Дългото чакане след трансфер - Тема 74

• 43 141
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета. Досега само четях, но сега и аз се включвам към чакащите. Днес ми е 6-ти ден след трансфер на 2 тридневни ембриончета и времето минава ужасно бавно. Леко ме притеснява, че не усещам нищо. Преди 2 дни (т.е. на 4-тия ден) усещах от време на време леко боцкане в яйчниците, но от вчера няма нищо. Според вас имам ли причина да се притеснявам?
Аз имах всички симптоми на имплантация и резултата ми е отрицателен. Докато момичета, които нямаха симтоми са бременни в момента. Много е гадно това неизвестно чакане. Но фатката е да устоиш на чакането и да не обръщаш много внимание на симптоми и усещания от тялото, защото на кръвния ислизат изненадите. Успех ти желая от сърце! Запази търпение! Стискам палци!

# 286
Здравейте момичета,да се запиша и аз- трети ден след ЕТ на едно ембрионче,желая успех на всичкии чакащи 😊

# 287
Момичета и аз да се включи с едно питане! Днес ми е 9 ден след ЗЕТ на 3 дневни ембриончета, сутринта си пуснах тест и показа отрицателен <0.1.И за капак към получих някакво светло кърваво зацапване и сега съм луднала на макс. Докторката не ми отговаря, нз какво да правя с хапчетата и с фраксипарина.

# 288
Рано е още. Много рано според мен.

# 289
  • София
9 ден след ЕТ на тридневни е 12 ден след овулация.
За съжаление теста си е абсолютно показателен.

# 290
  • София
Да, 9-ти ден на 3-дневни е все едно 7-ми ден на 5 дневни, когато чхг вече трябва да има в кръвта.
Този резултат е абсолютно отрицателен за съжаление.

# 291
Трансфер на ден 3-ти:

Ден 1 = денят на трансфера.

1 ден – Ембрионът продължава да расте и от 6-8 клетъчен ембрион се превръща в морула (16-64 клетки).
2 ден – Клетките на морулата продължават да се делят и тя преминава в стадий бластоцист (70-100 клетки).
3 ден – Обвивката на бластоциста започва да се пропуква, така нареченото “излюпване”.
4 ден – Бластоцистът продължава да се излюпва от черупката си и започва да се прикрепя към лигавицата на матката.
5 ден – Бластоцистът продължава да се прикрепя по-дълбоко в лигавицата на матката и започва имплантацията.
6 ден – Имплантацията продължава.
7 ден – Имплантацията е приключила. Развитието на клетките, които ще се превърнат в плацента и фетус е започнало.
8 ден – ЧХГ започва да нахлува в кръвния поток.
9 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
10 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира
11 ден – Нивата на ЧХГ са вече достатъчно високи, за да се установи бременност.
Все пак 9 ден може и да е рано

# 292
И аз се ръководех от последната схема.

# 293
  • София
Денят на трансфера е нулев. Тридневните ембриони тогава са 6-8 клетки, стадий морула достигат на следващия ден.
Съжалявам, но при стойност <0,1 теста е категоричен. Ако имаше поне някаква стойност щеше да у друго.
Никой няма нужда от напразни надежди.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 00:03 от Nandin

# 294
Сега като взех да смятам, ако имплантацията настъпва на 6 ти ден от развитието на ембрионите (3ти ден от трансфера) и продължава 40часа, то наистина би трябвало да покаже на 12ти ден (9ти от трансфер). А защо в клиниката все казват рано е за тест???

# 295
Момичета имам странно бълбукане в корема,може ли да е от прогестерон-а или естрофем-а.

# 296
  • София
Сега като взех да смятам, ако имплантацията настъпва на 6 ти ден от развитието на ембрионите (3ти ден от трансфера) и продължава 40часа, то наистина би трябвало да покаже на 12ти ден (9ти от трансфер). А защо в клиниката все казват рано е за тест???

Някои клиники искат тест на 9-ти ден на 3дневни и на 7-ми ден на 5-дневни. Аз винаги така ги правя, показателно си е. Не се очаква да е високо, но не се очаква и да е 0

# 297
Момичета имам странно бълбукане в корема,може ли да е от прогестерон-а или естрофем-а.

Аз също имам такъв проблем и се чудя същото 🤔

# 298
А дали от утрогестана, медрола или естрофема може да се усеща една замаяност? Все едно всичко се случва забавено и не че ми се спи, но ако си легна заспивам Confused

# 299
  • София
От утрогестана може има замаяност, особено ако се приема през устата, а не вагинално.

Общи условия

Активация на акаунт