Градинарство - моето хоби 22

• 33 925
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • густо майна Филибето
Прелестна е! Катерач ли е?

# 286
Много са хубави!
Ето моята роза, която цъфна след 2 години кандърми

Ако е силно ароматна си имаш Blue Moon Cl. или само Blue Moon, ако не е катерачка.

# 287
  • В градината...
Катереща е. Пет цвята за сефте. Явно си е струвало чакането и добре, че не я махнах.

# 288
Страхотна е! Много искам и аз лилава,но нямам много място вече. За другата година ще го мисля къде,но ще взема със сигурност. 🥰

# 289
Катереща е. Пет цвята за сефте. Явно си е струвало чакането и добре, че не я махнах.
Убедена съм , че имаш Blue moon. Тук я продават само нея в този цвят. Това беше първата роза, която изкорених от градината след като се заех с нея. Стои оголена в корените, много боледуваща, цъфтеж с по 5-10 цвята, трудно цъфти повторно. Единственият позитив в тази роза е аромата. Не си заслужава чакането при изобилието на нови, обилно цъфтящи и здрави сортове.

# 290
  • В градината...
Да, много е ароматна. Не е боледувала, обаче две години как ли не я молих да цъфне.

# 291
Засадих няколко корена с ягоди в саксия на тераста и се хванаха всичките. Като цяло изглеждат много добре, но имат нещо като "мустаци", ластари или каквото там се казва и не знам какво да ги правя. Да ги срежа ли, да ги пусн извън саксията да провиснат, какво да ги правя?

# 292
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
остави ги да си висят.
догодина ще имаш още ягоди за засаждане Simple Smile

# 293
От както имам магнолии и чета някъде , напр., че парфюма е с аромат на магнолия се подсмихвах. Никога пролетните цветове не са били ароматни. С последните два цвята на Ниграта разбрах какво е аромат на магнолия. Невероятно приятен и се точи около цялото дръвче.

И разни други цветенца оплевени днес.

# 294
  • В градината...
Аз пък установих, че кониката има много хубав аромат, едно сладникаво мирише. Минавам покрай нея и се чудя откъде ухае, а то...

# 295
  • до най-прекрасния мъж
Давам моя принос към темата с една бяло-розова красавица.

Ухае прекрасно и е много нежна.

# 296
  • Fort Worth, TX
Не случайно розата е наречена"царицата на цветята".Прелестна е.

# 297
Имам питане мили дами, някой от Вас да ползва косачка тип робот? Загледах се в тях имаме и друга косачка за градината, но двора е голям с доста затревени площи и се чудя има ли смисъл, функционална ли е....

# 298

Нашата косачка е бензинова с самоходка

# 299
  • София/Варна
misssunshine81 съседа има такива. Това,което разбрах от него е,че косачката не може да минава прагове,което има логика. Т.е. ако имаш  по-високи пътеки ,които разделяг градината ти примерно на 3 части ти трябват 3 робота. Логиката им на работа е,че ограждаш с кабел площта в която трябва да се труди-ако имаш цветя на сред моравата ги ограждаш и тях,за да ги изолираш и да не будат окосени. Някъде слагаш зарядната станция,т.е. трябва да имаш и ток изкаран. Роботчето при първото пускане си прави карта на терена и после джътка по нея и като тръгне да му се изтощава батерията си отива в зарядната станция да се зарежда. Реално работи всеки ден или през ден,защото окосената трева си пада на моравата и ако е поизрастнала повече тревата ще станат грозни жълти тревички навсякъде,а като са мънички парченца, не се забелязва, а и са полезни за тревата. Почти не се чува като работи.
 Сигурно има хиляди различни варианти,но аз съм виждала на живо само този.
Тревата на съседа винаги изглежда супер,с равномерна прическа.

Общи условия

Активация на акаунт