АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 576
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Аз минах отдавна преглед,но имах препятствия с колата и чак сега се прибирам да дам отчет. Бебчо е добре,но на мен пак ми беше високо кръвното и ми вдигнаха дозата хапове. Док се съсредоточи да му гледа бъбреците ,защото предният път на ФМ не успя нещо да види и после проверява май плацентата,та  общо взето почти нищо не разбрах какво точно гледаме ,защото повечето беше измервания и мърдащи сенки 😁 забравих този път да питам колко е пораснал ,но 3- ти май не е толкова далече и тогава ще  питам колко и голям малкия мъж ❤
Елена,аз преди 2 седмици бях настинала и се лекувах с много фрешове от лимон+грейпфрут ,разбърках си и мед с джинджифил и лимон,та бързо закрепих положението.

# 166
  • Варна
elena_e - изкарах 2 гнойни ангини + 1 обострен синузит (хубавото да си от Варна).
През цялото време фрешове, както е казала nadejda___ супички и чай с домашни билки - лайка, липа и шипки основно (да ми е жива и здрава баба, дето ми ги изпраща) и джинджифил на всичко.
Бързо възстановяване Simple Smile

# 167
И аз се нареждам към момичетата с високо кръвно. От доста ранна бременност съм с кръвно. Правя си регулярни прегледи с доц. Христова в Надежда. Поставихме холтер, ама аз останах със смесени чувства, според мен не измерва правилно, защото паралелно меря на другата ръка и стойностите са много различни. Имаше измервания 170/90 180/90 180/100. Аз до момента не съм го мерила повече от 145/90 150/90 това ми е макса, иначе го поддържам ниско.
И да, за пръв път ми поставят холтер за АН и е много гадно, аз имам дъщеря на 3 годинки и спим заедно и тя беше много изплашена от звуците, които издава. Пък и е много неприятно, толкова много помпеше моя, направо ръката ме болеше.
Пия конски дози лекарства, няма да казвам колко да не ви плаша, ама поне е ниско кръвното. АГ, който ме следи по 3К, не одобрява терапията на доц. Христова, ама той така или иначе в 18-та седмица ми каза да направя аборт по-добре, така че изобщо не го слушам, ходя там колкото да ми следи килограмите и мерките на корема, изобщо не го броя за фактор!

# 168
Добър вечер! Днес влизам в клуба с ниския хемоглобин и почвам Феро-Фолгамма Нео. Интересно как за два месеца ми е паднал. Но док каза, че е нормално. Факт е, че в последните 1-2 седмици започнах да се уморявам повече, явно си е имало причина.
Иначе бебето ми е застанало милото леко на диагонал - главицата му е от дясната ми страна на пъпа, а дупето и крачетата - долу в лявата част. Така коремът ми изглежда малко крив заради бабунката от главата, особено вечер, като се размърда по-интензивно. В събота си говорихме - аз му викам "ритай, маме" и то ме побутне и спре. Кажа му - хайде пак и то пак ме побутне. Голяма забава.

# 169
Tinkerbell88, аз бях при другата кардиоложка в Надежда, на мен холтера ми вадеше само ниски стойности(вечер кръвното беше 58 на 84), но аз не се очудих, и аз с механичния ги вадя ниски, просто се притеснявам преди преглед. Ще видим дали ще ми изпише терапия някаква.

# 170
казаха ми да си сменя витамините които пия, та кажете ми какви витамини пиете..
Аз пия Prenatal на Jamieson и с предната и със сегашната бременност. Ти какви пиеш към момента и защо се налага да ги смениш?

Фемибион 2, казаха че не са добър вариант и че е най добре да ги с мен докато е време

# 171
И аз се нареждам към момичетата с високо кръвно. От доста ранна бременност съм с кръвно. Правя си регулярни прегледи с доц. Христова в Надежда. Поставихме холтер, ама аз останах със смесени чувства, според мен не измерва правилно, защото паралелно меря на другата ръка и стойностите са много различни. Имаше измервания 170/90 180/90 180/100. Аз до момента не съм го мерила повече от 145/90 150/90 това ми е макса, иначе го поддържам ниско.
И да, за пръв път ми поставят холтер за АН и е много гадно, аз имам дъщеря на 3 годинки и спим заедно и тя беше много изплашена от звуците, които издава. Пък и е много неприятно, толкова много помпеше моя, направо ръката ме болеше.
Пия конски дози лекарства, няма да казвам колко да не ви плаша, ама поне е ниско кръвното. АГ, който ме следи по 3К, не одобрява терапията на доц. Христова, ама той така или иначе в 18-та седмица ми каза да направя аборт по-добре, така че изобщо не го слушам, ходя там колкото да ми следи килограмите и мерките на корема, изобщо не го броя за фактор!
И на мен преди години ми сложиха холтер стигах кръвно 190/100 200/120,и какво ми казаха отслабни нищо ти няма 😂
Знаех че моето беше на психична основа и можех да го вдигна  когато искам, и сега съм така притеснявам ли се за нещо или чакам ли пред  АГ го вдигам но този път в рамките на нормалното 140/90

# 172
Аз се следя в 1 АГ "Света София" и там ще раждам живот и здраве. Доволна съм много,въпреки че е държавна бях много изненадана от ремонта и като цяло от всички там. Следя се при др Акташ.
Уж пия Пренатал,но 1 седмица не съм и магнерота 3х1 но го забравям и него.
Не се ограничавам аз лично,но и не ям много,всмл което ми се яде го ям. Аз усещам бебето долу и предивно горе в дясно,дето са му краката ,последно беше напречно и той,но вее си става доста осезаемо и ММ го усеща,дори вижда как ритка 😊

# 173
Знаех че моето беше на психична основа и можех да го вдигна  когато искам, и сега съм така притеснявам ли се за нещо или чакам ли пред  АГ го вдигам но този път в рамките на нормалното 140/90
Според моя АГ, това кръвно е високо 140/90 (и аз толкова вдигам на същата база) и ме пратиха на кардиолог, който ми изписа директно бета блокер. По мое настояване отидох за второ мнение. На мен ми обясниха, че долната граница била висока и можело да спука някой съд на плацентата.

# 174
Добро утро, момичета!
И аз усещам моя юнак на разшични места к последните дни вече са доста по-силни ритничетата Simple Smile постоянно се ослушвам Simple Smile
Аз приемам Пре мама дуо от началото на бременността.
А относно раждането и аз съм от Пловдив о ще раждам в Селена.
Хубав ден от мен!

# 175
Добро утро Simple Smile аз пия Елевит витамини.

Честно казано бих родила и в гараж ( образно казано) само да си ме изражда моята лекарка😂😂😂 но за късмет това ще се случи във Вита ( новата база) . Моята АГ работи и в Шейново, но от там имам лоши спомени и предпочитам Вита.
Напоследък ми се хапват отново тестени неща, но единственото ми сериозно прегрешение си остава кола 🤭🤭🤭

# 176
  • Варна
казаха ми да си сменя витамините които пия, та кажете ми какви витамини пиете..
Аз пия Prenatal на Jamieson и с предната и със сегашната бременност. Ти какви пиеш към момента и защо се налага да ги смениш?

Фемибион 2, казаха че не са добър вариант и че е най добре да ги с мен докато е време
И аз пия Фемибион2...а казаха ли защо не са добър вариант? На мен следящата акушерка ми ги предписа.

# 177
  • София
Аз пия Елевит по препоръка на АГ.
Голяма драма ми е изборът на болница. Следящата ме АГ е в Шейново, но аз ходя в частния ѝ кабинет.  Насочила съм се към Токуда, но все по-добри неща чувам за Надежда. Вместо да взема решение все повече се разколебавам, а времето си минава 😂

# 178
Следя се в МБАЛ "Св. София" - до момента съм много доволна. Ако всичко е наред докрая, мисля там и да родя.
Комбинирани витамини не пия, само магнезий и вит. Д.

Аз нещо се разболях - вирусът с повръщането, който дъщеря ми донесе миналата седмица - и се чувствам много кофти. Освен да се наливам с много вода, друго не знам дали може да помогне. Надявам се поне бързо да мине. Сутринта едва станах от леглото и при първа възможност се върнах там, а имам сума планове за тази седмица.
При кой се следиш в “Св.София” ?

# 179
Голяма драма ми е изборът на болница. Следящата ме АГ е в Шейново, но аз ходя в частния ѝ кабинет.  Насочила съм се към Токуда, но все по-добри неща чувам за Надежда. Вместо да взема решение все повече се разколебавам, а времето си минава 😂
Според мен отиди на отворените им врати и виж коя ще те грабне повече.. Но и факторът място оказва влияние. Аз например, като си избирах болница (за проследяване и раждане) гледах къде ми е по-близо и затова избрах Щерев, пред Надежда. А като гледам базата на Надежда и отношението е по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт