Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 123
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Интересно, че имам същите преживявания с Mamibot ExVak680s. Първият път установи връзка през приложение Grit  и всичко беше точно. Наложи се да го приберем и след това много трудно установява връзка с WI-FI не се вижда на приложението.  А приложението Smart Mamibot изобщо не можа да го разпознае като устройство. Днес ще пробвам с Alexa=
Иначе машинката си е супер, много съм доволна.

# 526
Ето тук намерих информация за възможни грешки
https://support.neatorobotics.com/hc/en-us/articles/115002702053 … ith-the-Neato-App. Коментират и къщи на няколко етажа, ако това е вашият случай. Също ако паролата или името за wifi съдържат други символи освен букви и цифри, пак не става.
Незнам дали ще помогне, но аз изключих интернета на телефона, за да е сигурно, че нийто се опитва да се свърже точно към wifi мрежата.
Мисля си също, ако опитвате все вечер да инсталирате, да не би връзката да е по-слаба от по-голямото потребление, може би да се опита през деня  newsm78
дано се получи бързо ...

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 18:55 от VikaMart

# 527
Онази вечер много се мъчих с инсталацията, на сутринта стана от раз. Робота ми е първа генерация на Xiaomi. Сега обаче се чудя как да направя карти на отделните стаи. Има ли опция да се избират от общата карта? И нея как да я запаметя не знам.

# 528
Онази вечер много се мъчих с инсталацията, на сутринта стана от раз. Робота ми е първа генерация на Xiaomi. Сега обаче се чудя как да направя карти на отделните стаи. Има ли опция да се избират от общата карта? И нея как да я запаметя не знам.
Не можеш да направиш отделни карти. Пускаш я веднъж да чисти навсякъде при отворени врати и получаваш карта на апартамента. Ако след това искаш да чисти само дадено помещение или част от него използваш опцията зоново чистене и задаваш една или повече правоъгълни зони.

# 529
Не можеш да направиш отделни карти. Пускаш я веднъж да чисти навсякъде при отворени врати и получаваш карта на апартамента. Ако след това искаш да чисти само дадено помещение или част от него използваш опцията зоново чистене и задаваш една или повече правоъгълни зони.

О, благодаря много за това инфо! bouquet
И ние снощи се чудихме за картата, но беше късно и се отказахме.
Обаче ми прави впечетление, че чисти коридора на две части. Гледах дали нещо не я притеснява, ама няма.
Чисти едната стая, после половината коридор, после другата стая, накрая кухнята и най-накрая втората част на коридора. А той си е правоъгълник, няма чупки, завои, нищо.

# 530
То хубаво зоново, но не ми дава картата на целия апартамент за да си избера зоната.

# 531
Утре пак ще пробвам, ще спра мобилните данни, ще го кача на другия етаж където е рутера. Въвеждам име и парола на домашнат wi-fi, нали?
И в името и в паролата има букви и цифри. Надявам се в един момент да стане, звънях в робополис, нищо като съвет от тях. Просто ми каза, че имало често такива случай, да пробвам докато стане. 😒

# 532
  • ...
Аз отдавна спях да ползвам приложението, само от копчето ми върши чудесна работа

# 533
  • София
Здравейте! Включвам се само, за да благодаря за информацията, полезните сравнения и споделения личен опит в темата. След известно чудене между Румба Е5 и Xiaomi взех второто. Държах да е без моп, тъй като имам резерви към всякакви комбинирани уреди. Смятам, че взех оптимално решение. Страхотно доволна съм как се справя и как се ориентира. Единствените ми притеснения са за бъдещето, евентуални повреди и пр.
Благодаря още веднъж и успех на всички!

# 534
Да, име и парола на домашния wi-fi ...
стискам палци

# 535
  • Пловдив
При нас Mamibot-а явно не иска да е свързан на два телефона. Успяхме с приложението на единия и я настроихме да работи докато ни нямаше. Наблюдавахме я през цялото време и според графиката на картата беше минала всичко както трябва. Наистина беше идеално почистено. Много съм доволна.

# 536
То хубаво зоново, но не ми дава картата на целия апартамент за да си избера зоната.
Отваряш всички врати на апартамента и я пускаш да чисти всичко наред. Така би трябвало да направи общата карта и после можеш да чисти отделни зони

# 537
Справих се с приложението благодарение на насоките ви! ❤️ Проблема явно е бил в името и паролата, махнахме всички цифри и стана от раз. Никакво съдействие и насоки от Робополис обаче, ужасно съм разочарована от обслужването им. Само празни фрази да опитваме докато стане. Неприемливо като цяло предвид, че не съм купила нокторезачка, а техника за 1500 лв. Смешно ми стана и за доставката с куриер. Пазарувам основно онлайн и за много по-ниски суми получавам безплатна доставка, при тях обаче си я платих, а нямах опция преглед дори. За мен беше важно да видя все пак целостта на опаковката на прахосмукачката дали е запазена, разрешиха ми с условието, че ще съм си платяла транспорта ако откажа. Самия уред бях платила по банков път предния ден. 😂 Абе с две думи, смешници и несериозни.
Добре, че сте вие тук момичета, толкова помощ получих от вас! 💐

# 538
Отзиви за Еufy? Тази марка събра доста популярност в чужбина. Искам нещо от среден клас, максимален брой четки, за да обира добре. Без моп, с възможност за контрол през телефона, както и по-издръжлива батерия. Да не пропуска непочистени места. Колебая се между Румба, Хиоми, Еufy , iLife

# 539
  • Точно където трябва
С риск да ме наритате си задавам въпросите.
Повечето от вас по някаква логика сте стигнали до 2-3 конкретни робота или поне до 2-3 марки. Е, как точно ги избрахте?
Аз се чудя от къде да започна. Има и по 150лв. има и по 1500лв.
Знам, че ми се иска да почиства добре и, ако е възможно, да е комбиниран - като прахосмукачка и измиване. Но не знам има ли такива успешни комбинации. И до там. Примерно ми попада оферта на 960, но защо да дам 1000лв, ако нещо за 500 ще свърши същата работа.
Та моля ви, подскажете поне за отправните точки.

Общи условия

Активация на акаунт