Градинарство - моето хоби 22

• 33 869
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • густо майна Филибето
Снимката не е направена под подходящия ъгъл, и не личи прекрасната й форма. Наистина огромни цветове. Не е от най-цъфтящите, и става доста висока в края на сезона, но си заслужава. Харесвам много розите на Meilland.

Milita1, лагодаря за историята на розата!

# 496
О, много благодаря за историята!❤ Много интересно! Знаех си аз, че е необикновена 😛🌹

# 497
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Малък кактус, само ако не хибрид можеш да ползваш семената на лупина.
Моята не се саморазсява...

# 498
  • Fort Worth, TX
Добър ден.

# 499
  • have faith and be patient ..
Здравейте момичета , на тези красавици върховете им мога ли да ги резна ,при условие ,че вече няма на къде да бягат ?

# 500
  • густо майна Филибето
Можеш.
Аз моята съм я пуснала да виси. Съжалявам за качеството, току що я фотнах, на тъмно.

# 501
Ехееееи ,това се казва цвят , а аз мислех ,че моите цъфтят ѝ сравнително от скоро ги имам , с каква тор ги ториш э , и ако резна върха надолу ще се разчисти ли повече ? Или да го преметна през сушилника и да я пускам да виси Simple Smile

# 502
  • густо майна Филибето
Тази си я купих в саксия 20-22см диаметър , и не съм я местила, само поливам и торя. Зимата изкара на хладно, като я вкарвах я орязах малко, и тя пролетта полудя да се клони.
И червена си купих, в малка саксия. Нея я пресадих в градинска пръст и керамична саксия, и като се запъна, само дето не умря. Зимата даде признаци, че ще я бъде, но не расте добре, много е слабичка. Обаче  цъфна.
Та затова си мисля, че обича торфена качествена пръст, и торене Simple Smile И не й харесва да пресъхва.

Торя с  тор за градината, разтварям и поливам. Можеш да потърсиш Кристалон за цъфтящи, това е комбиниран тор, където азота е малко, има повече фосфор и калий. Мисля, че червения Кристалон е подходящ. В началото н апролетта се ползва зелен, за повече разклонения и листна маса. Или просто попитай в цветарския магазин, има най-различни.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 01:00 от Ljuboznatelna

# 503
Голяма красавица ти е !!

# 504
Флоксовете започвват ароматен цъфтеж:

# 505
Някой да има този уред? За плевене ми трябва предимно.

# 506
  • густо майна Филибето
Предполагам, че ги изгаря. Няма как да ги оплеви. Пистолет с горещ въздух. Аз с такова свалям боя. Не съм се сетила да си горя тревата. Но като печем пипера с газовата горелка, тревата наоколо е унищожена Simple Smile

Сега го погледнах в интернет, и едно за 70лв в емаг. Удобно нещо, и екологично.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 13:27 от Ljuboznatelna

# 507
С тази мощност сметката за ток ще е доста "приятна". Този уред няма ли да изгори и горния плодородния слой на почвата?

# 508
И аз се чудих вчера за този уред. Проблемът според мен е, че ще изгори листата, но корена ще си остане. При мен глухарчетата и тръните са много, с дълбоки корени са и това не мисля, че ще ми свърши работа 🙁 Но ако някой ползва друг уред за плевели с дълбоки корени, приемам съвети.

# 509
  • Norge
Колко много сте писали, момичета!  Hug Hug Hug
Аз се обадих в темата за розите, но да си кажа и тук, че съм с гости у дома и малко изостанах с писането в нашите хубави теми.

Кактусче мило, този път снимките изглеждат добре, само някои от тези в средата пак се дърпат по познатия начин. Но другите вероятно ги виждат добре и само на мен нещо ми има   Embarassed
Така или иначе, все е радост всичко, което споделяш тук. 

Милита, да не си посмяла повече да ми противоречиш!  Crossing Arms Не само цветенцата ти хубави, не само знаеш как да ги гледаш, ами и виж с какви хубави истории ни обогатяваш тук, освен всичко друго. Истинска благодарност за всичко!  Heart Eyes

Любознателна, винаги, винаги те чета с много удоволствие и възхищение!
Впрочем, горелката за боя...ей това е идея Flutter Тук, при мен, вярно, не се пече пипер, но мога да си я взема когато тръгвам за Варна...……. chef

Набързо една снимка от онзи ден, поздрави за всички ви!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт