Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 031
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
https://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-MI-Robot-Clean-R … 67.176e3c00i10SKX  

https://www.aliexpress.com/item/Roborock-Robot-Xiaomi-Vacuum-Cle … 59.37123c00Hh48Cb.  На посочените линкове най-подробно са описани възможностите на роботите, там са и разликите/item specifics, main features/.

Може ли да ми обясните какви са разликите между тези две роботчета. Обърках се.
Първият линк е към първа генерация Xiaomi без моп, с лазерен датчик за ориентация и правене на карта (на снимката стърчи отгоре).
На втория линк е по-евтиния нов вариант -Xiaowa E20. Тя е с моп, с по-малък капацитет на батерията и с друг датчик за ориентация.

# 61
  • Бургас
Недоволна, благодаря ти. Предстои ми закупуване на робот и проучвам засега.Има доволни потребителки от Е20/благодаря и на Hamsti за отзивите/. Ще следя темата.

# 62
Здравейте, моля за отзиви за ILIFE V8s.  Много ми се иска да си взема ,но искам да не е повече от 500 лв, но пък за тези пари да взема максималното. Виждам ,че освен серия 5 /6 / 7 / 8 ... Тези имат и буква, но не мога да намеря разлики ,който да накланят към една или друга.

Благодаря предварително.
Тези с буква А са за сухо само 😊За този модел 8s казват че е само за твърди настилки , за килими не ставал.
Благодаря, а каква трябва да е буквата , за да е за твърди настилки, килими и миене?

Вижте Proscenic Coco 790 - той има две приставки - за килими и  за миене

# 63
  • Стара Загора
Имам I robot и съм много доволна. Нямам нужда от моп. Каква друга домашна помощница на високо технологично ниво си заслужава да си купя сега? Имам предвид помощник различен от прахосмукачка? Всяка година се старая да имам поне една нова домашна продобивка.
Аз съм от една година освен с I robot и с робот за прозорци HOBOT288 .Супер доволна съм. Вярно за по дълго време ги почиства отколкото на ръка но пък аз върша друга работа докато той мие прозорците. Но пък после ръцете не ме болят.Blush
А иначе някой ако чуе за робота за гладене дали вече може да се купи от някъде моля да сподели.

# 64
Привет. Побърках се от четене и не мога да изчета всичко и да намеря отговори на въпросите ми, а може и да е писано някъде. Интересува ме кои модели са най-добри за прескачане на прагове между стаи. В нас има прагове между всички стаи и са с различна височина - някои стигат до 5 см. Иска ми се нещо, което ги прескача, но тази характеристика не я описват в спецификациите. Същевременно и стъпала имам и по тях не трябва нито да се качва нито да се катурва надолу. Цените не ме интересуват - искам нещо което ще ми върши работа, ако ще и най-скъпото. Споделете опит

# 65
Такава,която да се качва по стълбище хаха..и аз я искам )

# 66
5 см няма начин. 2 см ги прескача Xiaomi, но повече от това не може. Ние подмазахме с фугираща смес да стане полегато като рампа, ако у вас позволява такова решение, може да стане,  но на 5 см не знам дали ще е естетично. Ако не - ще я местите ръчно от стая в  стая,  тогава може да си вземете и хаотична.

# 67
  • София
Ние си я местим ръчно между етажите и нивата, но тя си прави карти на 10 стаи, така че няма проблем да не е хаотична. iRobot 980.

# 68
  • Пловдив
Прочетох последните теми и информацията ми бе безкрайно полезна.Благодарение на нея и клипчетата в ютуб реших,че ще взема Xiaomi робот.
Поводът за постът ми е друг,а именно да изкажа мнение за китайски робот за прозорци(с две кръгли четки),с който се сдобих наскоро.
Значи...със смесени чуства съм..
В момента живея в Англия и за тукашният типаж прозорци,съм на мнение че инвестицията не си заслужава.Причината да го закупя,обаче е,че в България строим къща с 60кв.прозорци,повече от които много големи и френски,а на втория етаж са без излаз на тераса и ще ми бъде невъзможно да ги мия отвън.
Там би си заслужавало.
Иначе минусите са,че не почиства около 3см периметър в ъглите,но това си го знаех.
Другият минус,който вероятно се дължи на особеността на дограмата и на факта,че съм взела евтино китайче е,че долната част на рамката на прозореца е под ъгъл 45° и роботът не може да прецени,подхлъзва се и пада,но при нормални прозорци няма да се случи.
Другото,което ми направи впечатление е,че в левият горен ъгъл не минава толкова добре,колкото в десният,някак не върви толкова плътно догоре.
Държа да кажа,че прозорците ми са доста,чисти,защото ги мия редовно-френските всяка седмица,а по-труднодостъпните на 1 месец.Отначало го пусках на сухо минаване,но установих,че при мен трябва направо с препарат.
Дойде с 6 комплекта хавлиени накрайници за почистване и резервни пластмасови кръгове,на които се закачат.
Изводът ми е,че ако нямате големи и труднодостъпни прозорци и ако ги чистите редовно, по-бързо и ефективно би било чистене на ръка.

# 69
  • Кипър
nelina_london , би ли ми казала един двоен френски прозорец за колко време го почиства робота?

# 70
  • Пловдив
В спецификациите мисля пишеше 1кв.м за 5мин.
Моите прозорци са  със стъкла широки 50см.т.е по-тесни са.Но нали си обожавам чисти прозорци,ми харесват след две минавания,особено на тези които не съм чиститла един месец.При все,че тук няма мухи,които да ги оакват Simple Smile И прахът е по-малко.
Ако трябва да сравня миенето на ръка (само с препарат и парцал,без гъбички)като бързина с робота,  цифрата ще е поне 3:1 в полза на парцала.

# 71
Аз миналата седмица си повредих Сузуката. Беше се пъхнало едно телче на търкалцето и като го дръпнах, явно се повреди. Днес звъннах в сервиза, понеже още е в гаранция и отново останах очарована от отношението им. Изпратих я още днес. Няколко месеца след купуването ми изгоря датчик и го смениха без проблем, много са коректни.
Ако се сметне за реклама да се изтрие, но ще кажа - Дедал къмпъни  Peace

# 72
Здравейте, имам румба 886 и съм много доволна сега се замислям и за робот за прозорци даже вчера бях готова да поръчвам чудя се за хобот 288, но не съм сигурна дали си струва прозорците ми не са много големи не намирам много отзиви бих се радвала някой от личен опит да сподели. Оправда ли си парите това роботче😁 Благодаря на отзовалите се🍀

# 73
Здравейте! От няколко дена и аз съм със Xiaomi  2-ра версия и съм много доволен за сега. Поиграх си и направих файлче с българска реч. Не претендирам че всичко съм превел правилно и че съм сглобил изреченията по най-правилния начин. Ако не е против правилата на форума и има желаещи мога да ги кача някъде.

# 74
  • Русе
Поздравления за труда.
Качвай ги тук от някой облак а аз ще ги сложа в първият пост.

Общи условия

Активация на акаунт