Дългото чакане след трансфер - Тема 74

• 42 234
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Как ви ги казват в проценти клетките? На мен доктора само каза “има едни нк клетки...”. Ама високи ли са, ниски ли са никой не ти обяснява.. Като го попитах мълчеше, все едно не ме чу. А една камара пари даваме за изследвания, най-малкото очакваш да ти кажат две думи.

# 76
Момичета кога ви пускат за провела тези НК клетки ? Аз същи съм с леко активни ,но това беше декември месец ,сега другата седмица ще ми бъде пункцията ,като този петък трябва фа пусна пак хормони за да се види как върви стимулацията ,но д-р не каза нищо за НК клетките и дали да ги проверим пак . Предполагам че яко трябва да вливаме интралипид ще е др седмица преди пункция ,а ако може да е в същия ден (за да не ме бодат с абокати 100пъти ) ще е супер . Но не знам какво да правя аз в петък шв се видя с нея след като излезнат ч резултатите от хормоните ...

# 77
Моите последно бяха 31%. Правили сме и генетични изследвания, да се види да не е там проблема, но те са наред. Сега ще видим как ще се развият нещата.

# 78
Това са мойте резултати от декември и се бяхме разбрали при стартиране на процедура да ги проверим пак за да знаем дали да правим вливки на интралипид , защото когато ги пусках съм имала уреаплазма за което разбрахме след това и др каза че може да са били завишени заради бактерията . Обаче сега стартирахме а още не е искала да ги пускам ,а другата седмица ще ми е пункцията . Та не знам в петък като отида за хормони дали да не си ги пусна на своя глава защото аз няма да я видя до тогава нея че да го обсъдим ,след хормоните ще се видим а те вече ще са ми взели кръв :/
Слънце на теб в самия ден на пункцията ли ти вливаха интралипид,така де след нея ли те сложиха на система ?

# 79
Да, веднага след пункцията ми вляха системата. Ти къде изследва НК клетките? Имам спомени че беше във Шерев. Там ги изследват само в определени дни, така че попитай предварително.

# 80
В Щерев съм да , НК клетките Дек . ги бях пускала в Малинов . В петък ще ми е 8 ден от стимулацията и 9 ден от Ц. и д-е каза пункция другата седмица вторник сряда . На теб кога преди пункция ти ги изследваха ?

# 81
Това ми е 4 -ти трансфер и всеки път съм на същите лекарства,но досега не съм се чувствал така,както днес. От тази сутрин ми се гади почти цял ден с малки почивки ,а трансфера ми беше миналата сряда т.е. Днес ми е 8 ден. Почти сигурна съм ,че съм бременна, въпреки че няма с какво да го сравня,защото досега не съм забременявала .Чакам тестта в събота с голямо нетърпение.

# 82
Момичета, а на мен ми казаха, че трябва да проверя дали са влезли в норма NK клетките преди трансфер, а не преди пункция. Защо, нямам представа, но ако те са били причината ембрионите да не се развият ще е ужасно. За какво ги даваме тези пари за изследвания, като след това не спазваме правилно стъпките за лечение....

Исках да ви питам, на вас казаха ли ви защо правите вливките за да вкарате в норма NК клетките преди пункция?

# 83
Mikaela мисля ,че те дори при естествено забременяване ако пробвате трябва да се правят вливки преди О. за да не пречат (НК клетките ) при имплантацията , но нека каже и някой др не съм сигурна нещо такова ми се върти в главата . Предполагам ,че и за това се прави вливки около пункцията ,но и явно и преди трансфер не е проблем . Аз ще искам при пункция да ми вливат интралипид ако се налага не за др ами така и така ще съм с абокат да не ме боцкат 1000 пъти и без това изпадам в ужас от ттвзи абокати . Дано не припадна при слагането за пункцията 🙈😆😣😣😩😩😩

# 84
Момичета, какво точно се има предвид под вкарване в норма. Аз имах повишена популация и повишена активност. След вливките активността е в норма, но популацията не е мръднала. Та се чудя трябва ли и тя да спадне, и понижава ли се изобщо от вливките  newsm78
Вливките на мен ми бяха назначени 2-4 дена преди трансфера, тъй като им трябва време да подействат. Но при трансфер на 3 дневни , тези 2-4 дена съвпадат горе долу с пункцията.

# 85
Момичета, какво точно се има предвид под вкарване в норма. Аз имах повишена популация и повишена активност. След вливките активността е в норма, но популацията не е мръднала. Та се чудя трябва ли и тя да спадне, и понижава ли се изобщо от вливките  newsm78
Добър въпрос и аз не го разбирам това ,даже не знам мойте само активни ли са кви са Rolling Eyes Satisfied

# 86
На мен доктора просто ми каза да проверим имунологията и аз си пуснах назначените от него имунологични изследвания в Токуда. Там ми беше най-удобно и лесно. В моята болница никой не ме задължава да правя изследванията само във въпросната лаборатория. Та резултатите от лабораторията в Токуда си ги получих с проценти и референтни стойности. Затова знам процентите.
На мен ми казаха, че интралипида действа след около седмица. Така че на мен ми го слагаха около 7 дни преди трансфер. Моята пункция беше миналата година, но аз след нея изобщо не бързах да имам трансфер. Исках тялото ми да се възстанови. Нямах физически неразположения и признаци на хиперстимулация. Но и доктора ми ме посъветва тогава да не бързаме с пресен трансфер, защото той пък искаше организма да се възстанови въпреки, защото бременнност в това положение, след стимулация, побърква организма още много. И съм много благодарна, защото като гледам през какво минават жени с пресен трансфер и ми настръхва косата. Но пък понякога обстоятелствата налагат пресен трансфер. Два месеца след пункцията организма ми се беше възстановил и направих първия трансфер, който беше с напълно отрицателен резултат. Но първото ми ембрионче не се размрази много добре, та очаквах нещо подобно. А категорично не исках две. После пак си дадох няколко месеца почивка защото трябваше да пътуваме на разни места с мъжа ми. Та преди втория трансфер доктора се върна към моя случай и просто той предложи да ги изследваме тези клетки и така.
Според мен е много важен подхода на доктора след неуспешен трансфер. Забелязвам, че много доктори не сменят нищо по стратегията, не влизат в дълбочина на проблемите. Може и да греша, но такива са ми наблюденията. Понякога няма и какво да се смени де и всичко е изпробвано.
Извинявайте, ако съм излишно многословна! Simple Smile

# 87
Малко извън темата.Някой изследвал ли е пролактин,след стимулация дали се покачва?Малко се притесних сега дали ще мога да запична стимулация след като е над горна граница

# 88
Аз имах покачен Пролактин и въпреки това ми назначиха стимулация с хапчета Летрозол.
Резултата беше извадени 2 яйцеклетки но за съжаление без развитие, тъй като едната не успя да се оплоди, а другата спря развитие на 4-ти ден.
Не знам дали е било от Пролактина

# 89
Винаги преди трансфер сме вкарвали НК клетките в норма и винаги при изследване са ми показвали в % резултата.
Сузи, на мен също взе да ми се гади почти по цял ден към 7,8 ден след трансфер и така до 4 месец от бременността.

Общи условия

Активация на акаунт