден! Да си очакваме със здраве и спокойствие нашия велик ден Simple Smile
Имам глупав въпрос - как се разбира, че тръгват да се образуват разширени вени? Виждат ли се? Усещат ли се? Вчера забелязах, че са ми се появили 2-3 лекички малки сини линийки на лявото бедро и на дясната свивка на крака и се чудя дали това са разширени вени. На какъв лекар следва да се отиде за проверка? Е това са ми терзанията днес Simple Smile Освен че имам чувствтото, че коремът ми расте не с дни, а с часове.

# 290
Съдов хирург  е доктора при който трябва да отидете

# 291
Ако имате изпъкнали вени с джобчета, задължително съдов хирург, не е шега работа, ако трябва се носят стягащи чорапи, за да не се образува тромб по време на бременността или след раждането.
Аз вече съм с един такъв чорап, не е готино, но риска не е за пренебрегване

# 292
  • София
Здравейте, момичета ! И от мен честит празник - бъдете здрави вие и хората , които обичате Simple Smile

За разширените вени - аз ги имам от 10 години от стоенето права от работа на бригади през лятото. Дори не разбрах как са се появили - просто се върнах в България и ги видях. За съжаление стават все по-зле, а до момента не съм се консултирала с лекар. На моя приятелка ги третираха с лазер и каза, че болката е ужасна.
След две седмици съм при АГ на преглед и задължително ще я питам за съвет.

# 293
Здравейте момичета! От 4 дни имам от време на време, предимно вечер като легна и си изпъна единия крак или през деня, като седна в колата, неприятни усещания ниско в корема, като опъване и бодежи, не силни и продължителни, но се появяват за малко и са неприятни. Доктора ми беше изписала Диаспорал само при нужда и до сега не ми се беше налагало да пия, че нямах никакви оплаквания. Часа ми е на 8ми и се чудя дали е нормално да чувствам това от растежа на бебето (вече я усещам на всеки час и доста силно), опитах се да сменя часа за по - рано, но няма, та на някоя да и е познато и да се притеснявам ли? Извинявам се за дългия пост и благодаря! Прекрасен ден на всички ❤️

# 294
  • Пловдив
Да се отчета и аз миналата седмица мина и моята ФМ. Малката буба е 430г всичко е добре с изключение на петно в лявата камера на сърчицето, заради която ни пратиха на преглед при кардиолог Confused Дано вс да бъде наред.

# 295
Gery аз съм със същите болки. Като започнат пия но-шпа и магнезий. Напоследък са всеки ден по няколко пъти.

Мариелка, къде ходиш на ФМ?
Не се притеснявай! Вс ще е наред!

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 22:17 от Mamma Leone

# 296
  • Пловдив
Благодаря Hug
АГ-то при, която се следя ми прави и ФМ. В Амалиеви при д-р Чалова.

# 297
Привет на всички!Аз бях на фетална ехокардиография на 23.04. при д-р Арабаджикова.Всичко е нормално с бебка,но ми стана странно че грамажът и се разминава.При лекарят който ходя на ЖК е била 472 гр на 19.04,а при феталната показва че е 452 гр.малко ми е странно,но си мисля  че все пак са 2 различни апарата.Надявам се да е така,утре съм на ЖК и ще разбера.Хубав и слънчев ден!

# 298
И според мен е от апаратите - в два поредни дни имах ултразвук (при моята гинеколожка и ФМ) и също имах разминаване в предполагаемото тегло от около 30/40гр. Честно казано, още тогава не го приех като повод за притеснение именно защото на двете места ползват различна техника.
Бъди спокойна днес,  за да ти е добре кръвното утре на ЖК, и споделяй с лекаря всички такива въпроси - той най-добре ще те информира и успокои.

# 299
  • Пловдив
От апаратите е, а и винаги пише поне при мен, че има отклонение +/- няколко грама.

Общи условия

Активация на акаунт