Градинарство - моето хоби 22

• 33 921
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • густо майна Филибето
При мен цъфтят повечето рози. Няколко прецъфтяха, на единици им предстои. Доста е пъстро. Но ми харесва, че не е целогодишно така, изморява шаренията.

# 301
  • have faith and be patient ..
мале малее .. има ли влизане в тази градина Simple Smile)) много растителност и то буйна Simple Smile браво

# 302
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за влизане не знам, но ми се струва, че няма излизане.
Simple Smile поне аз ако вляза няма да ми се иска да напусна градинката.
Simple Smile много интересни рози на предна линия. като шипки, но бели. Simple Smile

# 303
  • София/Варна
Ljuboznatelna при теб е вълшебно и много просторно.
 При мен е малка градинката за цветенца и всичко е натъпкано едно върху друго и постоянно е шарения. Нямам място за много дървета и големи храсти и за това компенсирам с малки храстчета и треволяци.
До преди 2 седмици беше тази цветна какафония

сега е тази

# 304
малеееее ,цветната стена ми хвана много окото .. това сакъзчета ли са ? и това лилавото дребното по земята .. какво е ? Simple Smile много красоти момичета

# 305
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
флокс Simple Smile

# 306
виждала съм го диво из горите май .. възможно ли е ?

# 307
Благодаря ти много! Условията са изпълними при нас, надявам се скоро и ние да сме с нови пречески на двора Simple Smile

misssunshine81 съседа има такива. Това,което разбрах от него е,че косачката не може да минава прагове,което има логика. Т.е. ако имаш  по-високи пътеки ,които разделяг градината ти примерно на 3 части ти трябват 3 робота. Логиката им на работа е,че ограждаш с кабел площта в която трябва да се труди-ако имаш цветя на сред моравата ги ограждаш и тях,за да ги изолираш и да не будат окосени. Някъде слагаш зарядната станция,т.е. трябва да имаш и ток изкаран. Роботчето при първото пускане си прави карта на терена и после джътка по нея и като тръгне да му се изтощава батерията си отива в зарядната станция да се зарежда. Реално работи всеки ден или през ден,защото окосената трева си пада на моравата и ако е поизрастнала повече тревата ще станат грозни жълти тревички навсякъде,а като са мънички парченца, не се забелязва, а и са полезни за тревата. Почти не се чува като работи.
 Сигурно има хиляди различни варианти,но аз съм виждала на живо само този.
Тревата на съседа винаги изглежда супер,с равномерна прическа.

# 308
виждала съм го диво из горите май .. възможно ли е ?
Аз наското го гледах край една поляна с едни вилни бараки наоколо. Мисля е тръгнало от някъде. Не знаех дали е едногодишно и дали мога да си го хвана от коренче и не взех коренче само да вехне.

# 309
  • София/Варна
С. Алекс лилавкото на земята и по-висналото лилавко и червенеещото и бялото по стената са флокс. По-малко висналото лилавко на стената е аубриета- мнооого по-дълго цъфти от флокса, но пък флокса е по-ефектен.
misssunshine81 да се хвалиш после с новата прическа.
Ние някога, надявам се в обозримото бъдеще, ще си имаме по-равен двор, само с 4м. денивилация, че сегашния е с 20м. и почти половината двор е с наклон от 45 градуса и на практика неизползваем. Другата половина е терасиран. Та в новото дворче мисля да изпълня всички изисквания на роботчето косаш и да уволня мъжа ми от тези задължения. Ще го назнача за цветар примерно.
bella_ciao този модел флокс се размножава с резница,т.е.парче от растението. Края от към скъсаното са набучва в почвата и важното е да му е влажно. Пише,че можело да се разделя растението,но аз този фокус не го владея.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 16:42 от Gerundiq

# 310
  • до най-прекрасния мъж
Ljuboznatelna, страхотна красота, много обичам да гледам снимките ти. Като късче от Рая ти е градината.
Аз  по-големи красоти не мога да покажа все още. Всичко е още план и идеи. В събота плевих покрай оградите, ягодките и малините, поне дъждът беше благодатен за тази цел. Имам още доста за плевене,  но постепенно.

# 311
  • Варна
 Ljuboznatelna МАЛЕЕЕЕЕЙ каква зеления - радост за окото Hands Clap Уникална градина - поздравления за труда! И аз искам такава, но при нас по-скоро кактуси ще виреят, отколкото борове - доста е трудно откъм осигуряване на достатъчно влага...

# 312
Някой има ли Гаура? Градинарят ми го препоръча понеже поисках храстче което да цъфти дълго.

# 313
 Ljuboznatelna, благородно ти завиждам, че никой не ти се е бъркал в озеленяването. Моят мъж е свикнал от всеки прозорец и от всеки ъгъл на двора да вижда планината. Изобщо дума не дава да се каже за такава висока, гъста растителност. При мен изгря два дни слънце и отвори пъпка любимия ми клематис Аленушка.

# 314
Днес ходих да си поливам китките и пак има нагризани, въпреки че обилно ги пръсках в неделя. Направих снимки да покажа на жената в аптеката, доказателства 😀

Общи условия

Активация на акаунт