Трудно проговаряне - тема 25

• 94 294
  • 974
  •   1
Отговори
# 825
  • София
И аз това съм написала. Според мен поне за кратко детенцето да ке води, даже и за 10, 25мин. Постепенна адаптация. За съжалявам много зависи от екипа. Аз изтривам при мисълта, че ще се разболее, не заради самото боледуване, а заради отсъствието и послесващата адаптация.

# 826
  • София
Сега малкият спи следобеден сън и пак през пет минути се стряска,плаче и бълнува.Винаги като има стресори сънят му става неспокоен.Вече не знам какво да правим.Всеки си прехвърля топката и на никого не му се занимава.Звънях на още една психоложка,тя пък заключения не се наемала да пише,защото било трудоемко,да сме отидели при психиатър,който да постави диагноза.Аз и обяснявам че ни пращат при клиничен психолог за обследване и не ни трябва диагноза а просто заключение,тя пак за психиатър ми говори.Аз ли съм луда или те не знам..
Може да спрете детето ако решите и да напишете, че го спирате заради обстановката в страната! Имате право. Имам такава декларация, ако ви интересува пишете ми, ще ви я изпратя.

# 827
В тази ситуация бих спряла детето от градина до Нова година, примерно. Като през това време бих се свързала с детски психолог, но силно препоръчан, а не кой да е, както и класически хомеопат, като го подчертавам, защото говоря от опит.

# 828
Много сме сложни с приемането на всякакви лекарства,нито сиропи нито хомеопатия иска да приема.Давах му Алора един месец,но разредено в млякото иначе не го искаше.Ефект обаче не видях.Все така тревожен ако стане дума за детска градина.

# 829
Много сме сложни с приемането на всякакви лекарства,нито сиропи нито хомеопатия иска да приема.Давах му Алора един месец,но разредено в млякото иначе не го искаше.Ефект обаче не видях.Все така тревожен ако стане дума за детска градина.
О, аз не говоря за лекарства и сиропи, а за КЛАСИЧЕСКИ хомеопат, който първо трябва да се запознае с историята на детето, след това изписва малки сладки гранулки (като бонбонки) или течен прозрачен разтвор, който се дава като капки и няма неприятен вкус. Децата обожават този тип лечение, защото постоянно си мислят, че ги черпят. Smile Но най-важното е, че класическата хомеопатия доказано подпомага развитието и преодоляването на различен тип проблеми, като лекарството няма вещество (като стандартните сиропи и лекарства), а има "информация", която дава насока на организма, да се справи сам. Казано накратко. За повече инфо, има отделна тема. Nature Sun With Face

# 830
Може ли линк към тази тема?
Извинявам се за спама.

# 831
Може ли линк към тази тема?
Извинявам се за спама.
Информативна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=211286
Може да се задават и въпроси: https://www.bg-mamma.com/?topic=1237332

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 23:29 от d@indi

# 832
И аз ще разгледам темите,макар че синът ми и гранули не иска да приема,въобще изключително е трудно да му се даде лекарство било то и хомеопатично.
Днес минахме обследване,силно казано.Заключението е "елективен мутизъм",няма данни за аутизъм.

# 833
Имаше Тук преди доста време дама с дете с такава диагноза. Но не помня нито име, нито подробности. Само че беше момиченце. Абсолютно съм сигурна че нямате аутизъм. Силно се съмнявам, че имате елективен мутизъм.

# 834
Имаше Тук преди доста време дама с дете с такава диагноза. Но не помня нито име, нито подробности. Само че беше момиченце. Абсолютно съм сигурна че нямате аутизъм. Силно се съмнявам, че имате елективен мутизъм.
Реге,и аз вече не знам какво имаме.Факт,че изпада в истерии и пред непознати трудно се отпуска да говори.Или мълчи или отговаря тихо под носа си с по една две думи.Утре ще ходя при нашата психоложка от ДГ.Ще видим дали ще съдейства или ще прехвърли топката.

# 835
Реге,и аз вече не знам какво имаме.Факт,че изпада в истерии и пред непознати трудно се отпуска да говори.Или мълчи или отговаря тихо под носа си с по една две думи.

Стефи, синът ми на 9 години все още прави така. Всяка сутрин минава покрай възпитателя на вратата на училището като покрай паметник. А от четиригодишен е в училището. Доскоро не разговаряше с баба си и дядо си, които вижда веднъж в месеца на живо. Едва от около година започна наистина да говори с тях, да им разказва неща и да задава въпроси - преди пълен игнор. А иначе устата му мели като 'правен на воденица', както казваше баба ми. Леля му беше същата.

Според мен децата разговарят с някого, ако преценят, че им е интересен. Просто все още не са усвоили някои социални умения. Всъщност като се замисля, и аз предпочитам да говоря само с хора, които са ми интересни. Но все пак съм стигнала до някакво по-високо ниво на развитие, придобила съм някакви социални навици и самоконтрол и проявявам интерес към някои хора, защото трябва, а не защото искам.

# 836
  • някъде в орбита...
Заключението е "елективен мутизъм",няма данни за аутизъм.
И аз като _re_ge съм мноооого скептична Expressionless
До колко смяташ че детето ти има и съпътстващи проблеми (сензорни, тревожност, и др)?

# 837
Разбрахме се с психоложката утре да оправим документите за ресурсно подпомагане.Сега майка ми ми надува главата за какво ми било,щели да му лепнат клеймо.А се чудя малкият като не е оставал цял ден,как ще стане и с ресурсния и психолога?Дали може до обяд да са занятията с тях и да си го вземам на обяд.Също така психоложката от ДГ каза че ресурсният щял да го взема от групата и да го обучава?Къде ще го обучава не разбрах.В сградата на ДГ или на други място?Аз си мислех че само в рамките на детското заведение.Много въпросителни.Едно разбрах,че няма да е тя психологът,а ще е друг.
Не знам дали не избързах да се съглася. Hushed

# 838
Всичко трябва да се случва до обяд, тъй като дотогава детският мозък работи най-качествено. Всичко би трябвало да се случва в градината. Спокойно можеш (имаш право) да си го вземаш на обяд. Вече ако ти правят проблем, че не може, изискай да го изразят в писмен вид и ще се откажат. Wink
Относно това дали ще му лепнат клеймо на детето, аз от подобни съображения не пожелах ресурсна помощ за дъщеря ми, а и за да не я делят от децата, както и по съвет на едната учителка...но пък я водя всеки ден на логопед на частно, така че работим извън градината.

# 839
Стефи, ние не познаваме детето ти. Моето в детската градина не беше на ресурсно подпомагане. Също като твоето беше изключително срамежливо, а в същото време умиращо за игри и контакти с деца. Имаше огромни проблеми с говора. Говорила бях с учителките и директорката на градината ( от най- добрите в града ни) и те бяха категорични, че въпреки дефицитети му, няма нужда от ресурсно. В първи клас се съгласих на ресурсно, госпожата каза че има нужда, повярвах и. Сега е 5 клас. Не е на ресурсно. От ресурсен център още миналата година казаха ( а дори и от първи клас), че няма нужда, независимо, че от училище още искат. Съжалявам, че е била. На нея и се отрази много, много тежко деленето от другите деца. Да не пиша, че още помни и тежко преживява случки от минали години, когато децата са я обиждали, че я взема ресурсна и психоложка. Тя била тъпа, проста, глупава, а те умни. И помни всички тези случки с най-малки подробности.

Общи условия

Активация на акаунт