Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 846
  • 796
  •   1
Отговори
# 330
Моите и двамата са в ЧХ - баткото е 4, а малката - 1 клас.
Впечатленията ми са коренно различни, но като цяло, организацията в училището е много добра.
Доволни ли сте от госпожата на баткото? Може ли да споделите как се казва?

# 331
  • Пловдив
При избор на първо желание с брат, който е в същото училище и към 15.09 няма да има навършени 12 години, но не ни е по адрес - точките са 37.
А при избор на училище по адрес - 127.

Според вас системата смята ли коректно в момента?

Редактирам се: Не бях отметнала критерия за брат/ сестра.

# 332
  • Пловдив
Ами все още ли има право на 5 желания. Просто си подредете желанията  както ви се иска и ще се види при класирането. Последните няколко години почти във всички училища плановия прием не се изпълнява и има свободни места.

# 333
  • Пловдив
Търся отзиви за работата на Елиана Щерева и Анета Терзиева от ОУ "Алеко Константинов". Предстои им да поемат 1. клас наесен.

Препоръчвам Терзиева, защото я познавам. За мен тя е невероятен педагог и приятел на децата.

# 334
Търся отзиви за работата на Елиана Щерева и Анета Терзиева от ОУ "Алеко Константинов". Предстои им да поемат 1. клас наесен.

Препоръчвам Терзиева, защото я познавам. За мен тя е невероятен педагог и приятел на децата.

Здравейте,
Аз виждам за четвърти клас в ОУ Алеко Константинов :
Елиана Щерева
Анета Терзиева
Стефка Николаева
Пламена Шопова,

Предполагам те ще поемат първи клас, също ще помоля за мнения, ако някой може да сподели.
Още нещо - изборът на учител как става? Не е ли на случаен принцип, според  електронното класиране? При Записването ли се заявява, ако имаме предпочитание за учител?

# 335
  • Пловдив
Във всяко училище е различно. При някои е на случаен принцип. При други - в самото училище се записва. На много места вече списъците са готови.

# 336
Е как така ще са готови списъците, нали децата още не са приети? Open Mouth

# 337
  • Пловдив
Цяла година идват родители и оставят молби с желания в училище.
Скрит текст:
Сега се регистрират официално, но писмено желанието за учителя отдавна е дадено при директора. Вече за една от учителките ни има над 40 молби.

# 338
Цяла година идват родители и оставят молби с желания в училище.
Скрит текст:
Сега се регистрират официално, но писмено желанието за учителя отдавна е дадено при директора. Вече за една от учителките ни има над 40 молби.
Е как? Тоест преди приема, преди да е прието детето, те подават молби за учителка?

# 339
  • Пловдив
Учителката си подбира децата.
По нейни си критерии и връзки.

Е, случва се да обещае на деца като за две паралелки, че ще са в нейния клас, но това са “подробности”.

# 340
  • Пловдив
То нека си искат предварително да са при конкретна госпожа, ама какво ще стане, ако някое от тях изобщо не е прието в училището?

# 341
  • Пловдив
Ами освобождава се място в класа.

Скрит текст:
Значи още от 16-ти септември някои родители тръгват по училищата и започват да говорят с учители, директори и да подават заявления. В някои училища ги приемат, в други отказват. Някъде се правят списъци на паралелките, другаде - не. После при приема на документи вече окончателно се правят списъци, които се редактират до началото на септември - има доволни родители и учители, има и недоволни. Накрая шефът тропва с крак, казва - АЗ   КАЗАХ - и пак има доволни и недоволни родители и учители и всичко тръгва по релсите.
На есен - с песен ...

# 342

Скрит текст:
Значи още от 16-ти септември някои родители тръгват по училищата и започват да говорят с учители, директори и да подават заявления. В някои училища ги приемат, в други отказват. Някъде се правят списъци на паралелките, другаде - не. После при приема на документи вече окончателно се правят списъци, които се редактират до началото на септември - има доволни родители и учители, има и недоволни. Накрая шефът тропва с крак, казва - АЗ   КАЗАХ - и пак има доволни и недоволни родители и учители и всичко тръгва по релсите.
На есен - с песен ...

На 16 септември, т.е. имате предвид, че родителите на деца, неприети в даден клас, тръгват да се молят за разместване, ли? Уау. Дефакто системата никак не е краен критерий за прием, така ли?

# 343
  • Пловдив
Системата класира в училището, а разпределението по паралелки прави директорът или помощник директор.

# 344
  • Пловдив

Скрит текст:
На есен - с песен ...

На 16 септември, т.е. имате предвид, че родителите на деца, неприети в даден клас, тръгват да се молят за разместване, ли? Уау. Дефакто системата никак не е краен критерий за прием, така ли?

На 16-ти септември започват заявленията за следващата учебна година. И оттогава се избират и бъдещите учители.

Общи условия

Активация на акаунт