АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 946
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
При мен болки все още няма, но пък вече дишам много трудно. Имам чувството, че бебето се премести тия дни и какво натиска, та за да си поема добре дъх, ми е необходима цяла нагласа.
Съотвено следния екзистенциален пробелм Simple Smile - вече нямам визуален контрол под бикини линията. Съответно не мога да се епилирам сама Sad Досега винаги съм се справяла сама с епилатора. Преди 12 години отидох на лазерна епилация, но въпреки дадените пари и завишения брой процедури резултат нямаше. А имам недоверие към студията с кола маска по хигиенични причини. Вие можете ли да ми споделите ваш положителен опит за интимна епилация, особено ако можете да препоръчате студио в Пловдив?

# 316
Много благодаря 🤗

# 317
Аз също съм с Биодерма 50 фактор и съм много доволна, защото и аз съм страшно бяла и лятото ми излизат много лунички. Иначе вчера си взех и за тяло 50 фактор на Виши. Пробвах преди няколко дни Бочко за тяло (мислех, че като е за бебе ще най - безвредно) обаче ми оцвети хавлията и банския и ужасно мирише на химия, та се доверих на аптекарката за Виши, дано е добър.
Иначе днес ходих на преглед, всичко е нормално, но малката е на долната граница в размера - 25 + 5дни е 735гр. Имам час пак след месец, дано навакса, че малко се филмирах, та чак събрах май границите на кушетката, страшно ми причерня 🙄 до сега си вървеше съвсем нормално.

Здравейте! Моят термин е на 07.09, но чета и вас- знае ли човек какво ще се случи. По повод теглото на бебчето- и моето е на долна граница в 21с и докторката каза да си поръчам суроватъчен протеин. Сега го чакам и започвам да приемам, бил много полезен за наддаването. И аз доста се притесних.
Здравейте!
Аз попитах дали да поръчам протеин, но доктора каза - не, та сега си се надявам просто и мисля да наблягам на извара, сирене и кашкавал и без това много обичам ☺️
А вие какъв протеин ще пиете, ако е удобно ако може линк и вие ли го избрахте или докторът препоръча точно този?
Много благодаря ❤️
Аз също съм с Биодерма 50 фактор и съм много доволна, защото и аз съм страшно бяла и лятото ми излизат много лунички. Иначе вчера си взех и за тяло 50 фактор на Виши. Пробвах преди няколко дни Бочко за тяло (мислех, че като е за бебе ще най - безвредно) обаче ми оцвети хавлията и банския и ужасно мирише на химия, та се доверих на аптекарката за Виши, дано е добър.
Иначе днес ходих на преглед, всичко е нормално, но малката е на долната граница в размера - 25 + 5дни е 735гр. Имам час пак след месец, дано навакса, че малко се филмирах, та чак събрах май границите на кушетката, страшно ми причерня 🙄 до сега си вървеше съвсем нормално.

Здравейте! Моят термин е на 07.09, но чета и вас- знае ли човек какво ще се случи. По повод теглото на бебчето- и моето е на долна граница в 21с и докторката каза да си поръчам суроватъчен протеин. Сега го чакам и започвам да приемам, бил много полезен за наддаването. И аз доста се притесних.
Здравейте!
Аз попитах дали да поръчам протеин, но доктора каза - не, та сега си се надявам просто и мисля да наблягам на извара, сирене и кашкавал и без това много обичам ☺️
А вие какъв протеин ще пиете, ако е удобно ако може линк и вие ли го избрахте или докторът препоръча точно този?
Много благодаря ❤️
Привет,
Аз си поръчах ето от този http://pregnaco.com/
Не ми е препоръчван от лекар, сама прецених да го пия, тъй като не приемам достатъчно месо, а и е специално за бременни Blush
Момичета, относно сънищата искам да споделя :точно в нощта на Великден сънувах за първи път моята принцеса, щастлива в ръцете на свекър ми. Радвайки и се той каза: Здравей адашке моя Grinning
Ние с баща и се спогледахме учудено, защото вече имахме избрано друго име за детето ни.
Незнам как да го тълкувам този сън. Може би сънувайки дъщеря си точно на такъв празник е голям знак.
Моля кажете, случвало ли се е да сънуватр подобни сънища?

# 318
  • Варна
gergananana, аз много не вярвам на сънища, други знамения, предсказания и т.н. Да не би да имаш съмнения, макар и подсъзнателни, че свекър ти би се радвал ако детето е кръстено на него ?

# 319
А колко трябва да е?

# 320
  • София
Привет, момичета! От няколко дни не съм писала - насъбраха ми се пътувания и задачи по празниците. Аз повече се уморих, отколкото си отпочинах, но сега пак се връщам към стандартните релси. Уж всичко е наред - ще разбера със сигурност следващата седмица, като отида на преглед. Само дето бебето се е настанило ниско долу (или поне краката й са там) и на моменти хич не ми е комфортно - търча до тоалетна през 15 мин. Не знам как да я накарам да се премести или поне малко да се завърти, защото наистина на много деликатни места ме нацелва в ритници.

За слънцезащитен крем за мен и аз се чудя, за момента съм с моя си крем за лице, който има някакъв фактор. На слънце много-много гледам да не се излагам - и без да съм бременна, много бързо изгарям, защото кожата ми е много светла. Засега лунички и пигментни петна не съм забелязала.

Днес пусках кръвни изследвания. Да питам - някоя от вас знае ли по каква причина може хемоглобинът да е нисък при условие, че желязото е съвсем в норма?

# 321
  • Варна
Привет и от мен, честит Великден!

elena_e - и аз я усещам по-ниско в момента и ходя много често до тоалетна. Казват, че от вървене/разходки се местят - не знам дали ще помогне. На мен понякога корема ми усезаемо е "крив" и се е събрала в някой край и яйчника в този край ме боли, но с някоко леки побутвания и уговорки + лежане на обратната страна се намества.

Днес бях в Майчин дом Варна за 4д, но момата не беше съгласна и на всеки допир до корема връщаше я юмрук, я ритник и не успяха да я видят.

Аз съм в 24та седмица и ми казаха, че плода е 842гр - което е доста за тази седмица. Но пък всичко и е наред и прегледаха отново всички органи Simple Smile

# 322
Привет, момичета! От няколко дни не съм писала - насъбраха ми се пътувания и задачи по празниците. Аз повече се уморих, отколкото си отпочинах, но сега пак се връщам към стандартните релси. Уж всичко е наред - ще разбера със сигурност следващата седмица, като отида на преглед. Само дето бебето се е настанило ниско долу (или поне краката й са там) и на моменти хич не ми е комфортно - търча до тоалетна през 15 мин. Не знам как да я накарам да се премести или поне малко да се завърти, защото наистина на много деликатни места ме нацелва в ритници.

За слънцезащитен крем за мен и аз се чудя, за момента съм с моя си крем за лице, който има някакъв фактор. На слънце много-много гледам да не се излагам - и без да съм бременна, много бързо изгарям, защото кожата ми е много светла. Засега лунички и пигментни петна не съм забелязала.

Днес пусках кръвни изследвания. Да питам - някоя от вас знае ли по каква причина може хемоглобинът да е нисък при условие, че желязото е съвсем в норма?

Колко точно са ти хемоглобинът и желязото?
Възможно ли е да е анемия таласемия? Аз съм с такава.
Последно хемоглобинът ми беше 79, желязото 28.
B12 изследвала ли си?

# 323
Elena, и на мен ми е под долна граница хемоглобинът. 113 е, докато желязото е в норма. СУЕ също ми е занижено. По-скоро при мен се върти идеята за леко възпаление, понеже и левкоцитите са ми Завишени за сметка на еритроцитите.
Ако при теб само хемоглобинът е проблем, а другите са в норма не мисля, че има проблем. Док. на мен ми каза, че е нормално с напредването на бременността това да се случва, но все пак питай и твоя лекар.

# 324
gergananana, аз много не вярвам на сънища, други знамения, предсказания и т.н. Да не би да имаш съмнения, макар и подсъзнателни, че свекър ти би се радвал ако детето е кръстено на него ?
Не, абсолютно никакви. И двамата с мъжа ми бяхме единодушни при избора на име Simple Smile

# 325
Mamma Leone,ползваш ли възглавница за бременни или обикновени възглавници на корема и между коленете? Аз ако съм без ме боли какво ли не. И ръцете ми изтръпват, но там възглавница не помага...
Момичета, от известно време насам като легна вечер всичко ме боли много силно. В изправено положение съм била добре. Лягам и се почва. Десният крак изтръпва, матката опъва силно, кръстът... На която и страна да легна е все тая. Пия по 2 но-шпа за отпускане на матката, за да мога да заспя + магнезий за крампите. На сутринта всичко е супер и съм кукуряк и така до вечерта.. Легна ли пак се започва...
Има ли някий като мен?

# 326
  • Пловдив
Здравейте и от мен,момичета! Не бях много активна,но се насъбраха семейни събирания,че и подписахме с ММ ,та сме официално семейство вече. За жалост меден месец - догодина ,че сега не съм за дълги пътувания със самолет и разходки.
С беба всичко е наред - рита си стабилно,даже много често вечер едва спя,понеже нещо не й е удобно. Другата седмица ще си я видя и пак ще ми дават направление за кръвни - изследвали ли сте токсоплазма? Понеже се чудя дали да не пусна.
МамаЛеоне,и аз понякога имам такива болки -за мускулни спазми в прасците -магнезиев гел ,пък за другито - свивай се както можеш,слагай възглавници и одеала под кръст/крака.

# 327
Juls 30 - идея си нямам, колко трябва да е, просто каза, че е на долна граница и ще я следим и че е възможно да е от ръста на родителите, колко големи сме се родили ние и пр., но аз страшно се притеснявам, че чак след месец ще видим какво се случва. Въпреки че ММ казва, че ако е проблем ще иска да ме вижда по - често...
Morelline Честито!
Аз правих тест за токсоплазмоза още, като разбрах, че съм бременна, на първите кръвни ми пуснаха някакъв пакет, който го включва 😊

# 328
  • Varna
На мен много ми помогна възглавницата за бременни. Иначе няма спане. Аз я ползвам още от 4ти месец.
Morelline, честито! Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот! Heart

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 08:20 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 329
Moreline , честито, много да се обичате !

А задъхването как е при вас ? Аз вече едва дишам, от хола до спалнята и вече е станало учестено.

Общи условия

Активация на акаунт