Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 047
  • 271
  •   1
Отговори
# 75
Много забавна тема Grinning Падам от смях Grinning

Някой се чудеше от къде идвал "недоверието" към хората, които не пият алкохол. Вероятно от този цитат на Достоевски Mr. Green :
 “Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че…
Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот.
Да си противоестестен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света.
Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!”

На първа среща в 19 ч. ще съм гладна. Ако ме поканят в бар/кафе, в които няма храна или ще откажа/предложа ресторант или ще пия на бързо един чай и ще си тръгна, за да се нахраня Grinning Ако ме поканят в заведение, в което се сервира храна си поръчвам алкохол, ако ми се пие. Пия само концентрати в зависимост от сезона и храната, която съм избрала да консумирам. Бира, вино и разни шербети от рода на мартини и бейлис не пия, не обичам. Дали мъж ще ме отхвърли, защото съм пила една ракия със салатата, едно уиски с десерта или една водка като аперитив не ме вълнува изобщо.

На първата среща с настоящия ми партньор си поръчах ракия със салата. По-късно ми сподели, че още тогава му е станало ясно, че ще я бъде работата.
Излизах за кратко с мъж, който беше на мнение, че трябва да пия вино, защото съм жена (!?!?!). Настоятелно ми поръчваше разни вина, защото явно смяташе, че не, че не обичам вино, ами просто не съм пила достатъчно хубаво вино. Ми пила съм, не ми харесва. Нямахме много срещи.

# 76
Достоевски и пластмаса 😁

# 77
Такъв ми излиза цитата де, и аз не го бях чела, във форума го срещнах преди време, не съм се занимавала да проверявам дали е достоверен Grinning Направи ми впечатление просто.

# 78
Странно как този цитат излиза само на български в Гугъл, но не и на английски. Но дори наистина да го е казал, да, нека слушаме алкохолизираните деца на алкохолици за ползите от алкохола.

# 79
  • Варна
Сега що трябва да изпадаме в крайности? Това, че някой пие бира или вино или един джин-тоник в заведение го прави алкохолик ли? Е затова много хора гледат странно на прекалените трезвеници. Щото прекаления светец... нали знаете поговорката? Който не пие си е негово лично решение, все ми е тая. Ама да ме нарича алкохоличка, щото съм пила бира в заведение - е това вече е моя работа. И точно такива хора аз не понасям, а не въздържателите по принцип.

# 80
А кой те нарече алкохоличка?

# 81
Оф, никой никъде не твърди, че трябва да толерираме алкохолиците, просто някой назад се чудеше от къде идва "недоверието" и аз се сетих за този "цитат", за чиято достоверност също не прокламирам, както писах. Просто съм го прочела и запомнила и предположих, че може от там да идва приказката. Ако толква ви боде очите ще го изтиря.

Странно как този цитат излиза само на български в Гугъл, но не и на английски. Но дори наистина да го е казал, да, нека слушаме алкохолизираните деца на алкохолици за ползите от алкохола.

# 82
Леле, щом от една бира се става алкохолик, отивам на лечение! Grinning Grinning Grinning Не знам да плача или да се смея ... А пък и това, че бирата не отивала на жените ... Любимото ми вечерно занимание в жегите е ледена бира с цаца. Ако на някого му идва просташко, просто прав му път да си търси по-изискана компания!

# 83
Странно, за мен е по-нормално някой да пийне 2-3 бирички в заведение, отколкото да държи една каса вкъщи за самосиндикално поркане.

# 84
Ц-ц-ц...пошегува се човек и ви гледа сеира. Междудругото, Елунария, не знам защо се засягаш. Не беше лично към тебе поста ми. Ама нали това е форум, предположих че ще отворя кутията все пак.

# 85
Не се засягам, но това е израз, който винаги има кой да употреби, когато възникне подобен разговор. Стана ми интересно в какво се изразява и откъде се поражда това съмнение към непиещите. Но явно е израз, в който няма смисъл.

Видях повече хора, които се засегнаха от това, че други не искат употребата на алкохол да е в ежедневието им, а трети скочиха само като чуха думата "алкохолизъм". За Достоевски ставаше въпрос, а не за вашите бирички по капанчетата. Не е нужно някой да е алкохолик за да ми е неприятна редовната употреба на алкохол.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 09:57 от Elunaria

# 86
Скрит текст:
Не се засягам, но това е израз, който винаги има кой да употреби, когато възникне подобен разговор.
Стана ми интересно в какво се изразява и откъде се поражда това съмнение към непиещите. Но явно е израз, в който няма смисъл.

Скрит текст:
Видях повече хора, които се засегнаха от това, че други не искат употребата на алкохол да е в ежедневието им, а други скочиха само като чуха думата "алкохолизъм". За Достоевски ставаше въпрос, а не за вашите бирички по капанчетата.

Има смисъл в подозрението и той идва от това, че един здрав, нормален човек, може да пие , без да се напива, олива и прави пиянски свади.
Когато хората се съберат в компания за да пият, един непиещ и гледащ укорително, разваля кефа. Другите започват да се притесняват и съобразяват. Ако не пиеш, е съвсем възможно да си алкохолик, а при тях въздържанието може да трае с години и да започне нов цикъл с една чашка. Може да пиеш лекарства за ментални проблеми, несъвместими с алкохола. Може да си еко, био, веган и всякакви видове изгъзици / откъм гледна точка на пиещите, не моя/. Особено когато заявката е някаква такава- демонстративна "АЗ не пия! "- гръмко , назидателно.
Ей такива всякакви, които обясняват "подозрителността". Била съм във всякакви компании, пък и съм от такова поколение, в което си се пиеше много. Та съм си изработила подобно поведение- ако всички пият, си поръчам и аз- чаша вино, концентрат, каквото там, да се слея. И после ближа чашата цяла вечер. Да, намирали са се и такива да питат или насърчават- "Още едно ?", но се отклонява въпроса и толкова.
Сега младежЕте не пият , на НГ бяхме в един хотел, цели компании симпатяги , половината заведение , си бяха на вода, тук там някое вино, а се забавляваха яко. Времената се менят. Ама нали сме толерастни вече към всякакви уродливи форми, защо това разделение между пиячи  и непиячи.
За първа среща - авторката питаше в някаква връзка, все пак, но не дойде да поясни. Случило ли се е нещо, заклеймена ли е , какво точно е притеснението.

# 87
То голям смях паднало в тази тема...
За тези, които не им пука, какво впечатление ще оставят на първа среща, пък дори тя да е само за едното кафе, какво ли да ми е мнението. Щом на някой не му дреме какво ще си помисля за него на първа среща, за мен означава, че за него моето мнение не му е важно. Тогава защо я прави тази среща с мен? Да запълни време, да ми покаже, че не го интересува мнението ми? Обидно е.
Има време, ако запознанството продължи да се покаже колко е над, хай , колко бири може да изпие, ила каква салата с ракията предпочита.
Ако държи на това да се познаваме, нека го покаже. От първия момент, съобразявайки се с питието в случая.
И аз след работа с колежките пийвам по биричка. Не е там въпроса.

# 88
Винаги може да се пита защо някой не пие, едва ли всички трезвеници са възстановяващи се алкохолици или шизофреници, има хора, на които просто не им харесва.
Когато попадна в компания, в която се пие, мога да се включа с чаша вино или бейлис, общо взето двете неща, чиито вкус не намирам за ужасен.

Никога не съм тормозила или гледала накриво никой, който пие алкохол, но пък не съм и длъжна да се събирам с мъже, за които това е част от ежедневието.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 14:13 от Elunaria

# 89
Ето , видя ли. Така се прави, за да няма неуместни въпроси.
Ние бяхме на една ексксурзия по  Сръбско , там отсядаме посред бял ден в ресторант, като се почна някакво поръчане на крушова, прасковена , оле мале. Аз не исках, просто не пия така , а после и да дремя в рейса. И на мм една приятелка , ама много съзаклятнически ме попита , ама ти защо не пиеш. Ми не , пия , но не ми се пие сега. И те така те.

Общи условия

Активация на акаунт